Dark Mode Light Mode

Οι γυναίκες έτυχαν ειδικής μεταχείρισης

Τον Σεπτέμβρη του 2014 η δήμαρχος Δήμητρα Τσανάκα εγκαταστάθηκε στο Δημαρχείο κι αμέσως ανέλαβε τα καθήκοντα της. Η πρώτη μέρα της στη διοίκηση ήταν μια μέρα γεμάτη χαμόγελα, αισιοδοξία, σιγουριά για αυτά που επρόκειτο να ακολουθήσουν. Φαίνεται στην φωτογραφία εκείνης της ημέρας που σήμερα (ξανά) δημοσιεύουμε.

Από τότε πέρασαν 2,5 χρόνια. Η θητεία είναι στη μέση. Όπως πάντα, κάποια πράγματα έγιναν και κάποια άλλα δεν έγιναν. Η κ. Τσανάκα επωφελείται της θητείας των 5 ετών (αντί 4 που ήταν έως την εκλογή της), έχει περισσότερο χρόνο στη διάθεση της. Πλέον δεν είναι η άπειρη δήμαρχος με τους εξίσου άπειρους συνεργάτες. Ξέρουν με τι έχουν να κάνουν. Με αφορμή την εκλογή νέου προεδρείου του δημοτικού συμβουλίου η ομάδα οργανώνεται καθώς μπροστά της έχει και τις επόμενες εκλογές. Του Μαΐου του 2019. Δεν είναι καθόλου τυχαίο που οι πρόεδροι, οι αντιδήμαρχοι κι οι εντεταλμένοι σύμβουλοι φέρονται να έχουν ή όντως έχουν θητεία έως τον Αύγουστο του 2019. Πρόθεση της κ. Τσανάκα είναι με αυτούς να διοικήσει, με αυτούς να φθάσει στις επόμενες εκλογές.

Την Παρασκευή ανακοινώθηκαν 17 ονόματα για 20 θέσεις διοίκησης. Οι 17 προέρχονται από μια ομάδα 24 δημοτικών συμβούλων. Η δημοτική ομάδα αριθμούσε 25 άνδρες και γυναίκες αλλά διαγράφηκε ο κ. Λυχούνας, του οποίου η αυτοδιοικητική τύχη από τότε αγνοείται μιας και δεν συμμετέχει στις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβούλιου.

Από τους 24 δημοτικούς συμβούλους οι Ιορδάνης Παπαντίδης, Νίκος Μαυρίδης, Φίλιππος Τσανακτσής και Χρήστος Πασχαλίδης δεν ανέλαβαν ποτέ κάποιο συγκεκριμένο πόστο. Είναι σταθερά εκτός διοικητικού σχήματος. Ο κ. Πασχαλίδης μάλιστα απουσιάζει συνεχώς από τις συνεδριάσεις, η διοίκηση τον εμφανίζει σταθερά δικαιολογημένο.

Σύμφωνα με πληροφορίες η δήμαρχος πρότεινε θέση και στον Ιορδάνη Παπαντίδη και στον Νίκο Μαυρίδη. Αρνήθηκαν. Λέγεται ότι στον κ. Παπαντίδη προτάθηκε θέση προέδρου σχολικής επιτροπής και στον κ. Μαυρίδη αυτή του γραμματέα του Δήμου Καβάλας! Ο κ. Τσανακτσής είναι πιθανόν να αναλάβει άτυπη θέση διοίκησης στα Λασπόλουτρα.

Αυτήν την φορά η κ. Τσανάκα συναντήθηκε με όλα τα μέλη της δημοτικής ομάδας προκειμένου οι αλλαγές να μην δημιουργήσουν σοβαρότερα εσωτερικά προβλήματα. Κάτι κατάφερε αφού οι δυσαρεστημένοι και στεναχωρημένοι (Φιλιππίδης-Τσουρουκίδης) προς το παρόν δηλώνουν την δυσφορία τους και τίποτα πέραν τούτου. Υπάρχουν δηλαδή γκρίνιες αλλά η κατάσταση είναι πλήρως ελεγχόμενη. Επιβεβαιώνεται η πληροφορία ότι στον κ. Φιλιππίδη προτάθηκε η διοίκηση της ΔΕΥΑΚ κι αυτός αρνήθηκε. Κάπως έτσι έμεινε στη θέση του ο κ. Ξανθόπουλος, δεν επιβεβαιώνονται τα σενάρια ότι στη ΔΕΥΑΚ θα βρεθεί και ο Μ. Δράκος. Εκεί ωστόσο – στη ΔΕΥΑΚ- υπάρχει σοβαρό πρόβλημα με τους εργαζόμενους, λόγω της αδυναμίας του κ. Ξανθόπουλου να συνεργαστεί και να διοικήσει. Η κ. Δήμαρχος άφησε την υπόθεση αυτή για αργότερα εξ αιτίας του ότι δεν βρέθηκε διαθέσιμος διάδοχος προκειμένου η κατάσταση να εκτονωθεί άμεσα. Ήταν κάτι που ήθελε αλλά δεν της βγήκε.

