Dark Mode Light Mode
«Οπενχάϊμερ» και «Μπάρμπι» στις αίθουσες του Απόλλωνα
Η καταγγελία του Θέμη Καλπακίδη προκάλεσε απαραίτητο έργο συντήρησης – εκσυγχρονισμού στο Βιολογικό Καθαρισμό του Δάτου!
Βαγγέλης Παππάς: «Εγώ τις κουμπάρες δεν τις παίζω….»

Η καταγγελία του Θέμη Καλπακίδη προκάλεσε απαραίτητο έργο συντήρησης – εκσυγχρονισμού στο Βιολογικό Καθαρισμό του Δάτου!

Το απόγευμα της Δευτέρας στην εκδήλωση του συνδυασμού του Θόδωρου Μουριάδη ανακοινώθηκε και η υποψηφιότητα του Θέμη Καλπακίδη.

Προερχόμενος από την παράταξη του Βαγγέλη Παππά. Ο κ. Καλπακίδης προ λίγων ετών κατήγγειλε την κακή λειτουργία του Βιολογικού Καθαρισμού Δάτου. Απευθύνθηκε στη Διεύθυνση Υγείας. Εκείνη η καταγγελία έπαιξε το ρόλο της. Ήταν η πίεση στη ΔΕΥΑ Καβάλας να ωριμάσει έργο συντήρησης και εκσυγχρονισμού του Βιολογικού. Έργο που τελικά εξασφάλισε χρηματοδότηση.

Η συνέντευξη

Ερ: Γιατί επιλέξατε να είστε υποψήφιος με τον Θεόδωρο Μουριάδη; Δεδομένου του ότι στις προηγούμενες εκλογές ήσασταν υποψήφιος με το συνδυασμό του Βαγγέλη Παππά.

Απ: Δεν είναι καθόλου δύσκολο να απαντηθεί αυτό που με ρωτάτε. Πλέον ο συνδυασμός του Κ.Α.Π δεν κατεβαίνει στις εκλογές αν και επέμενα πολύ σε κάποιες συναντήσεις που έγιναν στο παρελθόν να υπάρχει συνέχεια. Δυστυχώς δεν έγινε αυτό. Οπότε μετά από τα 4 χρόνια ως δημοτικός σύμβουλος γνωρίζοντας καταστάσεις και πρόσωπα μέσα στο δημοτικό συμβούλιο, βλέποντας τα θετικά και τα αρνητικά αποφάσισα να συστρατευτώ με τον Θεόδωρο Μουριάδη.

Ερ: Πως ήταν αυτή η τετραετής εμπειρία στο δημοτικό συμβούλιο; Ακούει κάποιος ότι είστε δημοτικοί σύμβουλοι και νομίζει ότι πληρώνεστε κιόλας!

Απ: Αντιθέτως, βάζουμε χρήματα από την τσέπη μας σε πολλές περιπτώσεις είτε να συμμετέχουμε, είτε χάνοντας χρόνο από τη δουλειά μας. Βέβαια είναι επιλογή μας αυτό να συμμετέχουμε σε αυτή τη διαδικασία, προκειμένου να αλλάξουμε κάποια πράγματα προς το καλύτερο, προσπαθώντας πάντοτε. Σίγουρα κάνουμε όλοι λάθη, ενδεχομένως και στις επιλογές μας. Καλούμαστε αυτές τις επιλογές μετά να τις διορθώσουμε και να μη ξανακάνουμε τα ίδια λάθη.

Ερ: Δεν είναι πολλοί οι 7 υποψήφιοι Δήμαρχοι για τον Δήμο Καβάλας;

Απ: Ο καθένας από τη δική του πλευρά προσπαθεί να πείσει τον κόσμο ότι αυτός θα είναι ο καλύτερος Δήμαρχος και ότι αυτός έχει τις καλύτερες ιδέες. Τα προηγούμενα χρόνια και δεν μιλάω μόνο για τη διοίκηση αυτή, ακούσαμε και είδαμε πάρα πολλές υποσχέσεις. Προσπάθειες που υποτίθεται ότι έγιναν αλλά δυστυχώς δεν τελεσφόρησαν σε ικανοποιητικό βαθμό. Αυτό πολλές φορές οδηγεί κάποιους ανθρώπους είτε στην απογοήτευση, είτε στην εμμονή τους και στην επιμονή τους, να συνεχίσουν και να αλλάξουν κάποια πράγματα, όπως συμβαίνει και σε μένα αυτή τη στιγμή.

Ερ: Το είδος της αντιπολίτευσης που κάνει κάποιος στις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου παίζει ρόλο. Θυμάμαι τις ερωτήσεις και την πίεση που ασκούσατε στη ΔΕΥΑΚ για τον Βιολογικό του Δάτου. Με ερωτήσεις και έρευνα που κάνατε βοηθήσατε στο να εξασφαλιστεί χρηματοδότηση για έργο για την απαραίτητη ανακαίνιση του συγκεκριμένου Βιολογικού.

Απ: Ποτέ δεν ήμουν άνθρωπος ο οποίος θα έβγαινα να κάνω μια στείρα κριτική. Αντιπολίτευση με κάποιες ερωτήσεις. Μόνο και μόνο για το θεαθήναι, για τις εντυπώσεις απλά και μόνο. Υπήρχε ένα χρόνιο πρόβλημα στο Βιολογικό του Δάτου, στο οποίο κάποιοι απλά αντιδρούσαν είτε μέσω  δημοσιεύσεων, είτε μέσω διαμαρτυριών στα καφενεία. Εγώ αυτό που επέλεξα να κάνω ήταν μια καταγγελία στη διεύθυνση περιβάλλοντος προκειμένου να βρεθεί μια λύση. Έκανα αυτή την καταγγελία χωρίς πολλές τυμπανοκρουσίες. Είχε αποτέλεσμα αυτή η καταγγελία που έκανα και μάλιστα κατά γενική ομολογία μέσα στο δημοτικό συμβούλιο βοήθησε κιόλας στο να ενταχθεί πιο εύκολα αυτό το έργο και σήμερα να έχουμε ένα έργο των 7 εκατομμυρίων. Αυτό που είναι σημαντικό και δεν ασχολείται κανείς, είναι το πώς είχε σχεδιαστεί να γίνει αυτός ο Βιολογικός, πως τελικά έγινε και πως έγινε η παραλαβή από κάποιους. Τελικά από αυτούς δεν έχει λογοδοτήσει κανένας. Καλείται σήμερα η διοίκηση να απολογηθεί γιατί δεν έχει κάνει τίποτα. Έχει κάνει πάρα πολλά πράγματα και όλα αυτά έχουν εκτιμηθεί. Τα υπόλοιπα θα δούμε στην πορεία. Είναι ένα έργο, το οποίο θα βγει στη δημοπρασία και θα ξεκινήσει η ανακατασκευή του βιολογικού.

Ερ: Υποψήφιος και επάγγελμα αγρότης. Δεν είναι πολλοί υποψήφιοι αγρότες.

Απ: Γεννήθηκα μέσα στον κάμπο και βλέπω τα προβλήματα που υπάρχουν εκεί καθημερινά. Βλέπω ότι πάρα πολλά χρόνια δεν υπάρχει ενδιαφέρον από πολλούς, οι οποίοι συμμετείχαν στα δημοτικά συμβούλια.

Προηγούμενο άρθρο

«Οπενχάϊμερ» και «Μπάρμπι» στις αίθουσες του Απόλλωνα

Επόμενο άρθρο

Βαγγέλης Παππάς: «Εγώ τις κουμπάρες δεν τις παίζω….»