Dark Mode Light Mode
Η εστίαση το Φθινόπωρο είναι αλλιώς…
Η Νέα Αριστερά ετοιμάζεται για συνέδριο παρακολουθώντας τις εξελίξεις σε ΣΥΡΙΖΑ- ΠΑΣΟΚ
Ούτε ο Μάκης Δημητριάδης υποψήφιος στις εκλογές του Επιμελητηρίου

Η Νέα Αριστερά ετοιμάζεται για συνέδριο παρακολουθώντας τις εξελίξεις σε ΣΥΡΙΖΑ- ΠΑΣΟΚ

Φωτογραφία αρχείου από εκδήλωση στην Καβάλα

Ο πρώην βουλευτής Γιώργος Παπαφιλίππου ενημερώνει για τις διαδικασίες στο κόμμα της Νέας Αριστεράς ως το πρώτο της συνέδριο. Σχολιάζει ταυτόχρονα τις εξελίξεις τόσο στο ΠΑΣΟΚ όσο και στον ΣΥΡΙΖΑ.

Η συνέντευξη

Ερ: Να μιλήσουμε για το πρώτο συνέδριο της Νέας Αριστεράς, το οποίο θα γίνει στις αρχές του Νοέμβρη με τη συμμετοχή εκπροσώπων της οργάνωσης και από την Καβάλα.

Απ: Το πρώτο συνέδριο της Νέας Αριστεράς θα γίνει το τετραήμερο 7-10 Νοεμβρίου.  Έχουν ήδη εγκριθεί οι πολιτικές θέσεις και το νέο καταστατικό του κόμματος από την προσωρινή Κεντρική Επιτροπή. Από χθες άρχισε ο προσυνεδριακός διάλογος, ο οποίος θα διαρκέσει μέχρι τις 3 Νοεμβρίου. Η οργάνωση της Καβάλας συμμετέχει ενεργά και θα εκλέξει τους συνέδρους που της αναλογούν. Είμαστε αισιόδοξοι ότι θα είναι ένα σημαντικό, καινούργιο βήμα στο χώρο της Αριστεράς. Η επίσημη ίδρυση του νέου μας κόμματος, της Νέας Αριστεράς.

Ερ: Να περιμένουμε κάποια εκδήλωση στην Καβάλα μέχρι το συνέδριο;

Απ: Είμαστε ακόμη στο στάδιο του προγραμματισμού. Υπάρχουν σκέψεις. Ασχολούμαστε με το θέμα. Εξετάζουμε όλες τις συνθήκες, τις δυνατότητες και τις πιθανότητες. Θα υπάρξει ενημέρωση αν οργανώσουμε κάποια πολιτική εκδήλωση στην Καβάλα. Στις προθέσεις μας είναι η οργάνωση δημόσιας εκδήλωσης, όπου θα αναλυθούν και θα παρουσιαστούν οι θέσεις του νέου κόμματος. Αυτό θα εξαρτηθεί από πολλούς παράγοντες που τώρα δεν είμαι σε θέση να προσδιορίσω επακριβώς.

Ερ: Πείτε μας δυο λόγια για τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ και στο ΠΑΣΟΚ;

Απ: Για τον ΣΥΡΙΖΑ δυστυχώς αισθανόμαστε δικαιωμένοι όλοι όσοι αποχωρήσαμε από αυτόν. Αυτή η δικαίωση εμπεριέχει μια πολύ μεγάλη πίκρα, δεδομένου ότι τα πράγματα έτσι όπως εξελίσσονται φαίνεται ότι το κόμμα βαίνει ολοταχώς προς τη αυτοδιάλυση μέσω όμως της… αυτογελοιοποίησης. Είναι τραγικό αυτό που συμβαίνει! Δεν άξιζε αυτή η τύχη στον ΣΥΡΙΖΑ. Δυστυχώς όμως με ευθύνη της νέας ηγεσίας, η οποία τώρα είναι έκπτωτη, αλλά και με την ανοχή και τη βοήθεια της ηγετικής ομάδας της εσωτερικής αντιπολίτευσης έλαβαν χώρα αυτά που δυστυχώς βλέπουμε και μας κάνουν να λυπούμαστε βαθύτατα. Για το ΠΑΣΟΚ υπήρξε μια διαδικασία εκλογής προέδρου. Αμφισβητήθηκε ο πρόεδρος του. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να επανεκλεγεί με μεγαλύτερα ποσοστά. Βέβαια στόχος της Νέας Αριστεράς είναι η δημιουργία ενός νέου λαϊκού μετώπου, όπου θα συσπειρώσει σε προγραμματική βάση όλες τις προοδευτικές δημοκρατικές δυνάμεις. Εννοούμε τη ριζοσπαστική αριστερά, την αριστερή σοσιαλδημοκρατία και την πολιτική οικολογία. Δυστυχώς, εκτιμούμε ότι με την εκλογή καινούργιας ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ, τα πράγματα δυσκολεύουν ως προς την υλοποίηση του στόχου αυτού. Είμαι βέβαιος ότι η βάση που επιθυμεί αυτήν τη δημιουργία του λαϊκού μετώπου για να γκρεμίσει τη ΝΔ, τη δεξιά πολιτική της ΝΔ και κάθε δεξιά πολιτική, θα πιέσει όλες τις ηγεσίες (και του κόμματος αυτού), να κατευθυνθούν προς τη δημιουργία αυτού του μετώπου, έχοντας ως υπόδειγμα και παράδειγμα το νέο λαϊκό μέτωπο της Γαλλίας.

Προηγούμενο άρθρο

Η εστίαση το Φθινόπωρο είναι αλλιώς…

Επόμενο άρθρο

Ούτε ο Μάκης Δημητριάδης υποψήφιος στις εκλογές του Επιμελητηρίου