Dark Mode Light Mode

Η Λέλα Γράσου μας περιμένει στην Μ. Λέσχη για να μας παρουσιάσει 10 χρόνια ζωγραφικής

Το απόγευμα της Παρασκευής πολύς κόσμος βρέθηκε και γέμισε το ισόγειο της Μ. Λέσχης.

Τίμησε και στήριξε την Λέλα Γράσου στην έναρξη της ατομικής της έκθεσης ζωγραφικής και αγιογραφίας. Συμπληρώνονται 10 χρόνια από τότε που άρχισε να «καλλιεργεί» συστηματικά το παλιό της ταλέντο.

Κι όσο τα κατάφερνε, τόσο περισσότερο μεθοδικά συνέχιζε. Σήμερα είναι υπεύθυνη έργων ζωγραφικής που συναντούμε σε διάφορα σημεία της πόλης. Όλα αυτά τα συγκέντρωσε στην ατομική έκθεση που συνεχίζεται σχεδόν ως το τέλος της εβδομάδας.

Η συνέντευξη της Λέλας Γράσου

Ερ: Δεν είναι εύκολο να οργανώσεις μια ατομική έκθεση ζωγραφικής. Η διαδικασία περιλαμβάνει πολύ χειρωνακτική δουλειά.

Απ: Έχει πολύ δουλειά. Ευτυχώς και η οικογένεια μου και ένας πολύ καλός φίλος ο Χρήστος Χαραλαμπίδης, με στήριξαν. Ο Χρήστος Χαραλαμπίδης έχει μάλλον καλλιτεχνική τάση.  Με μεγάλη σταθερότητα κρεμάσαμε όλους τους πίνακες, ευθύγραμμα. Θέλω να τον ευχαριστήσω δημόσια.

Ερ: Ο χώρος της Μεγάλης Λέσχης είναι κεντρικός αλλά είναι κατάλληλος;

Απ: Ευτυχώς έχουμε επιτέλους έναν κατάλληλο χώρο. Απλά η δυσκολία είναι να ανεβάσεις στο αυτοκίνητο και να μεταφέρεις τα πράγματα σου. Δεν μπορείς να σταθμεύσεις. Τίποτα άλλο. Όλα τα άλλα είναι υπέροχα.

Ερ: Πόσοι πίνακες περιλαμβάνει η έκθεση;

Απ: 67 μαζί με τις εικόνες. Πολλοί πίνακες. Τα μεγέθη είναι μεγάλα. Τα θέματα είναι από παντού. Είναι από την παλιά πόλη. Μιλάμε για 10 χρόνια δουλειάς, όπως λέει και το θέμα: «Πινελιές 10 χρόνων». Έχει πίνακες με προσωπογραφίες και φανταστικές και υπαρκτές. Έχει την παλιά πόλη, τις Καμάρες, τα Σοκάκια της Παναγίας. Τη Χερσόνησο της Παναγίας, τον Φάρο. Έχει πάρα πολλά θέματα.

Ερ: Υπάρχει μια επιτυχία στο όλο εγχείρημα. Την περιμένατε;

Απ: Όχι βέβαια. Δε ξεκίνησα σκεπτόμενη ότι μπορώ να κάνω κάτι που να το αγαπήσει ο κόσμος. Ξεκίνησα με την αγάπη μου για αυτό που ήξερα να κάνω από παιδί αλλά δεν το είχα χρησιμοποιήσει ποτέ το ταλέντο. Βγήκε τώρα. Εδώ και 10 χρόνια, σε μεγάλη ηλικία.

Ερ: Πιο ωραίο και μεγαλύτερη απήχηση έχει το συγκεκριμένο, η παλιά πόλη, το νοσοκομείο;

Απ: Η παλιά πόλη αγαπήθηκε πάρα πολύ και μάλιστα έχω έργα, τα οποία έχω χαρίσει στο Δήμο, στην πρώην Νομαρχία, στο Επιμελητήριο. Ευγενικά μου τα παραχώρησαν και θα υπάρχουν και αυτά στην έκθεση.

Ερ: Το συγκεκριμένο και συνδεδεμένο με την Καβάλα, πάντα έχει τον πρώτο λόγο;

Απ: Πάντοτε. Αγαπώ πάρα πολύ την Καβάλα. Το εκφράζω με αυτόν τον τρόπο μέσα από τη ψυχή μου.

Ερ: Πείτε μας μέχρι πότε θα λειτουργεί η έκθεση;

Απ: Μέχρι και την ερχόμενη Παρασκευή (30/6)

Ερ: Είναι εύκολο σήμερα κάποιος που έχει ένα ταλέντο να καθοδηγηθεί σωστά και να το βγάλει όπως έγινε με σας;

Απ: Υπάρχουν διάφοροι σύλλογοι οι οποίοι κάνουν προσπάθειες. Έχουνε έναν δάσκαλο, υπάρχουν, όχι πολλοί αλλά υπάρχουν. Επίσης και στα ΚΑΠΗ φτιάχνουν πάρα πολλά πράγματα αλλά τώρα δεν υπάρχει δάσκαλος η δασκάλα και εγώ δεν έχω χρόνο αλλά και πάνω απ` όλα δε θέλω να κάνω το δάσκαλο.

Ερ: Είναι ακριβό ή φτηνό όλο αυτό το πράγμα;

Απ: Είναι ακριβό. Τα υλικά, όλα, είναι ακριβά.

* Έκθεση «ΠΙΝΕΛΙΕΣ 10 ΧΡΟΝΩΝ”. Διάρκεια έκθεσης 23 Ιουνίου – 30 Ιουνίου 2023. Ώρες λειτουργίας: Πρωί 10:00 – 13:00 και απόγευμα: 19:00 – 21:30. Τόπος ισόγειο Μεγάλης Λέσχης.

(φωτογραφία από το Facebook του Δήμου Καβάλας)

Προηγούμενο άρθρο

Το έργο στο φράγμα Μαρμαρά στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου

Επόμενο άρθρο

Αναζητούνται νέοι για όλα τα τεχνικά επαγγέλματα