Dark Mode Light Mode

Η άρτια εκμετάλλευση της τεχνολογίας στα χέρια των Ισραηλινών: Γράφει ο Παναγιώτης Φώτου

Εκεί στην Καλαμίτσα, τώρα που η θάλασσα έχει κρυώσει δεν έχει κανείς τη δυνατότητα της πολύωρης παραμονής μέσα στο νερό, όπως το καλοκαίρι, έτσι ζητάμε ηλιαζόμενα μέρη, γιατί  δέχεσαι τώρα ευχάριστα την ηλιακή θαλπωρή.

Αυτό μας δίνει την ευκαιρία για συζήτηση καφενείου και λύνουμε θέματα ακανθώδη και δύσκολα με την προτροπή «Κάνε μου εμένα… το αξίωμα διαλέγεται ανάλογα με το προς επίλυση πρόβλημα».

Προχθές ο Νικόλας ένας παλιός συνάδελφος με μεγάλη εμβρίθεια στα σχετικά με τον πόλεμο στη Μέση Ανατολή, άνοιξε το θέμα για τα πρωτόγνωρα κατορθώματα του Ισραηλινού στρατού και ιδιαίτερα της MOSSANT.

Έθεσε η οργάνωση αυτή εκτός μάχης όπως μας είπε, ολοκληρωτικά σχεδόν όλη την ηγεσία των περισσοτέρων βαθμίδων της στρατιωτικής δομής της Χεζμπολάχ. Τέτοια θέματα «παρά θίν’ αλός» δεν είναι ευχάριστα και προσπαθήσαμε να αλλάξουμε κουβέντα αλλά ο φίλος ήταν γνωστός αξιωματικός του Ελληνικού Στρατού εξ’ εφέδρων, με τον βαθμό του Λοχαγού και γνώριζε.

Μας είπε εκ των προτέρων ότι εκπαιδεύθηκε στην καταστροφή μη εκρηγνιωμένων βλημάτων. Είχε δηλαδή τη γνώση για τις εκρηκτικές ύλες που χρησιμοποιήθηκαν, γνώριζε άριστα τα θέματα των τηλεπικοινωνιών και η αφήγησή του ήταν πολύ ενδιαφέρουσα και πλήρως κατατοπιστική.

Μας καθήλωσε με τις λεπτομέρειες που ανέπτυξε με πλήρη ακρίβεια! Η επιτυχία αυτή, τόνισε,  σμπαράλιασε το ηθικό τόσο των ένοπλων όσο και του Λαού του πολύπαθου Λιβάνου.

Είμαι βέβαιος ότι είχε σα σενάριο πιστεύω ένα παίγνιο «της ΚΥΒΕΡΝΙΚΗΣ». ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΉ είναι η επιστήμη των συστημάτων, στην οποία συμμετέχουν ένα υποσύνολο επιστημών και προσπαθεί να δώσει λύσεις σε πολύπλοκα προβλήματα, στα οποία δεν θα μπορούσε να δώσει ασφαλή αποτελέσματα μόνος του ένας επιστημονικός τομέας.

Η Κυβερνητική διδάσκετε συνήθως σε υψηλόβαθμα στελέχη διαφόρων τομέων και παράγει σημαντικά ρηξικέλευθα αποτελέσματα που πολλές φορές εκπλήσσουν σε πολλούς τομείς της ανθρώπινης κοινωνίας.

Τα αποτελέσματα της επιστήμης αυτής μπορεί να είναι άμεσα ή μακροχρόνια, είναι σίγουρο όμως ότι είναι εντυπωσιακά  και φέρνουν κέρδη. Ένα τέτοιο προϊόν φαίνεται ότι είναι και το εκπληκτικό αποτέλεσμα της  MOSSANT.

Το «Παίγνιο» στο οποίο συμμετείχαν οι εκπαιδευόμενοι πρέπει να είχε σαν τον τίτλο «Τρόποι εξουδετέρωσης της ηγεσίας του εχθρού». Η υπόθεση αυτή θα πρέπει να έγινε πριν από  πολλά χρόνια και η πρόταση του μελετητή προέβλεπε μέσα της εποχής που συντάχθηκε η μελέτη γιατί είχε αντικείμενα που η παραγωγή τους σταμάτησε από τις σχετικές εταιρείες που τα παρήγαγαν, πριν τουλάχιστον μια δεκαπενταετία.

Αναφέρομε στα Μπίπερ, τους ειδικούς βομβητές, που στην αρχή της Κυψελωτής Τηλεφωνίας λειτούργησαν για να προειδοποιούν τους χρήστες τους για να επικοινωνήσουν κάπου μέσω του σταθερού τηλεφωνικού δικτύου.

Στο τηλεπικοινωνιακό δίκτυο του ΟΤΕ χρησιμοποιήθηκαν ελάχιστα γιατί επακολούθησε η ταχύτατη ανάπτυξη της Κινητής Τηλεφωνίας στη δεκαετία του 1990. Οι επιχειρήσεις παραγωγής τους έκλεισαν σχεδόν όλες γιατί δεν είχαν λόγο ύπαρξης.

