Dark Mode Light Mode

Η αποτίμηση της κακοκαιρίας Atena στον Ν. Καβάλας

Αξιόλογα ύψη βροχής (άνω των 20 mm) άφησε η κακοκαιρία σχεδόν στο σύνολο του νομού, ενώ τοπικά παρατηρήθηκαν μεγάλα ύψη βροχής (άνω των 40 mm).

Οι περιοχές έμφασης όπως αναμέναμε ήταν περιοχές γύρω από ορεινά (π.χ. Παλαιοχώρι πρόποδες Παγγαίου), η Θάσος (π.χ. Λιμένας) και λοιπά παράκτια τμήματα (π.χ. Αεροδρόμιο και Νέα Πέραμος). Να σημειώσουμε ότι μεγάλα ύψη βροχής έπεσαν τοπικά και στο ανατολικό κομμάτι του όρους Λεκάνης καθώς και στο βόρειο κομμάτι του κάμπου του Νέστου βάση δορυφορικών εκτιμήσεων και αναφορών.

Θυμίζουμε ότι 1 mm αντιστοιχεί σε ένα λίτρο νερού ανά τετραγωνικό μέτρο. Η κακοκαιρία κύλησε όπως αναμενόταν βάση της πρόγνωσης μας, τις πρωινές ώρες της Τρίτης εκδηλώνονταν τοπικές βροχές κυρίως γύρω από το Παγγαίο, οι βροχές αυτές σταδιακά γενικεύθηκαν και έτσι αργά το μεσημέρι έως τις απογευματινές ώρες παρατηρήθηκε πέρασμα βροχών και καταιγίδων που σταδιακά επηρέασαν από δυτικά προς τα ανατολικά το σύνολο του νομού, έπειτα υπήρξε η αναμενόμενη βελτίωση με παύση των φαινομένων σχεδόν παντού.

Ενώ μέσα στην νύχτα κατά περιόδους βροχές-μπόρες στην Θάσο και δευτερευόντως στο ανατολικό άκρο του νομού με τον υπόλοιπο νομό κατά κανόνα εκτός. Τέλος, σήμερα τις μεσημβρινές ώρες είχαμε τοπικές βροχές στα ορεινά και σε πεδινές περιοχές κοντά σε αυτά. Η θερμοκρασία θα παραμείνει σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα με πιθανότητα για λίγες τοπικές βροχές κατά περιόδους από την Παρασκευή.

πηγή: Meteokav – Ο Καιρός στην Καβάλα

Προηγούμενο άρθρο

Υπερκυπελλούχος Καβάλας ο ΑΟΚ, μετά την άνετη νίκη του κόντρα στον Άρη Πηγών (φωτογραφίες-videos)

Επόμενο άρθρο

Εκλογές συλλόγου Πολυτέκνων Καβάλας