Την διετία 2014-2015 σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας άρχισε διαδικασία πιστοποίησης των πτυχίων όλων των εργαζόμενων. Γιατρών, νοσηλευτών, διοικητικών. Αφορούσε τα πάντα. Απολυτήριο δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, πτυχία ξένης γλώσσας, πανεπιστημιακούς και άλλους τίτλους. Στην περίπτωση των γιατρών με πτυχίο από Πανεπιστήμιο εξωτερικού η διαδικασία της πιστοποίησης έγινε μέσω των Πρεσβειών στην Αθήνα. Εξ αυτού του λόγου άργησε να ολοκληρωθεί. Πριν από 20 μέρες γιατρός παθολόγος του Νοσοκομείου Καβάλας ενημερώθηκε ότι το πτυχίο που υπήρχε στον προσωπικό του φάκελο δεν πιστοποιήθηκε. Ειδοποιήθηκε κι αποχώρησε από την εργασία του. Τώρα κινδυνεύει με όλες τις συνέπειες. Ποινικές και οικονομικές.
Πρόσφατα δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης η απόφαση του Υπουργού Υγείας για την ανάκληση της πρόσληψης του (το 2001), επειδή δεν διαθέτει πτυχίο. Με αφορμή αυτήν την δημοσίευση ιστοσελίδα των Αθηνών έγραψε χθες για γιατρό του Νοσοκομείου Καβάλας που εργάζονταν κανονικά 17 χρόνια αλλά δεν διέθετε πτυχίο! Πρόκειται για γιατρό παθολόγο που φέρονταν να σπούδασε στην Ιταλία. Λόγω προβλημάτων που είχε με την υγεία του, τελευταία εργάζονταν ως ελεγκτής γιατρός- μέλος επιτροπών κτλ.
Η είδηση προκάλεσε αίσθηση στην τοπική κοινωνία. Ο συγκεκριμένος γιατρός που κατάγεται και διαμένει στην Καβάλα, δεν ήταν ιδιαίτερα γνωστός. Παρόλα αυτά τόσα χρόνια δούλευε κανονικά χωρίς να έχει το απαραίτητο πτυχίο. Η συνέχεια της υπόθεσης θα δοθεί στις δικαστικές αίθουσες. Χθες βράδυ τηλεοπτικός σταθμός των Αθηνών μετέδωσε την πληροφορία ότι ο γιατρός μέσω δικηγόρου του θα επιδιώξει να δικαιωθεί σχετικά με το πτυχίο που επιμένει ότι διαθέτει. Στο ίδιο ρεπορτάζ ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Καβάλας κ. Κροκίδης επιβεβαίωσε πλήρως τις πληροφορίες για την απόλυση του.