Dark Mode Light Mode

Η καθιερωμένη γιορτή του ΦΟΚ, η δράση του και το σταθερό του παράπονο

Στο εκκλησάκι του Φυσιολατρικού Ομίλου Καβάλας, πλησίον του εντευκτηρίου του, έγινε δύο μέρες (Δευτέρα και Τρίτη) η καθιερωμένη γιορτή.

Για την Αγία Σοφία, την Πίστη, την Ελπίδα και την Αγάπη. Με την ευκαιρία ανακοινώθηκε το επόμενο πρόγραμμα δράσης του συλλόγου. Ο πρόεδρος κ. Χαράλαμπος Χαϊνάς μας μίλησε και για το σταθερό παράπονο. Συχνά κάποιοι από αυτούς που βρίσκονται στο χώρο για αναψυχή, αποχωρούν χωρίς να μαζεύουν τα σκουπίδια τους.

Η συνέντευξη του Χαράλαμπου Χαϊνά

Ερ: Σε τι κατάσταση βρίσκεται το περιαστικό δάσος της πόλης και πόση κίνηση είχε το καλοκαίρι; Όπως γνωρίζουμε, ο ΦΟΚ παίζει (και) τον ρόλο του επόπτη-φύλακα του…

Απ: Το δάσος βρίσκεται σε σχετικά καλή κατάσταση, ο κόσμος το Καλοκαίρι ήταν περιορισμένος. Τον τελευταίο μήνα άρχισε να ανεβαίνει προς το δάσος. Νωρίτερα υπήρχε και ο φόβος για τις πυρκαγιές… Για μας η 17η Σεπτέμβρη είναι ημέρα γιορτής. Αυτήν την ώρα (πρωί της Τρίτης 17ης Σεπτέμβρη) βρισκόμαστε σε Θεία Λειτουργία, παρόντος του Μητροπολίτη και πλήθους κόσμου για να γιορτάσουμε όλοι μαζί την Αγία Σοφία, και τις θυγατέρες αυτής, Ελπίδα, Πίστη και Αγάπη.

Ερ: Είδατε την εξέλιξη του έργου με τη δημιουργία και οχύρωση αντιπυρικών ζωνών στις δασικές περιοχές;

Απ: Ακόμη δουλεύουν τα μηχανήματα καθαρισμού και διάνοιξης αντιπυρικών ζωνών.

Ερ: Συχνά διαμαρτύρεστε για τα φαινόμενα σκουπιδιών, που αφήνουν όσοι μαζεύονται και διασκεδάζουν στους χώρους κοντά στο εντευκτήριο σας.

Απ: Δεν μπορούμε να ησυχάσουμε σχετικά μ’ αυτό το ζήτημα. Να σας πω και το πιο πρόσφατο περιστατικό. Το περασμένο Σάββατο καθαρίσαμε εκ νέου όλο το χώρο. Λόγω των εκδηλώσεων που προγραμματίστηκαν. Την επόμενη μέρα ανέβηκα ξανά για να δω αν κάποιος «φιλότιμος» άφησε κάτι πίσω. Ήταν όλα άνω κάτω! Ο χώρος γέμισε σκουπίδια, κλαδιά και ό,τι άλλο μπορείτε να φανταστείτε! Τα παιδιά την προηγούμενη μέρα παίξανε αλλά οι γονείς ξέχασαν να επιμεληθούν και να φροντίσουν τους χώρους. Μέχρι και η περίφραξη μιας δεξαμενής που έχουμε, ακόμη κι αυτή ξηλώθηκε! Ο κόσμος είναι ανεκπαίδευτος, δεν δείχνει προθυμία να καθαρίσει το χώρο που ο ίδιος θα περάσει χρόνο. Δεν μπορούμε να βρούμε λύση στο πρόβλημα. Παρόλα αυτά συνεχίζουμε, προχωράμε στο νέο μας πρόγραμμα.


Οι προσεχείς εκδηλώσεις του ΦΟΚ: Στο φετινό πρόγραμμα επιλέξαμε κυρίως χωριά της περιοχής σε όμορφα φυσικά τοπία και μονοπάτια για να κάνουμε περιπατητικές διαδρομές!

ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ. ΚΥΡΙΑΚΗ 6/10: Ημερήσια εκδρομή στο Αχλαδοχώρι Σερρών με τα πολλά πέτρινα γεφύρια, περπάτημα στον Κρουσοβίτη, γνωριμία με το χωριό, φαγητό σε τοπικές ταβέρνες.

ΚΥΡΙΑΚΗ 20/10: Ημερήσια εκδρομή στη Μεσορόπη με περπάτημα στο μονοπάτι της, γνωριμία με το πανέμορφο χωριό του Παγγαίου με τα πετρόκτιστα καλοδιατηρημένα σπίτια και φαγητό σε ταβέρνα της περιοχής. ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ

ΚΥΡΙΑΚΗ 3/11: Ημερήσια εκδρομή στην Αρναία, πάρκο του Αριστοτέλη και στο χωριό Παλαιοχώρα Χαλκιδικής με τις παραδοσιακές τοιχογραφίες των σπιτιών. ΚΥΡΙΑΚΗ 17/11: Πρωινή συνάντηση στο εντευκτήριο του Ομίλου με πεζοπορία έως το καταφύγιο του ορειβατικού συλλόγου και κέρασμα φασολάδας στους περιπατητές.

ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ. ΚΥΡΙΑΚΗ 1/12: Ημερήσια εκδρομή στο Σπήλαιο Πετραλώνων Χαλκιδικής και στη Θεσσαλονίκη. ΚΥΡΙΑΚΗ 15/12: Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση για παιδιά στο εντευκτήριο του Ομίλου, πρωινή ώρα, με το συνεργάτη μας κ. Ιορδάνη Καλαϊτζίδη.

ΚΑΛΗ ΦΥΣΙΟΛΑΤΡΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ! Για κάθε εκδρομή θα υπάρξει ανάρτηση στο facebook! To γραφείο μας βρίσκεται: ΑΝΤΙΠΑΤΡΟΥ 1 – ΤΗΛ. & ΦΑΞ: 2510 228 118 ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ: ΔΕΥΤΕΡΑ ΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10:30Π.Μ. – 13:00Μ.Μ. ΔΑΣΙΚΟ ΕΝΤΕΥΚΤΗΡΙΟ: ΑΝΩΘΕΝ ΑΓ. ΣΙΛΑ ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ 10:30π.μ. – 13:00μ.μ.

Προηγούμενο άρθρο

Απαραίτητοι οι εργάτες από τρίτες χώρες σε τουρισμό- εστίαση- αλιεία (video)

Επόμενο άρθρο

ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΠΕΜΠΤΗ 19 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ 2024