Dark Mode Light Mode
Χίλια ευρώ στο λογαριασμό του Στράτου- Ραφαήλ Μπίνη από το σύλλογο «Δρόμος του Νερού»
Η εταιρία PFIC διέσωσε το δάσος της Παναγούδας- Εργαζόμενοί της, μαζί με κατοίκους της περιοχής, δούλεψαν για καιρό
Κάτοικος Αγιάσματος το θύμα τροχαίου στην Εγνατία οδό

Η εταιρία PFIC διέσωσε το δάσος της Παναγούδας- Εργαζόμενοί της, μαζί με κατοίκους της περιοχής, δούλεψαν για καιρό

Ολοκληρώθηκαν πριν λίγες μέρες οι βασικές εργασίες συντήρησης σε ότι έχει σχέση με το δάσος της Παναγούδας. Αυτές έγιναν Σάββατο και Κυριακή από προσωπικό που διέθεσε η εταιρία της ΒΦΛ PFIC. Το οποίο συνέδραμαν κάτοικοι της περιοχής, εκπροσωπώντας το Σύλλογο κατοίκων Αγίας Παρασκευής. Οι εργασίες και τα εντυπωσιακά τους αποτελέσματα παρουσιάστηκαν σήμερα. Εκεί ήταν και ο αντιδήμαρχος Ανέστης Τσουρουκίδης. Αμέσως παραδέχθηκε ότι η παρέμβαση της εταιρίας και του προσωπικού της διέσωσε το δάσος της Παναγούδας. Ταυτόχρονα έλαβε τη δέσμευση ότι η ίδια εταιρία θα συνεχίσει να ενδιαφέρεται για το άλσος.

Όλα ξεκίνησαν όταν ο Δήμος Καβάλας έκανε γνωστό ότι δεν έχει το προσωπικό για να συντηρήσει τις κατασκευές (κιόσκια-  περίφραξη), να καθαρίσει το δάσος της Παναδούδας. Τότε ο Αλέξανδρος Γιαννίκος, διευθυντής της εταιρίας, επικοινώνησε με τον Αντιδήμαρχο δηλώνοντας το ενδιαφέρον της PFIC. Η συνεννόηση ήταν άμεση. Για 2 μήνες, κάθε Σάββατο και Κυριακή, εργάζονταν στην Παναγούδα προσωπικό της εταιρίας. Όλα τα κιόσκια τα διόρθωσε. Έκανε διάφορες άλλες σημαντικές δουλειές. Ταυτόχρονα παρέσυρε τους κατοίκους δια του συλλόγου της Αγίας Παρασκευής. Η ομάδα είχε σχέδιο, σύστημα, αποτέλεσμα. Το δάσος επανήλθε σε μια ικανοποιητική κατάσταση. Δεν λύθηκαν όλα τα προβλήματα του. Λύθηκαν τα περισσότερα, τα σημαντικότερα. Αυτό το διάστημα η Παναγούδα έχει φύλακα (εποχικό δημοτικό υπάλληλο), ο οποίος καθαρίζει ότι αφήνει πίσω της η αναψυχή των καθημερινών επισκεπτών. Σύμφωνα με τον κ. Γιαννίκο στην Παναγούδα 10 εργαζόμενοι διέθεσαν 30 συνολικά μέρες εργασίας. Αγοράστηκαν και χρησιμοποιήθηκαν υλικά- ανταλλακτικά αξίας άνω των 5.000 ευρώ. «Δεν θα το αφήσουμε το δάσος» είπε ο κ. Γιαννίκος κι ο κ. Τσουρουκίδης έδειξε αμέσως την ικανοποίηση του.

Πίεση (με την καλή έννοια) προς την εταιρία ασκεί και ο σύλλογος της Αγίας Παρασκευής. Ο πρόεδρος κ. Απόστολος Λυκουρίνος περίπου εξασφάλισε την υπόσχεση αγοράς λαμπτήρων αφού το δάσος δεν έχει φως. Κι ο Δήμος Καβάλας δεν έχει λάμπες! Θα τις αγοράσει η εταιρία για να τις τοποθετήσει ο σύλλογος.

Σύμφωνα με πρόχειρους υπολογισμούς η έκταση του δάσους της Παναγούδας είναι μεγαλύτερη από 150 στρέμματα. Όλο το χρόνο το επισκέπτονται πολλοί άνθρωποι, η πράξη απέδειξε ότι οι περισσότεροι δεν το προσέχουν. Ο Δήμος Καβάλας δεν έχει προσωπικό κι έτσι μόνο εθελοντές και δωρητές μπορούν να σώσουν την κατάσταση. Στην προκειμένη περίπτωση αυτό έγινε ήδη. Συγχαρητήρια και μπράβο σε όλους.

Προηγούμενο άρθρο

Χίλια ευρώ στο λογαριασμό του Στράτου- Ραφαήλ Μπίνη από το σύλλογο «Δρόμος του Νερού»

Επόμενο άρθρο

Κάτοικος Αγιάσματος το θύμα τροχαίου στην Εγνατία οδό