Dark Mode Light Mode

Η γυναίκα, η πανδημία και ο πόλεμος στην Ουκρανία

Σχεδόν γεμάτη από κόσμο ήταν το πρωί του Σαββάτου η αίθουσα συνελεύσεων του Εργατικού Κέντρου.

Ήταν η πρώτη δια ζώσης εκδήλωση του Εργατικού Κέντρου Καβάλας μετά από πολλούς μήνες, μετά από καιρό λόγω των μέτρων που ίσχυαν για την πανδημία. Η εκδήλωση ήταν αφιερωμένη στη γυναίκα με αφορμή την πρόσφατη παγκόσμια μέρα της. Βασική ομιλήτρια η Μένη Μαλλιώρη, ομότιμη καθηγήτρια ψυχιατρικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Η κ. Μαλλιώρη έχει σχέσεις με την Καβάλα υπό την έννοια ότι ως επικεφαλής του ΟΚΑΝΑ στο παρελθόν φρόντισε προκειμένου παράρτημα του να υφίσταται στο Γενικό Νομαρχιακό Νοσοκομείο Καβάλας. Πριν από την ομιλία της κ. Μαλλιώρη μίλησε η πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου κ. Ματίνα Τσούτσα και στη συνέχεια η κ. Ρούλα Γλυκοπούλου.

Η κ.Μαλλιώρη είπε στους δημοσιογράφους ότι η πρόσκληση που της έγινε από το Εργατικό Κέντρο Καβάλας είναι ιδιαίτερα τιμητική. Η παγκόσμια ημέρα της γυναίκας είπε δεν είναι γιορτή. Είναι μία μέρα περίσκεψης και διεκδίκησης για τις γυναίκες όλου του κόσμου.

Σύμφωνα με την κ. Μαλλιώρη η θέση της γυναίκας επιβαρύνθηκε το διάστημα της πανδημίας. Ενώ όπως σημείωσε η Ελλάδα έχει να παρουσιάσει αρνητικές πρωτιές για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες.

Οι γυναίκες πρέπει να σπάσουν τη σιωπή τους, κατέληξε μιλώντας στους δημοσιογράφους. Καλά λόγια για την παρουσία της και το έργο της ακούστηκαν μέσω δηλώσεων στα μέσα ενημέρωσης από τους παρευρισκόμενους άνδρες. Τον βουλευτή Γιάννη Πασχαλίδη, τον δήμαρχο Θόδωρο Μουριάδη, τον αντιπεριφερειάρχη Κωστή Σιμιτσή αλλά και τον πρώην βουλευτή Δημήτρη Παπουτσή. Κατά την είσοδο των γυναικών στην εκδήλωση μοιράζονταν σε αυτές λουλούδια.

Η πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ματίνα Τσούτσα σημείωσε τις δυσκολίες για τις γυναίκες στην περίοδο της πανδημίας, συμπληρώνοντας ότι ενώ η πανδημία τελειώνει ανακύπτει δίπλα στην Ελλάδα ένας πόλεμος. Η σκέψη μας είπε η κ. Τσούτσα είναι δίπλα στις γυναίκες της Ουκρανίας. Η Ρούλα Γλυκοπούλου αναφέρθηκε στη σημασία της 8ης του Μάρτη και στους αγώνες που έγιναν τις προηγούμενες δεκαετίες για να αποκτήσει η γυναίκα τα δικαιώματα που έχει σήμερα.

Προηγούμενο άρθρο

Καπλανίδειος Ξενώνας: Επιτέλους λειτουργεί για το σκοπό για τον οποίο κατασκευάστηκε

Επόμενο άρθρο

Μεσολάβηση του Γιάννη Μασούτη στην εκκρεμότητα της απλήρωτης επιδότησης εργασίας