Dark Mode Light Mode

“Η νέα σχολική χρονιά ξεκινάει με τον χειρότερο τρόπο για τα σχολεία της Καβάλας”

Ο εκπαιδευτικός Θανάσης Δασκαλούδης με ανάρτηση του περιγράφει αναλυτικά τις δυσκολίες των σχολείων του Δήμου. Εξηγεί τον λόγο, επισημαίνει τους υπεύθυνους:

Η νέα σχολική χρονιά ξεκινάει με τον χειρότερο τρόπο για τα σχολεία της Καβάλας αφού η λειτουργία τους βρίσκεται κυριολεκτικά στον αέρα χωρίς καμία υποστήριξη. Η διοίκηση του Δήμου, μετά την κατάργηση των σχολικών επιτροπών που ήταν γνωστή εδώ και 11 μήνες, είχε όλο χρονικό διάστημα να προετοιμαστεί κατάλληλα.

Η τελευταία μάλιστα οδηγία του Υπουργείου Εσωτερικών που διευκρίνιζε τον τρόπο χρηματοδότησης των σχολείων είναι δημοσιευμένη σε ΦΕΚ από τις 16 Ιουνίου. Δυστυχώς όμως ο Δήμος Καβάλας επέδειξε μεγάλη και αδικαιολόγητη αδράνεια όλους αυτούς τους μήνες που είχε στην διάθεση του.

Έτσι σήμερα πολλά σχολεία ενώ ξεκίνησαν ήδη τα μαθήματα δεν μπορούν να προμηθευτούν απουσιολόγια, βιβλία ύλης, χαρτικά, κιμωλίες, γραφική ύλη κλπ. που είναι απολύτως απαραίτητα για την έναρξη των μαθημάτων και αναγκάζονται να ψάχνουν για να δανειστούν τα υλικά αυτά από τα σχολεία γειτονικών δήμων.

Δεν έχουν προμηθευτεί ακόμα υλικά καθαριότητας με ότι αυτό συνεπάγεται για την υγιεινή των σχολικών χώρων. Δεν υπάρχει ακόμα υποστήριξη για την συντήρηση και επισκευή των φωτοτυπικών μηχανημάτων ενώ δεν μπορεί να καλυφτεί οποιαδήποτε έκτακτη ανάγκη προκύψει.

Η απάντηση του Δήμου σε όλα αυτά είναι πως πρέπει απλά τα σχολεία να κάνουν υπομονή ελπίζοντας πως σε ένα μήνα (μετά το άνοιγμα των σχολείων) να έχουν διευθετηθεί οι περισσότερες εκκρεμότητες. Λες και η λειτουργία των σχολείων μπορεί να περιμένει έναν ή περισσότερους μήνες.

Αλλά ο Δήμαρχος Θόδωρος Μουριάδης και η διοίκηση του πρέπει να καταλάβουν επιτέλους πως τα σχολεία δεν γίνεται να προσαρμοστούν στην απίστευτη αδιαφορία και την ραθυμία των υπηρεσιών του Δήμου. Η λειτουργία των σχολείων είναι κρίσιμη και πάντα επιβεβλημένη όπως έχει αποφανθεί και το Ελεγκτικό Συνέδριο, γι’ αυτό και οι λειτουργικές ανάγκες τους πρέπει να αντιμετωπίζονται άμεσα, χωρίς χρονοβόρες διαδικασίες.

Δυστυχώς όμως όλα αυτά αποτελούν κακό οιωνό για τα προβλήματα που θα αντιμετωπίσουν οι σχολικές μονάδες της πόλης μας την νέα σχολική χρονιά με την κατάργηση των σχολικών επιτροπών και την ανάληψη τους από τις υπηρεσίες του Δήμου.

Προηγούμενο άρθρο

Γυναικοκτονία στη Γερμανία: «Δεν ξέρουμε τίποτα» λένε συγγενείς της 51χρονης - Από την Καβάλα θύτης και θύμα

Επόμενο άρθρο

Διανομή Φυλλαδίων: Εσείς ρωτάτε και εμείς απαντάμε!