Dark Mode Light Mode

Η εστίαση το Φθινόπωρο είναι αλλιώς…

Εκλογές έκανε την Τετάρτη 16 Οκτώβρη το σωματείο των Καφεζυθοπωλών. Τα μέλη του είναι μπροστά στο Φθινόπωρο, μπροστά στον Χειμώνα όπου τα πράγματα είναι αλλιώς. Πιο δύσκολα σε σχέση με το Καλοκαίρι. Εν όψει αυτού που έρχεται, συζητήσαμε με τον Μιχάλη Μεταξά. Μετείχε στο απερχόμενο δ.σ. του σωματείου.

Η συνέντευξη

Ερ: Πώς είναι τα πράγματα στην εστίαση την τρέχουσα περίοδο; Πώς προετοιμάζεστε για το χειμώνα;

Απ: Από τη στιγμή που άνοιξαν τα σχολεία, άρχισαν τα φροντιστήρια κτλ σημειώνεται σταδιακή πτώση στην κίνηση στα μαγαζιά μας. Ο κόσμος προσανατολίζεται σε διαφορετικού είδους δαπάνες. Μετά από ένα ιδιαίτερα καλό καλοκαίρι με αυξημένη κίνηση, η προσέλευση μειώνεται. Συνεχίζουν να υφίστανται ορισμένες εξορμήσεις από τουρίστες γειτονικών χωρών (Τούρκοι, Βούλγαροι κλπ.), όχι όμως σε σημαντικό βαθμό. Κι αυτό γίνεται κυρίως τα Σαββατοκύριακα.

Ερ: Υπάρχουν αλλαγές στις τιμές των υπηρεσιών που προσφέρετε;

Απ: Η τελευταία αύξηση συνέβη προ μηνών (στον ΦΠΑ), ενώ φημολογείται πως από το νέο έτος θα υπάρξει νέα επιβάρυνση στα είδη που χρησιμοποιούμε στα καταστήματα μας, κυρίως στον καφέ.

Ερ: Η συνεργασία σας με τις τοπικές υπηρεσίες πως εξελίσσεται; Ζωντανές εκδηλώσεις, θόρυβος και ενδεχόμενη ενόχληση του κόσμου…

Απ: Δεν υπάρχουν προβλήματα, είμαστε καλά. Δεν ξέρουμε τι θα μας φέρει ο χειμώνας, αποφεύγουμε να προβούμε σε οποιαδήποτε πρόβλεψη. Άλλωστε, μη ξεχνάτε πως η κίνηση στον κλάδο μας είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τις καιρικές συνθήκες. Όσο ο καιρός δεν είναι καλός, ο κόσμος δεν βγαίνει έξω για να καταναλώσει…

Προηγούμενο άρθρο

Ο Σ.Μιχαηλίδης στο προσυνέδριο της ΚΕΔΕ- Ανησυχούν για τα οικονομικά οι Δήμαρχοι

Επόμενο άρθρο

Η Νέα Αριστερά ετοιμάζεται για συνέδριο παρακολουθώντας τις εξελίξεις σε ΣΥΡΙΖΑ- ΠΑΣΟΚ