Dark Mode Light Mode

Η Ευγενία Ζαχαροπούλου περιμένει λύση στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ

Η κ. Ευγενία Ζαχαροπούλου είναι μέλος της Νομαρχιακής Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ. Στηρίζει τον κ. Στέφανο Κασσελάκη. Σίγουρα απορρίπτει όλα έγιναν σε βάρος του. Εκτιμά ότι την λύση θα την δώσει το επικείμενο συνέδριο του κόμματος.

Η συνέντευξη

Ερ: Ήταν δύσκολα τα πράγματα στον ΣΥΡΙΖΑ. Τώρα έγιναν δυσκολότερα; Χειρότερα ή καλυτέρεψαν;

Απ: Τώρα έγιναν ακόμη πιο δύσκολα τα πράγματα. Μάλιστα είναι άσχημα τα πράγματα για τον πολύ τον κόσμο. Ο κόσμος παρακολουθεί, όχι μια εσωστρέφεια όπως μας αρέσει να το λέμε. Παρακολουθεί κάτι πρωτόγνωρο. Μερικές φορές ούτε οι λέξεις δεν μπορούν να το περιγράψουν. Μια προσπάθεια αποκλεισμού υποψηφίου και μάλιστα του προέδρου. Μια προσπάθεια να κρατηθεί το κόμμα στα πλαίσια ενός ιδιοκτησιακού καθεστώτος. Δεν ξέρω πως θα πάει αυτό το πράγμα. Θα δούμε. Έχουμε μια ελπίδα που είναι το συνέδριο. Εκεί μπορεί να ακυρωθεί και η πρόταση μομφής. Το συνέδριο είναι το ανώτατο όργανο. Πάντως είναι θλιβερά αυτά τα πράγματα. Είναι θλιβερά και δείχνουνε μια άγνοια και μια προσπάθεια να αγνοηθεί η βάση. Να αγνοηθεί δηλαδή ο κόσμος ο οποίος ψηφίζει. Ο κόσμος αντιδρά πάρα πολύ άσχημα απέναντι σε αυτό που γίνεται.

Ερ: Στην Καβάλα κινείστε όχι μόνο σαν μέλος της νομαρχιακής επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά κινείστε και μέσα στην κοινωνία. Ο κόσμος υποστηρίζει τον Κασσελάκη;

Απ: Ο ευρύτερος κύκλος, ο κόσμος όπως συχνά λέμε, υποστηρίζουν όλοι τον πρόεδρο. Δεν το κάνουν με την έννοια, ότι ήξεραν ποιος είναι ο Κασσελάκης ή πρόλαβαν να δουν κάποια πράγματα από τον Κασσελάκη. Είναι ότι ο κόσμος εκνευρίζεται πάρα πολύ όταν αγνοείται η ψήφος του. Αυτή που χαρακτηρίζει πάντα τη δημοκρατία. Είμαστε σε μια τόσο δύσκολη εποχή με τόσα προβλήματα στην καθημερινότητα μας που δεν μπορεί να αντιληφθεί ο κόσμος για ποιο λόγο γίνονται όλα αυτά. Ποιο είναι το καλό του κόσμου, της κοινωνίας; Προσπαθούν όλοι να δούνε τι υπάρχει πίσω από αυτές τις κινήσεις. Το ξαναλέω, δεν περιγράφονται με λέξεις κάποια πράγματα.

Ερ: Κρατά μια στάση αναμονής η Νομαρχιακή Επιτροπή Καβάλας; Κάθε μέλος της, είναι με τα δικά του πιστεύω;

Απ: Θα δούμε τι θα κάνουμε. Δεν μπορώ να γνωρίζω ακριβώς τις προθέσεις του καθενός. Αν μπορέσουμε και καταφέρουμε να πάμε μέχρι το Συνέδριο και να δούμε τι μπορεί να γίνει εκεί. Το Συνέδριο είναι το ανώτερο όργανο του κόμματος μας. Δεν μπορούν κάποιοι άνθρωποι που έχουν λογική ιδιοκτησίας σ’ ένα κόμμα, να αντιμετωπίζουν μ’ αυτόν τον τρόπο τον υπόλοιπο κόσμο. Αγνοείται η προσφορά, αγνοείται η διεύρυνση του κόμματος που έγινε επί Τσίπρα. Όταν παραιτήθηκε ο Αλέξης Τσίπρας είναι σα να μας είπαν, τώρα δε σας θέλουμε. Τώρα μπορείτε να πάτε όπου θέλετε και να κάνετε ότι θέλετε. Μια προσπάθεια απαξίωσης της επιθυμίας για κυβέρνηση, της προσπάθειας να βάλουμε τα πράγματα σε μια σωστή σειρά, να ξεφύγουμε από αυτό το χάος. Όλα αυτά αγνοούνται. Μπαίνουνε στην άκρη και μπαίνουνε μπροστά αντιπαλότητες, εμπάθειες κλπ. Δε θα τα αφήσουμε έτσι. Είναι πολλά τα χρόνια της δικής μας προσφοράς για να αγνοηθούμε, για να μείνουμε στην άκρη και να τα βλέπουμε όλα αυτά σαν θεατές.

Ερ: Έχει φίλους εδώ στην Καβάλα, στην οργάνωση της Καβάλας ο Κασσελάκης;

Απ: Εννοείται ότι έχει φίλους στην οργάνωση της Καβάλας. Και να μην έχει, έχει ανθρώπους οι οποίοι δεν στήριξαν Κασσελάκη αλλά και είναι αντίθετοι με την πρώτη διάσπαση. Με το σκεπτικό «δεν μου αρέσει το αποτέλεσμα, παίρνω το καπελάκι μου και φεύγω». Δεν αρέσουν αυτά στον κόσμο. Δείτε πόσο όμορφα γίνονται οι δημοκρατικές διαδικασίες στο ΠΑΣΟΚ.  Σήμερα όλοι σέβονται το αποτέλεσμα παρά το γεγονός ότι συγκρούστηκαν πολιτικά όλη την προηγούμενη περίοδο. Καταλαβαίνω ότι στον ΣΥΡΙΖΑ υπάρχει πικρία. Σ’ ένα κόμμα δεν γίνεται όλοι να συμπαθιούνται μεταξύ τους. Δε γίνεται αυτό το πράγμα. Υπάρχουν όμως κάποιες αρχές, τις οποίες ακολουθείς και στοχεύεις κάπου. Δεν είναι δυνατό το βράδυ της Παρασκευής να υπάρχει τόσος κόσμος στη συναυλία για τα Τέμπη, όλος ο κόσμος, η νεολαία και εμείς να ασχολούμαστε με την εμμονή κάποιων να αποκλείσουν τον πρόεδρο από το κόμμα μας.

Ερ: Είστε αισιόδοξη ότι αυτό το πράγμα μπορεί να αλλάξει;

Απ: Μπορεί να βρεθεί λύση. Η λύση θα δοθεί μέσα από το συνέδριο μόνο. Να γίνει ομαλά το συνέδριο. Να εκλεγούν οι σύνεδροι. Να φτάσουμε κάποια στιγμή στο συνέδριο και να βρεθεί κάποια λύση από εκεί.

Προηγούμενο άρθρο

Εργολάβοι ηλεκτρολόγοι σε έκθεση στην Αθήνα

Επόμενο άρθρο

Ανακαίνιση για τουριστική αξιοποίηση σε εγκαταλειμμένο σπίτι