Dark Mode Light Mode

Η «Λευκή Νύχτα» της Κηπούπολης και άλλα νέα τοπικών συλλόγων

Κι οι εκδηλώσεις συνεχίζονται. Συνεχώς και ασταμάτητα. Ξεχωρίζουν αυτές που θα γίνουν στο τέλος της εβδομάδας τόσο στην Κηπούπολη όσο και στην Καλαμίτσα.

Όπως ήδη γράψαμε σε πρόσφατο κείμενο μας, στην Κηπούπολη το απόγευμα και το βράδυ της Παρασκευής θα γίνει κάτι σαν «Λευκή Νύχτα». Την επόμενη μέρα θα πραγματοποιηθεί το καθιερωμένο γλέντι του συλλόγου στον περιβάλλοντα χώρο του «Αλεξάνδρα Δήμογλου».

Ωστόσο υπάρχουν κι άλλα. Πολλά άλλα ίδια ή παρόμοια γεγονότα. Αύριο στην πλατεία του Ορφανίου οργανώνεται ποντιακό γλέντι. Την Κυριακή 28 Αυγούστου θα γίνει εκδήλωση στους Αντιφιλίππους για τα 100 χρόνια του χωριού. Το Σάββατο 27 Αυγούστου στις Κρηνίδες μουσική εκδήλωση του συλλόγου των επαγγελματιών. Στηρίζει ο Δήμος Καβάλας και το Επιμελητήριο.

* Ιερά Μητρόπολη Ελευθερούπολης: Σας προσκαλούμε στην Φιλανθρωπική Εκδήλωση της Μητροπόλεως μας για την ενίσχυση της «Τράπεζας Αγάπης», που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 25 Αυγούστου 2022 στις 20:00, στο προαύλιο χώρο του παλαιού Οικοτροφείου Θηλέων στην Ελευθερούπολη. Σκοπός της εκδήλωσης η ενίσχυση της «Τράπεζας Αγάπης», που με τις ευλογίες του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Χρυσοστόμου, την επίβλεψη των υπευθύνων κληρικών της Μητροπόλεως μας, καθώς και την αμέριστη βοήθεια των κυριών της πόλεώς μας, που με μεράκι μαγειρεύουν κάθε μέρα γι αυτό τον ιερό σκοπό, λειτουργεί εδώ και 10 χρόνια χωρίς να έχει σταματήσει (ούτε μια μέρα αυτά τα 10 χρόνια) να προσφέρει καθημερινώς ένα πιάτο φαγητό σε αναξιοπαθούντες της πόλεώς μας και όχι μόνο! Η παρουσία σας θα μας γεμίζει χαρά και ασφαλώς θα συνεισφέρει στο Φιλανθρωπικό έργο της τοπικής μας Εκκλησίας! Στηρίζουν την Εκδήλωση: Ο Δήμος Παγγαίου, Η Φιλόπτωχος Αδελφότης Ελευθερούπολης, Πολιτιστικός Σύλλογος Ελευθερούπολης, Μουσικοχορευτικός Σύλλογος «ΤΟ ΠΡΑΒΙ»

* Το Δ.Σ του Πολιτιστικού Συλλόγου Χωράφας ευχαριστεί όλους τους Πολιτιστικούς συλλόγους που παρευρέθηκαν στις πρόσφατες διήμερες εκδηλώσεις μας, καθώς επίσης και τον Πολιτιστικού Σύλλογο ΔΑΤΟΥ και τον Πολιτιστικού Συλλόγου Σταυρού Αμυγδαλεώνα που μας έδωσαν αφιλοκερδώς τραπεζοκαθίσματα. Η Πρόεδρος και το Δ.Σ του Πολ. Συλλόγου Χωράφας ευχαριστούν τον Δήμαρχο Καβάλας κ. Θεόδωρο Μουριάδη, τον κ.Σταυρίδη Αντιδήμαρχο Καθαριότητας και ποιότητας Ζωής, τον κ. Απόστολο Χρόνη Πρόεδρο της ΔΕΥΑΚ , όλο το προσωπικό καθαριότητας και τον κ.Μπάμπη Παναγιωτίδη για όλες τις εργασίες που πρόσφεραν στον σύλλογό μας. Επίσης ευχαριστούμε όλους τους χορηγούς ,δωροθέτες και ιδιοκτήτες καταστημάτων για τα δώρα που πρόσφεραν και τέλος εγώ σαν Πρόεδρος του Συλλόγου, θέλω να ευχαριστήσω όλα τα άτομα ,που βοήθησαν στο καθαρισμό του χώρου των εκδηλώσεων , τους αφανείς ήρωες που βρίσκονταν στην κουζίνα και μας ετοίμαζαν τα εδέσματα και γενικά μικρούς και μεγάλους, που βοήθησαν το διήμερο των εκδηλώσεων.΄