Προβλέφθηκε λοιπόν στην συγκεκριμένη μελέτη ότι οι περισσότεροι βαθμοφόροι της Χεζμπολάχ θα αναγκάζονταν να επικοινωνούσαν μέσω    με Μπίπερ γιατί τα κινητά τηλέφωνα που θα χρησιμοποιούσαν θα ήταν πολύ ευάλωτα στην απόκρυψη των επικοινωνιών τους από τους τηλεπικοινωνιακούς δορυφόρους προηγμένης τεχνολογίας που είχαν στη διάθεσή τους οι Ισραηλινοί.

Εντωμεταξύ οι βομβητές αυτοί ήταν τέτοιας  κατασκευής που οι διαστάσεις τους συνηγορούσαν να μετατραπούν σε μια βόμβα για το χρήστη, με την οποία αν δεν τον σκότωνε, θα τον καθιστούσε σίγουρα ανενεργό με σοβαρότατο τραύμα.

Η μελέτη αυτή εγκρίθηκε από την επιτροπή αξιολόγησης και κοστολογήθηκε οικονομικά και χρονικά  και υλοποιήθηκε. Αγοράστηκαν πρώτα πέντε χιλιάδες Μπίπερ σε τιμή κάτω του κόστους από εταιρεία κατασκευής τους και μετασχηματίστηκαν από ειδικούς και παγιδεύτηκαν με την ανάλογη εκρηκτική ύλη κα τον σχετικό πυροκροτητή που ενεργοποιούνταν με ειδικό ηλεκτρονικό σήμα στο δέκτη του Μπίπερ εντελώς διαφορετικό από αυτό της λειτουργίας του.

Την κατάλληλη στιγμή άρχισαν οι παρεμβάσεις και οι υποκλοπές στα κινητά τηλέφωνα των στελεχών της Χεζμπολάχ. Έψαχναν να βρουν λύση στο πρόβλημα και εδώ έδρασε η MOSSANTA που τους φύτεψε τη λύση με εσωτερικό της πράκτορα.

Είναι πασιφανές ότι υπάρχουν εκτεταμένα δίκτυα πρακτόρων και συνεργατών της MOSSANT μέσα στις οργανώσεις της Χεζμπολάχ αλλά και της Χαμάζ. Στο δε Ιράν η διείσδυση της MOSSANT είναι πιο μεγάλη λόγω της αντίθεσης εκεί γιατί μεγάλο μέρος του πληθυσμού αντιτίθεται στο Θεοκρατικό καθεστώς που διαχειρίζεται την εξουσία στο Ιράν εδώ και χρόνια.

Έτσι και έγινε αυτό το μεγάλο κατόρθωμα να διαλύσει την ηγεσία της Χεζμπολάχ και να δράση πια μέσα στον Λίβανο και να την αντιμετωπίσει με σαφώς μεγάλο πλεονέκτημα στη σύγκρουση που προετοίμαζε απέναντι  της από καιρό.

Ο στόχος πια των Ισραηλινών είναι το Ιράν και οι Πυρηνικές του εγκαταστάσεις. Αυτό φοβάται η ηγεσία των Εβραίων, τη μελλοντική δυνατότητα των Ιρανών τα του στέλνουν υπερηχητικούς πύραυλους με πυρηνικές γομώσεις.

Αγωνίζονται κυριολεκτικά οι Εβραίοι για την ύπαρξή της και έχουν όλα τα δίκαια του κόσμου με το μέρος τους! Εδώ η αντίδραση όλης της παρέας ήταν ολική, άμεση και θορυβώδης.

Μ’ ένα στόμα του είπαμε του φίλου του Νικόλα ότι κάνει ένα μεγάλο λάθος να τους υποστηρίζει. Να υποστηρίζει  δηλαδή ένα λαό που σα σκοπό έχει να σκοτώσει, να καταστρέψει τις υποδομές ενός λαού, των Παλαιστινίων και να τους ξεριζώσει με βία και με αίμα από τα πατρογονικά τους εδάφη που τα κατοικούν αιώνες.

Οι Εβραίοι είναι ένας λαός που υπέστη μια γενοκτονία και σήμερα είναι γενοκτόνοι με τον πιο βάρβαρο τρόπο. Είναι ένας λαός που ο Θεός του διδάσκει το «οφθαλμό αντί οφθαλμού και οδόντα αντί οδόντος», ένας λαός που πάει να οικοδομήσει το μέλλον του σήμερα απάνω στην καταστροφή και στο αίμα.

Το αύριο ενός τέτοιου lαού είναι δυσοίωνο και ζοφερό. Γιατί μέσα σ’ εκείνα τα χαλάσματα που δημιούργησε, θα φυτρώσει σα σπόρος το αίμα που χύθηκε, και οι καρποί αυτής της σποράς θα είναι το περισσότερο μίσος, η μεγαλύτερη καταστροφή, και το συνεχές αίμα. Δυστυχώς αυτό το μέλλον ετοιμάζουν στο λαό τους οι Ισραηλινοί, έναν τεράστιο δηλαδή «Φαύλο Κύκλο».

Παναγιώτης Φώτου

Προηγούμενο άρθρο

Ο Gabriel García-Márquez αφηγείται την Carmen Castillo: η μάχη στην οποία έπεσε ο Miguel Enríquez

Επόμενο άρθρο

Παραμένει δραστήριος και ενεργός ο Χορωδιακός Σύλλογος ΠΡΟ-ΝΟΜΙΟΝ