Η Δήμητρα Τσανάκα πρόσεξε όλες τις γυναίκες δημοτικούς συμβούλους έδωσε σε όλες μια θέση διοίκησης. Ο κ. Καζανίδης παραμένει αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΚ, ο Κουφατζής έφυγε νωρίς από το δημοτικό ωδείο ενώ ο Χάρης Τριανταφυλλίδης επανήλθε σε θέση προέδρου. Εντελώς νέο πρόσωπο στα διοικητικά είναι ο Άκης Τελίδης που μέχρι τώρα δεν είχε κανένα μερίδιο εξουσίας. Η θέση του αντιδημάρχου Πολιτισμού καταργήθηκε αν και τα πολιτιστικά είναι ο τομέας στον οποίο η κ. Δήμαρχος επιμένει. Συνεχώς σε θέση αντιδημάρχου είναι ο Γιώργος Φιλόσογλου και η Κορίνα Χιώτη Πρασσά. Συνεχώς στη Δημωφέλεια (αυτά τα 2,5 χρόνια) είναι η Αναστασία Ιωσηφίδου ενώ συνεχώς στα θέματα των ΚΑΠΗ, Π. Σταθμών κτλ είναι η Ευαγγελία Δρακονάκη. Η οποία κρατώντας το συγκεκριμένο πόστο αναλαμβάνει να βοηθήσει τη διοίκηση και σε θέματα καθημερινότητας.

Εντύπωση προκαλεί ο μεγάλος αριθμός των εντεταλμένων συμβούλων, για τους οποίους δεν προβλέπεται μισθός. Γενικά οι αρμοδιότητες μοιράζονται κι άλλο προκειμένου να διευκολυνθεί η κ. Τσανάκα. Οι αποφάσεις για τον ορισμό των αντιδημάρχων όπως θα συνταχθούν υπηρεσιακά θα δείξουν ποιοι θα είναι χωρίς μισθό. «Κυκλοφορεί» η φήμη για τους Φρατζεσκάκη- Καλανταρίδη. Υπάρχει τέλος πρόεδρος που δεν ανησυχεί και δεν αλλάζει. Πρόκειται για την Φωτεινή Κόγια, η οποία αν και πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου συχνά αναλαμβάνει κι άλλες αρμοδιότητες αξιοποιώντας υπέρ της διοίκησης τον ελεύθερο της χρόνο.

Ανάρτηση της Κορίνας Χιώτη Πρασσά

Με την ευκαιρία της τοποθέτησης της στην θέση της αντιδημάρχου Καθαριότητας η κ. Κορίνα Χιώτη Πρασσά έκανε την ακόλουθη ανάρτηση: Ευχαριστώ τη Δήμαρχο Καβάλας, κ. Δήμητρα Τσανάκα που μου εμπιστεύτηκε και με τίμησε για ακόμη μια φορά με την ανάθεση των καθηκόντων της Αντιδημάρχου Ποιότητας Ζωής. Δεσμεύομαι να ανταποκριθώ στα νέα μου καθήκοντα και να συνεχίσω τη σκληρή δουλειά προς όφελος των συνδημοτών μου. Έχουμε πολύ δουλειά να κάνουμε και σε συνεργασία με τους Εντεταλμένους Συμβούλους, τους Διευθυντές, τα στελέχη των Υπηρεσιών Καθαριότητας και Πρασίνου, τα μέλη των δημοτικών/τοπικών συμβουλίων, τους Προέδρους και τους δημότες, στοχεύουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για την επίλυση των θεμάτων που αφορούν την κάθε Δημοτική και Τοπική Κοινότητα. Σε αυτό το σημείο, θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους που εργαστήκαμε μαζί στην Αντιδημαρχία Πολιτιστικών Δράσεων και Κοινωνικών Θεμάτων για την άριστη συνεργασία και αρωγή. Συγχαρητήρια στον πρώην αντιδήμαρχο, κ. Ζήση Μπόνια για το έργο του για το οποίο δούλεψε σκληρά και αποτελεσματικά. ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΜΑΣ: η προστασία του περιβάλλοντος ο πολιτισμός της καθημερινότητας, η αισθητική του δήμου, σε συνδυασμό με την ενημέρωση του πολίτη και την ευαισθητοποίηση του στα ζητήματα που αφορούν το φυσικό, το αστικό περιβάλλον και η εξόρμηση για ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ!

 

Προηγούμενο άρθρο

Το 13ο μεταπτυχιακό του ΤΕΙ Καβάλας

Επόμενο άρθρο

Απολυμένοι της ΒΦΛ στην ομιλία Βρούτση