Dark Mode Light Mode
Εγκαταλειμμένα ΙΧ απομακρύνονται μόνο όταν υπάρχει δημοτική εργολαβία
Η γνωριμία με τον Άγγελο Βλάχο και η τελική φάση της υπό παραχώρησης του νέου λιμανιού
ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΠΕΜΠΤΗ 9 ΦΛΕΒΑΡΗ 2023

Η γνωριμία με τον Άγγελο Βλάχο και η τελική φάση της υπό παραχώρησης του νέου λιμανιού

Πριν από λίγες ημέρες έγινε στον ΟΛΚ συνάντηση τοπικών φορέων, μια γνωριμία και μια ουσιαστική συζήτηση με το νέο διευθύνοντα σύμβουλο κ. Άγγελο Βλάχο.

Τα νέα τα μάθαμε μέσω της σχετικής ανακοίνωσης που επακολούθησε. Αυτή τη συνάντηση την επεδίωξε ο ίδιος ο κ. Βλάχος, είπε χθες στην Πρωινή ο κ. Λεμονίδης. Που ως εκπρόσωπος του Επιμελητηρίου μετέχει στη διοίκηση του ΟΛΚ.

Η αλήθεια είναι ότι ο κ. Βλάχος είναι σε φάση γνωριμίας με όλους τους τοπικούς παράγοντες. Αυτή η διαδικασία εξελίσσεται ομαλά, φυσιολογικά και θετικά.  Για τον κ. Βλάχο θετικά είναι τα σχόλια του Βασίλη Λεμονίδη. «Ως μέλος και της προηγούμενης διοίκησης του ΟΛΚ γνωρίζει καλά τα θέματα του οργανισμού. Είναι συνεννοήσιμος και συνεργάσιμος» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Λεμονίδης.

Πρόσθεσε ότι τη συγκεκριμένη συνάντηση και συζήτηση την επεδίωξε ο ίδιος. Ως ένα βαθμό οργανώθηκε από τον κ. Λεμονίδη. Έτσι ο κ. Βλάχος συζήτησε με τη διοίκηση της Ομοσπονδίας για τα θέματα των καταστημάτων εστίασης αρμοδιότητας του ΟΛΚ ενώ με τη διοίκηση του Επιμελητηρίου και της Δημωφέλειας συζήτησε τι άλλο;

Την συνέχιση της πετυχημένης συνεργασίας ως προς τον τουρισμό κρουαζιέρας. Σε συνέχεια αυτής της συνάντησης υπήρξε και η γνωστή φωτογραφία. Η οποία «βγάζει» μια αισιοδοξία για όσα αφορούν τον Οργανισμό και τους συνεργαζόμενους με αυτόν φορείς.

Βέβαια το μείζονος σημασίας θέμα της εποχής για τον ΟΛΚ είναι άλλο. Η υπό παραχώρηση του νέου λιμανιού «Φίλιππος Β’» μιας και η διαδικασία φθάνει στο τέλος της. Δεν έχουμε πρόσφατα νέα. Σε σημείο να ανησυχούμε. Αυτές τις ανησυχίες που είναι γενικότερες «διασκεδάζει» και τις απαντά ο κ. Λεμονίδης.

Σύμφωνα με την πληροφόρηση που έχει, ως μέλος του διοικητικού συμβουλίου του ΟΛΚ, πριν τις εθνικές εκλογές θα «πέσουν» οι τελικές υπογραφές μεταξύ του ΤΑΙΠΕΔ και του ιδιώτη που θα αναλάβει το νέο λιμάνι.

Μακάρι, θα σχολιάσουμε. Ο κ. Λεμονίδης μεταφέρει τη γενικότερη επιθυμία και του ΟΛΚ και των τοπικών φορέων, σύμφωνα με την οποία «…όλα όσα αφορούν την οριστική ιδιωτικοποίηση του νέου λιμανιού πρέπει να γίνουν όσο πιο γρήγορα γίνεται».

Την περασμένη Δευτέρα ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας ήταν στην Αθήνα, έλαβε μέρος στη συνεδρίαση της διοίκησης της ΕΣΕΕ. Στην οποία είναι μέλος. Εκεί προετοιμάστηκε η ετήσια γενική συνέλευση που θα γίνει τον Μάρτιο.

Συζητήθηκε επίσης μια επικείμενη αλλαγή ως προς τη διαδικασία για τη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές. Επιπλέον των 6 Κυριακών που θεωρούνται και είναι υποχρεωτικές ως προς τη λειτουργία των επιχειρήσεων.

Σύμφωνα με τον κ. Λεμονίδη για τις επιπλέον Κυριακές θα υπάρξει νομοθετική πρωτοβουλία ώστε η απόφαση να λαμβάνεται από τους Δημάρχους. Ενώ ως τώρα λαμβάνεται από τους Περιφερειάρχες.

Αυτό δεν ενοχλεί τον εμπορικό κόσμο της Καβάλας αφού διαχρονικά έχει άριστη συνεργασία με τον κάθε Δήμαρχο της Καβάλας κι έτσι είναι βέβαιο ότι θα συνεννοηθεί αν και όταν προκύψει θέμα λειτουργίας της αγοράς μια επιπλέον των υποχρεωτικών Κυριακή.

Προηγούμενο άρθρο

Εγκαταλειμμένα ΙΧ απομακρύνονται μόνο όταν υπάρχει δημοτική εργολαβία

Επόμενο άρθρο

ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΠΕΜΠΤΗ 9 ΦΛΕΒΑΡΗ 2023