Στην ανατολική γωνία του δημοτικού κήπου, εκεί που βρίσκεται η προτομή του Ιωάννη Κωνσταντινίδη, έγινε το απόγευμα της Τετάρτης επιμνημόσυνη δέηση και κατατέθηκε στεφάνι από την Κρητική Αδελφότητα Καβάλας. Έτσι τιμήθηκε ο «εθνικός ποιητής της Καβάλας», όπως αναφέρεται και στα πρακτικά του δήμου. Διόλου τυχαίος δεν ήταν ο χαρακτηρισμός που του αποδόθηκε, αφού επί τουρκοκρατίας και βουλγάρικης κατοχής ο ποιητής στάλθηκε στην Καβάλα με το πρόσχημα του καπνεμπορίου. Ουσιαστικά ήταν ένας «εντεταλμένος πράκτορας» με σκοπό να βοηθήσει τον Μακεδονικό Αγώνα.
Ο λυράρης και ποιητής βοήθησε τα μέγιστα στον Μακεδονικό Αγώνα, αφού τα τραγούδια που έγραφε και μελοποιούσε με τη λύρα του αναπτέρωνα το ηθικό του τρομοκρατημένου λαού. Τον αγώνα του ποιητή λοιπόν τίμησαν την Τετάρτη, όπου αμέσως μετά την κατάθεση στεφάνου η εκδήλωση μεταφέρθηκε στο χώρο του δημοτικού κήπου. Εκεί η Κρητική Αδελφότητα με τα χορευτικά και μουσικά τμήματά της τίμησε περαιτέρω τη μνήμη του Ιωάννη Κωνσταντινίδη. Οι εκδηλώσεις τιμής συνεχίστηκαν την Πέμπτη και την Παρασκευή στην αυλή του 7ου Δημοτικού σχολείου, στο φάρο της Παναγίας, όπου παρουσιάστηκε το αναλόγιο «Κάπα ποιητού» του Κοσμά Χαρπαντίδη
Τρεις ηθοποιοί του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας παρουσίασαν το κείμενο μιας παράστασης αφιερωμένης στον ποιητή Ιωάννη Κωνσταντινίδη, με αφορμή την επέτειο των 100 χρόνων από το θάνατό του. Μέσα από τη μεταξύ τους συζήτηση παρουσιάστηκαν δείγματα του πλούσιου ποιητικού έργου του, αποκαλύφθηκαν οι αγώνες του για την απελευθέρωση της Καβάλας, καθώς και άγνωστες πτυχές του βίου του.
Το κείμενο της παράστασης και η σκηνοθετική επιμέλεια ήταν της Κατερίνας Συμεωνίδου. Έπαιξαν η Ναταλία-Άννα Βασιλέκα, ο Δημήτρης Κοντός και ο Παύλος Σταυρόπουλος.