Dark Mode Light Mode

Η μεγάλη εκδήλωση για τα ΑμεΑ και οι στόχοι του τοπικού συλλόγου

Ο Νομαρχιακός Σύλλογος ΑμεΑ Καβάλας παρακολούθησε τη Δευτέρα 4/12 διαδικτυακή ημερίδα για τα θέματα ατόμων με ειδικές ανάγκες, με αφορμή την Παγκόσμια Μέρα της 3ης Δεκέμβρη.

Συμμετείχε ενεργά με τις απόψεις και προτάσεις του. Στη διαδικασία έλαβαν μέρος αρκετά μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου. Συμφωνήθηκε αυτή η διαδικασία όσο πιο συγκεκριμένη γίνεται, να επαναλαμβάνεται μια φορά κάθε χρόνο. Στην Παγκόσμια Μέρα των ΑμεΑ.

Κατά την άποψη του τοπικού συλλόγου υπήρξε ουσία. Π.χ. έγινε γνωστό ότι οι Δήμοι μέσω του Υπουργείου Τουρισμού τούτη την φορά θα μπορούν να ζητήσουν χρήματα για έργα αγοράς και εγκατάστασης ειδικών μηχανισμών για την Καλοκαιρινή κολύμβηση των ΑμεΑ.

Ο Δήμος Καβάλας που περιγράφεται να μην πρόλαβε το προηγούμενο ίδιο πρόγραμμα, έχει πλέον τη δυνατότητα να αυξήσει τις σχετικές του υποδομές. Να ζητήσει και να αποκτήσει δυνατότητα 4 ακόμη ειδικών μηχανισμών σε παραλίες του.

Θα πρέπει να επισημάνουμε το ρόλο που σε αυτές τις εκδηλώσεις παίζει ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας ΑμεΑ κ. Βαρδακαστάνης. Δυναμικός και φίλος της Καβάλας, καταφέρνει να φέρνει στο τραπέζι της συζήτησης τους έχοντες εξουσία. Να τους δεσμεύει για συγκεκριμένες ενέργειες.

Σήμερα ο Νομαρχιακός Σύλλογος ΑμεΑ Καβάλας ετοιμάζεται για τη μεγάλη εκδήλωση της Παρασκευής (8/12). Αφιερωμένη στην προσβασιμότητα των ΑμεΑ στην πόλη της Καβάλας. Μετέχουν πάρα πολλοί τοπικοί φορείς. Σύλλογο και άλλοι.

Καιρού επιτρέποντος την Παρασκευή το πρωί σε όλο το κέντρο διάφοροι άνθρωποι θα προβάλλουν την ανάγκη τα ΑμεΑ να έχουν ελεύθερη πρόσβαση. Άτομα με κινητικά προβλήματα να μπορούν να κυκλοφορούν ανεμπόδιστα.

Η πολύπλευρη εκδήλωση θα αρχίσει με παιδιά- μαθητές δημοτικών στους πεζόδρομους. Μεγαλύτερα παιδιά θα βρίσκονται στην Πλατεία. Εκεί θα λειτουργήσουν τα γνωστά βιωματικά εργαστήρια.

Το μεσημέρι ΑμεΑ και μη θα κάνουν μια μεγάλη βόλτα στο κέντρο. Για να δουν τα καθημερινά προβλήματα. Όλα τα εμπόδια σε δρόμους, πλατείες, πεζοδρόμια και γενικά κοινόχρηστους χώρους.

Ο κ. Σμάραγδος Κρεμύδας, πρόεδρος του Νομαρχιακού Συλλόγου ΑμεΑ Καβάλας εξηγεί τους επόμενους στόχους του συλλόγου:

«Έχουμε αρκετούς στόχους. Εξαρτάται πάντα κι από τις δυνατότητες της αυτοδιοίκησης. Θέλουμε στο Δήμο Καβάλας να υπάρξει μια Επιτροπή Προσβασιμότητας στην οποία θα συμμετέχουμε. Ώστε να συνεδριάζει σε τακτά χρονικά διαστήματα. Να αναδεικνύει και να λύνει προβλήματα. Θέλουμε επίσης η Καβάλα να διεκδικήσει ευρωπαϊκό βραβείο προσβασιμότητας. Έχει τη δυνατότητα. Το βραβείο υπάρχει και πρέπει να διεκδικηθεί».

(φωτογραφία αρχείου)

Προηγούμενο άρθρο

Εκδηλώσεις μαζί με εκπτώσεις αύριο στην αγορά! Από τις 14 Δεκέμβρη το εορταστικό ωράριο

Επόμενο άρθρο

11 Γενάρη δημοπρατείται το έργο στο Νοσοκομείο