* Παίρνουμε όλοι τη καλή μας διάθεση και ετοιμαζόμαστε για ένα Διήμερο Εκδηλώσεων στις 26/8-27/8 στη Περιοχή της Καλαμίτσας και της Κηπούπολης γεμάτο “Χρώματα και Αρώματα” αλλά και πολύ κέφι ,χορό και φαγητό… Κουκλοθέατρο. Συναυλίες ροκ, έντεχνες παραδοσιακές και λαϊκές. Standup Comedy. Χορευτικές και αθλητικές επιδείξεις. Facepainting. Εργαστήρια Ζαχαροπλαστικής και Δεξιοτήτων. Και άλλες πολλές εκπλήξεις. Σας περιμένουμε όλους. Υ.Γ Όσοι ενδιαφέρονται για εθελοντές στην εκδήλωση μπορούν να επικοινωνήσουν από το facebook ή στο τηλ:6983510546.

*Πολιτιστικός Σύλλογος Αγίου Κοσμά Νέστου: Πανηγυρικός Εσπερινός και Εκδήλωση Αγ. Κοσμά του Αιτωλού. Μετά τον μεγαλοπρεπή Εορτασμό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, στις περιοχές όπου υπάρχουν Εκκλησιές αφιερωμένες στην μνήμη της, εμείς οι Αγιοκοσμίτες, ετοιμαζόμαστε για τον Εορτασμό του Μεγάλου Πατροκοσμά.Την Τρίτη, 23η Αυγούστου. Πανηγυρικός Εσπερινός και Εκδήλωση δασικού ενδιαφέροντος στην Κρύα Βρύση στον Άγιο Κοσμά. Σας περιμένουμε.

*Μορφωτικός Πολιτιστικός Σύλλογος Αγίας Βαρβάρας και Πεντακοσίων: Μετά από 2 χρόνια έφτασε επιτέλους η ώρα να ξανά ανταμώσουμε στο παλιότερο πανηγύρι της πόλης μας!!Σας περιμένουμε όλους!! Οι εκδηλώσεις θα γίνουν στο δάσος των Πεντακοσίων το Σάββατο 10 Σεπτέμβρη από τις 20.30 και μετά. Εμφανίζεται το μουσικό σχήμα «Τα παιδιά της παράδοσης».

*Χορευτικός Όμιλος Καβάλας: Διοργανώνει σεμινάριο ελληνικών παραδοσιακών χορών 30 Σεπτέμβρη, 1 και 2 Οκτώβρη.

*Ιχνηλάτες Καβάλας: Συμμετείχαν στις εκδηλώσεις του συλλόγου της Χωράφας που έγιναν στο τέλος Ιουλίου: Ευχαριστούμε θερμά τον Πολιτιστικό Σύλλογο Χωράφας, για την πρόσκληση να συμμετέχουμε στις Πολιτιστικές Εκδηλώσεις “Δάσος και Περιβάλλον”.

*Θρακική Εστία Καβάλας: Αποχαιρετούμε σήμερα το μέλος της Εστίας μας, την φίλη, την μεγάλη χορηγό μας Άννα Κακουλίδου. Η Αννούλα πορεύθηκε για πολλά χρόνια μαζί μας, σε όλες τις δραστηριότητες της Εστίας μας. Άτομο με χιούμορ και με έντονη κοινωνικότητα, ήταν αγαπητή σε όλους. Βοήθησε την Εστία μας ποικιλοτρόπως και ήταν πάντα δοτική. Σε ευχαριστούμε Αννούλα για όλα.

Η μνήμη σου θα μείνει για πάντα άσβεστη. Ο πρόεδρος και το Διοικητικό συμβούλιο εκφράζουν τα συλλυπητήρια στους οικείους της.

