Dark Mode Light Mode

Η εταιρία «Aristiplan» στην έκθεση KavalaExpo 2024

Σε ένα κεντρικό σημείο της έκθεσης «KavalaExpo 2024» θα βρίσκεται η εταιρία Aristiplan της κ. Αρίστης Σταματοπούλου.

Στο περίπτερο θα υπάρχει προβολή της πετυχημένης δραστηριότητας και ενημέρωση. Αναλυτική ενημέρωση για τα προγράμματα που ισχύουν και αυτά που θα ανακοινωθούν το επόμενο διάστημα.

Δηλώσεις της Αρίστης Σταματοπούλου

Ερ: Τι πρέπει να ξέρει ο κόσμος για τα προγράμματα; Υπάρχει πολύ ελκυστικό πακέτο αρκετών προγραμμάτων.

Απ: Πραγματικά αυτό είναι η αλήθεια. Να μιλήσω για τα ενεργά προγράμματα. Αφορούν τις επιχειρήσεις που αλλάζουν συσκευή. Είναι αρκετά δελεαστικό και αλλάζει συσκευές που αφορούν ενεργειακή αναβάθμιση και μη. Είναι συσκευές σύγχρονες. Αυτό το πρόγραμμα είναι ενεργό. Επίσης υπάρχει και το «Εξοικονομώ-Επιχειρώ», όπου και αυτό το πρόγραμμα αφορά την ενεργειακή αναβάθμιση όλων των επιχειρήσεων. Δηλαδή ένα πρόγραμμα όπως είχαμε το «Εξοικονομώ για κατοικίες», τώρα αυτό είναι για τις επιχειρήσεις. Που τόσο καιρό ήταν αδικημένες. Τώρα υπάρχει πρόγραμμα για αυτές κι υπάρχει ενδιαφέρον. Είναι ένα πρόγραμμα που έχει κάποιες σχετικές δυσκολίες γιατί θα πρέπει τα κτίρια να είναι νόμιμα. Στον τομέα του τουρισμού υπάρχει ενδιαφέρον για το πρόγραμμα γιατί σε αυτό δεν έχουμε περιορισμό για τα ένσημα. Στα υπόλοιπα προγράμματα ΕΣΠΑ ιδιαίτερα στον τουριστικό τομέα, υπάρχει περιορισμός στα ένσημα. Θα πρέπει κάποια επιχείρηση να έχει συγκεκριμένο αριθμό ενσήμων ετησίως προκειμένου να έχει τη δυνατότητα να ενταχθεί. Στο συγκεκριμένο πρόγραμμα του Επιχειρώ δεν υπάρχει τέτοιος περιορισμός. Κι έτσι διευκολύνονται και οι μικρές επιχειρήσεις που είναι οικογενειακές ή που έχουν λίγα άτομα προσωπικό. Οι εποχιακές κτλ.

Ερ: Τι προγράμματα έρχονται από εδώ και πέρα;

Απ: Είναι το «Εξοικονομώ», το κλασσικό θα έλεγα, το οποίο απ’ ότι συζητείται δεν θα έχει εισοδηματικά κριτήρια οπότε θα υπάρχει ένα συγκεκριμένο ποσοστό επιδότησης. Αυτό ευνοεί τα υψηλά εισοδήματα που έπαιρναν μέχρι τώρα πολύ χαμηλό ποσοστό επιδότησης. Από την άλλη θα ανοίξει το «Εξοικονομώ» για ευάλωτα νοικοκυριά. Για πολύ χαμηλά εισοδήματα που θα έχει ένα αρκετά δελεαστικό ποσοστό επιδότησης. Το «Εξοικονομώ» χωρίζεται πλέον σε δυο. Το ένα θα αφορά ένα πάγιο ποσοστό επιδότησης και το άλλο τα πολύ χαμηλά εισοδήματα με ένα αρκετά δελεαστικό ποσοστό.

Ερ: Η εταιρεία σας θα είναι στην KAVALAEXPO 2024.

Απ: Ακριβώς. Είμαστε εκεί για να παρουσιάσουμε στον κόσμο όλα τα νέα προγράμματα αλλά και τη κατασκευή που κάνουμε. Γιατί είμαστε και κατασκευαστική εταιρία. Δίνουμε έμφαση στην ανακαίνιση και αναβάθμιση ενεργειακή και μη των τουριστικών καταλυμάτων αλλά και πολυτελών κατασκευών. Καθώς επίσης προβάλουμε τις φωτοβολταϊκές εγκαταστάσεις. Επιτρέψτε μου να σας πω με την ευκαιρία ότι περιμένουμε πρόγραμμα και για τα φωτοβολταϊκα.  Το οποίο είχε ανοίξει στο παρελθόν και έκλεισε με αρκετά καλή επιτυχία. Θα προβάλουμε λοιπόν τις δυνατότητες που θα υπάρξουν για τις φωτοβολταϊκές εγκαταστάσεις. Τη μελέτη, την επίβλεψη και την κατασκευή αλλά και την υποβολή πρότασης στο επερχόμενο  πρόγραμμα που περιμένουμε να ανοίξει. Θα είμαστε στο περίπτερο νούμερο δυο, σ’ ένα κεντρικό σημείο της έκθεσης όπου εκεί πέρα θα μπορούμε να λύσουμε κάποιες απορίες που έχουν οι πολίτες και ενδιαφερόμενοι των προγραμμάτων.

Προηγούμενο άρθρο

Νέστος: Αποκτήθηκε ο Σιαματάς, απέφυγε τα χειρότερα ο Ράνος

Επόμενο άρθρο

Στη δουλειά οι μηχανότρατες!