Dark Mode Light Mode

Η ΔΕΥΑ Θάσου απαντά στην απαγόρευση της Διεύθυνσης Υγείας

Ανακοίνωση και διαβεβαίωση της ΔΕΥΑΘ όσον αφορά στη ποιότητα του νερού για τους οικισμούς Παναγία (χωριό), Μεγάλος Πρίνος και Κάστρο: ΤΟ ΝΕΡΟ ΕΛΕΓΧΕΤΑΙ ΤΑΚΤΙΚΑ, ΧΛΩΡΙΩΝΕΤΑΙ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΑ ΠΡΟΒΛΕΠΟΜΕΝΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΣΦΑΛΕΣ ΓΙΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΧΡΗΣΗ, ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΤΕ ΤΟ ΑΦΟΒΑ. Σε απάντηση του δημοσιεύματος εφημερίδας του Νομού μας σχετικά με την απαγόρευση κατανάλωσης του πόσιμου νερού στους ανωτέρω οικισμούς, η Διοίκηση της ΔΕΥΑΘ απαντάει ότι:

Το έγγραφο σύμφωνα με το οποίο η Διεύθυνση Υγείας απαγορεύει την κατανάλωση νερού στους 3 οικισμούς, δεν παραλήφθηκε μέχρι και τώρα από την ΔΕΥΑΘ. Η ΔΕΥΑΘ μέσω της σύμβασης που έχει με διαπιστευμένο εργαστήριο (Eurofins – πρώην Αναλυτικά Εργαστήρια Αθηνών ΑΕ) πραγματοποίησε τον μηνιαίο τακτικό έλεγχο την 27η Αυγούστου, την ίδια ημέρα που η Διεύθυνση Υγείας πραγματοποίησε τους δικούς της ελέγχους.

Την Δευτέρα έγινε προφορική ενημέρωση των αρμοδίων της ΔΕΥΑΘ από αρμόδιο υπάλληλο της Διεύθυνσης Υγείας σχετικά με την υπέρβαση και έγινε έλεγχο των συστημάτων εν αναμονή των αποτελεσμάτων της ποιότητας νερού.

Την Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου στις 5.30 μμ η ΔΕΥΑΘ διαβίβασε σε email της Διεύθυνσης Υγείας τα σχετικά αποτελέσματα που είχε λάβει την ίδια ημέρα, τα οποία και δημοσιεύονται παρακάτω. Τα αποτελέσματα που έλαβε η Διεύθυνση Υγείας από άλλο Εργαστήριο με έδρα την Καβάλα έδειξαν υπερβάσεις σε μικροβιολογική παράμετρο, κάτι το οποίο δεν επιβεβαιώθηκε από τα αποτελέσματα που έλαβε η ΔΕΥΑΘ.

Να σημειωθεί ότι τα δείγματα της ΔΕΥΑΘ από την αρχή της συνεργασίας με το Εργαστήριο Αναλύσεων, που εδρεύει στην Αθήνα, λαμβάνονται από επιστημονικό συνεργάτη του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου του Τμήματος Μηχανικών Περιβάλλοντος.

Η ΔΕΥΑΘ σε περίπτωση υπέρβασης του ορίου παραμέτρων είναι υποχρεωμένη να ελέγξει, να διορθώσει τυχόν βλάβη στο σύστημα χλωρίωσης ή στο δίκτυό της και να προβεί εκ νέου στον έλεγχο της ποιότητας του νερού.


Στη σχετική της ανακοίνωση, η ΔΕΥΑ Θάσου επισυνάπτει και τα αποτελέσματα των αναλύσεων.

Προηγούμενο άρθρο

Τώρα η σειρά σας

Επόμενο άρθρο

Ο Γιάννης Πασχαλίδης για την παρουσία της Νίκης Κεραμέως και της Σοφίας Ζαχαράκη στην Καβάλα