Dark Mode Light Mode

Η λαϊκή του Πρίνου και άλλα νέα του Δήμου Θάσου

Πηγή: φωτογραφίας Thassos-view.com

Με ανάρτηση του ο φαρμακοποιός Ανδρέας Κωνσταντινίδης, πρόεδρος του ΣΥΦΑΚ, σχολιάζει το κυκλοφοριακό πρόβλημα ειδικά τα Καλοκαίρια λόγω της λαϊκής αγοράς του Πρίνου επί του κεντρικού δρόμου του νησιού.

Ο κ. Κωνσταντινίδης διατηρεί φαρμακείο στο νησί, προβληματίζεται και σημειώνει:

«Η λαϊκή αγορά που γίνεται κάθε Δευτέρα στον Πρίνο, ουσιαστικά πάνω στον κεντρικό περιφερειακό δρόμο της Θάσου δημιουργεί τεράστιες ουρές πολλών χιλιομέτρων, αυτοκινήτων, λεωφορείων και φορτηγών και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

Εκτός των προβλημάτων ασφαλείας και τη γενική καθυστέρηση λόγω συνωστισμού, εάν χρειαστεί να περάσει επειγόντως ένα ασθενοφόρο η πυροσβεστικό όχημα είναι μπλοκαρισμένοι οι δρόμοι. Μήπως πρέπει να αλλάξει τόπο διεξαγωγής η λαϊκή αγορά πριν θρηνήσουμε θύματα;».


Σύμφωνα με τον Κανονισμό Καθαριότητας του Δήμου Θάσου, όλες οι επιχειρήσεις οφείλουν να γνωρίζουν και να εφαρμόζουν τα κάτωθι:

1. Να τοποθετούν τα απορρίμματά τους σε ενδεδειγμένους και καλά κλεισμένους σάκους και μόνο ΕΝΤΟΣ των κάδων μηχανικής αποκομιδής από τις 23:00 έως τις 03:00.

2. Τα απορρίμματα από καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος θα πρέπει να αποστραγγίζονται επιμελώς πριν την τοποθέτηση τους στους κάδους μηχανικής αποκομιδής.

3. Οι σακούλες απορριμμάτων θα πρέπει να τοποθετούνται εντός των κάδων ώστε να κλείνει ομαλά το καπάκι.

4. Όταν οι κάδοι μηχανικής αποκομιδής είναι γεμάτοι τα απορρίμματα θα πρέπει να μεταφέρονται και να τοποθετούνται σε άλλους κάδους που δεν έχουν γεμίσει.

5. Οι ενδεδειγμένοι σάκοι (πλαστικές σακούλες) όπου εναποτίθενται τα απορρίμματα από τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος θα πρέπει να φέρουν βάρος περιεχομένου όχι μεγαλύτερο των 10 kgr, ενώ κατά την μεταφορά τους στους κάδους μηχανικής αποκομιδής θα πρέπει να μην καταστρέφονται.

6. Ο Δήμος Θάσου εφαρμόζει πρόγραμμα ανακύκλωσης στους μπλε κάδους, στους οποίους πρέπει να απορρίπτονται όλες οι ανακυκλώσιμες από χαρτί, γυαλί, αλουμίνιο, πλαστικό, κ.α.

7. Τα χαρτοκιβώτια θα πρέπει να είναι καλά συσκευασμένα, συμπιεσμένα και δεμένα πριν τοποθετηθούν στους μπλε κάδους.

8. Απαγορεύεται αυστηρά η ρίψη χόρτων, κλαδιών και μπάζων σε οποιονδήποτε κάδο μηχανικής αποκομιδής.

9. Η αποκομιδή ογκωδών αντικειμένων γίνεται ΜΟΝΟ σε συνεννόηση με την Υπηρεσία Καθαριότητας κατόπιν ραντεβού (τηλ. 2593022360), ενώ απαγορεύεται αυστηρά η τοποθέτησή τους διπλά σε κάδους και κοινόχρηστους χώρους. Στους παραβάτες, ανά περίπτωση, επιβάλλεται πρόστιμο σύμφωνα με τον ισχύοντα Κανονισμό Καθαριότητας.

Η καθαριότητα του νησιού μας στηρίζεται στη συνεχή συνεργασία των δημοτών με τις Δημοτικές Υπηρεσίες. Μπορούμε και οφείλουμε όλοι μαζί να προσφέρουμε ένα καθαρό περιβάλλον σε εμάς και τους επισκέπτες μας. Οφείλουμε να σεβόμαστε τους υπάλληλους στον τομέα της καθαριότητας που εργάζονται για εμάς και μόνο! Ας μη δυσκολεύουμε το έργο τους με την ανευθυνότητα μας!


Ευχαριστήριο του Δημάρχου Θάσου για την παραχώρηση χώρου ελεύθερης στάθμευσης στη Σκάλα Πρίνου Θάσου από τον Όμιλο Εταιρειών Kourtidis Group».

Ο Δήμαρχος Θάσου κ. Ελευθέριος Κυριακίδης ευχαριστεί τον Όμιλο Εταιρειών Kourtidis Group και προσωπικά τον κ. Νικόλαο Κουρτίδη για την παραχώρηση χώρου ελεύθερης στάθμευσης στη Σκάλα Πρίνου Θάσου, η χρήση του οποίου θα συμβάλει στην αποσυμφόρηση της περιοχής.

Ο Δήμαρχος Θάσου σημειώνει πως η συνεργασία του Δήμου με τις επιχειρήσεις του τόπου μας μόνο θετικά αποτελέσματα μπορεί να έχει για το Νησί μας.

Προηγούμενο άρθρο

Οι σκέψεις του Αντώνη Καραγιαννίδη για το Επιμελητήριο και τις εκλογές του Νοέμβρη

Επόμενο άρθρο

Η Φιλαρμονική του Δήμου Καβάλας τιμά τον Μάνο Χατζηδάκι