* Μια καινούρια συνεργασία ξεκίνησε μεταξύ της Πυθίας Κοιν.Σ.Επ. ΠΥΘΙΑ και του Λυκείου Ελληνίδων Καβάλας Λύκειο Ελληνίδων Καβάλας! Ο τίτλος του έργου είναι «Η Ιστορία της Καβάλας μέσα από το Λύκειο Ελληνίδων Καβάλας» και αφορά στην ψηφιοποίηση του ιστορικού αρχείου του Λυκείου Ελληνίδων Καβάλας.

Ο ρόλος της Πυθίας είναι ο συντονισμός και η εποπτεία όλου του έργου καθώς και η υποστήριξη και η φιλοξενία των εθελοντών του έργου. Σε αυτό το έργο συμμετέχουν φοιτητές από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, Σχολή Κοινωνικών Επιστημών, Τμήμα Πολιτισμικής Τεχνολογίας και Επικοινωνίας εκπονώντας την πρακτική τους άσκηση, καθώς και εθελοντές από το Λουξεμβούργο μέσα από το πρόγραμμα “A new impetus to European volunteering activities in Luxembourg” του Εθνικού Γραφείου Εράσμους του Λουξεμβούργου, που χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Σώμα Αλληλεγγύης.

*Σύλλογος Εθελοντών κατά του Καρκίνου: Παρόλο που είμαστε κλειστά σαν Σύλλογος αυτή την περίοδο, υπάρχουν άνθρωποι που γνωρίζοντας το έργο του Συλλόγου, σκέφτονται και προσφέρουν ότι μπορούν με περίσσια αγάπη στον σύλλογο μας. Η Πανηπειρωτική Ένωση Καβάλας με πρωτοβουλία της Προέδρου κ. Σπυριδούλας Τσιάπα, κατέθεσε το ποσό των 50€ αντί στεφάνου στη μνήμη της Οφθαλμιάτρου Ρούμπου Ελένης που έφυγε τόσο ξαφνικά από την ζωή. Ο κ. Παύλος Τζατζιμάκης από τα Χανιά Κρήτης επίσης αντί στεφάνου, κατέθεσε στη μνήμη του εκλιπόντος Ιατρού Παθολόγου Κώστα Μούτσιου, το ποσό των 50€. Η κ. Άννα Κάπελα κατέθεσε το ποσό των 20€ στη μνήμη της μητέρας της Γαρυφαλλιάς Κάπελα. Με την βοήθεια όλων σας, ο Σύλλογος του οποίου το έργο βασίζεται επάνω στην πρόληψη όλων των μορφών καρκίνου δίνοντας τη δυνατότητα εντελώς Δωρεάν να πραγματοποιηθούν οι ανάλογες εξετάσεις για όσους από τους κατοίκους του Νομού μας επιθυμούν, όπως και βοηθώντας καρκινοπαθείς συνανθρώπους μας με χαμηλό εισόδημα, δεν έχει παρά να εκφράσει τα θερμότερα ευχαριστήρια προς όλους εσάς που ανοίξατε την αγκαλιά σας και βοηθάτε σ’ αυτό το τεράστιο έργο του Συλλόγου.

*Η Φιλόπτωχος Αδελφότητα Κυριών Καβάλας πήρε την πρωτοβουλία για έναν απογευματινό καφέ των ηλικιωμένων του γηροκομείου της. Η μεγάλη παρέα βρέθηκε δίπλα στη θάλασσα της Ραψάνης: Αναζητήσαμε το απόγευμα της Πέμπτης λίγη δροσιά, λίγη χαρά στον «Γιαλό» με τους δικούς μας ανθρώπους από το ΠΟΥΛΙΔΕΙΟ ΓΗΡΟΚΟΜΕΊΟ και το πετύχαμε.

Προηγούμενο άρθρο

Απαραίτητα τα έργα στις περιοχές κοντά στην καμένη έκταση της Θάσου, σημειώνει ο Θόδωρος Μαρκόπουλος

Επόμενο άρθρο

Μόνο τον Αύγουστο αυξημένη η κίνηση επιβατών στα δρομολόγια του ΚΤΕΛ (συνέντευξη)