Dark Mode Light Mode

Η «Αρπαγή της Περσεφόνης» στο νέο της σπίτι (video)

Ο πίνακας ζωγραφικής «Η Αρπαγή της Περσεφόνης», έργο του Καβαλιώτη εικαστικού Διαμαντή Σταγγίδη, κοσμεί, από σήμερα Τετάρτη 12 Ιουνίου 2024, την αίθουσα εκδηλώσεων της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Καβάλας «Βασίλης Βασιλικός». Αποτελεί Δωρεά της Επιστημονικής Ομάδας “Οψόμεθα εις Φιλίππους”.

Φιλοτεχνήθηκε στο πλαίσιο του 1ου Συμποσίου Σύγχρονης Τέχνης το οποίο πραγματοποιήθηκε τον Ιούλιο του 2021 στην περιοχή του αρχαιολογικού χώρου των Φιλίππων. Σκοπός του συμποσίου, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο κος Χαράλαμπος Τσουρουκίδης, ήταν η δημιουργία μίας ομάδας καλλιτεχνών από τους νομούς Καβάλας, Δράμας και Σερρών προκειμένου να αναδειχθεί εικαστικά η ιστορία της περιοχής των τριών νομών.

Ένας από τους μύθους που έχουν καταγραφεί από την ομάδα των «Οψόμεθα» είναι και «η Αρπαγή της Περσεφόνης». Αποτέλεσε έμπνευση για τον καλλιτέχνη Διαμαντή Σταγγίδη την οποία αποτύπωσε σε έναν υπέροχο πίνακα ζωγραφικής, λάδι σε καμβά, διαστάσεων 200Χ100.

Ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Δια Βίου Μάθησης και Μουσικής Εκπαίδευσης, Απόστολος Μουμτσάκης, παρουσία του οποίου έγινε η Δωρεά, ευχαρίστησε την Επιστημονική Ομάδα “Οψόμεθα εις Φιλίππους” και τον εικαστικό Διαμαντή Σταγγίδη για την ξεχωριστή χειρονομία και εξέφρασε τη στήριξη του Δήμου στους εικαστικούς της πόλης μας με την συμμετοχή στην οργάνωση του επόμενου συμποσίου Σύγχρονης Τέχνης.

πηγή: Δημοτική Βιβλιοθήκη Καβάλας

Προηγούμενο άρθρο

Καλοκαιρινή σχολική γιορτή αφιερωμένη στον Οδυσσέα Ελύτη

Επόμενο άρθρο

«Ερχόταν άνθρωποι μας στις συγκεντρώσεις και έλεγαν ότι θα ψηφίσουν άλλο κόμμα»