Dark Mode Light Mode

Η Νεάπολη έτοιμη για το λαϊκό της γλέντι την Κυριακή το βράδυ

Με πρωτοβουλία του συνοικιακού συλλόγου της Νεάπολςη (ΔΕΠΟΣ) είναι όλα έτοιμα.

Το λαϊκό γλέντι, το καθιερωμένο πανηγύρι πραγματοποιείται την Κυριακή το βράδυ στην αυλή του 24ου Δημοτικού Σχολείου. Μας ενημερώνει ο πρόεδρος του συλλόγου Μάρκος Ζήσου.

Η συνέντευξη

Ερ: Την Κυριακή πραγματοποιούνται στη συνοικία οι εκδηλώσεις που γίνονται κάθε χρόνο από το σύλλογο σας.

Απ: Είναι το ετήσιο λαϊκό πανηγύρι της γειτονιάς μας, εδώ στη Νεάπολη. Γίνεται εδώ και πολλά χρόνια. Για φέτος έχει δρομολογηθεί να γίνει την Κυριακή στις 20.00 στην αυλή του Δημοτικού Σχολείου, εδώ στη Νεάπολη, λίγο πιο πάνω από την εκκλησία.

Ερ: Τι περιλαμβάνει το πρόγραμμα;

Απ: Το πρόγραμμα περιλαμβάνει όλα αυτά τα ωραία που συναντάμε πάντοτε σ’ ένα πανηγύρι. Θα έχουμε ζωντανή μουσική με το Χρήστο Τεμεκενίδη, ο οποίος εξειδικεύεται με πολύ μεγάλη επιτυχία σε τέτοιες εκδηλώσεις. Τον γνωρίζουνε αρκετοί συμπολίτες μας. Θα υπάρχει κέτερινγκ με σουβλάκια, κρέατα, ρετσίνες, μπύρες, όπως πάντα. Θα υπάρχει λαχειοφόρος αγορά και θα δούμε μήπως καταφέρουμε και δυο-τρία τμήματα χορευτικά με παραδοσιακούς χορούς για να συνοδεύσουν τη βραδιά.

Ερ: Είναι δύσκολο πράγμα αυτή η εκδήλωση. Από την άλλη πλευρά δημιουργεί έσοδα στον κάθε σύλλογο. Πως χειριστήκατε το οργανωτικό;

Απ: Ναι, είναι αλήθεια αυτό. Εμείς με το διοικητικό που αναλάβαμε πριν 1 χρόνο, αντιληφθήκαμε στην πορεία ότι είναι μια βασικότατη εκδήλωση για το σύλλογο μας. Για όλους τους συλλόγους νομίζω. Δίνει τη δυνατότητα να καλέσεις πάρα πολλά άτομα να έρθουν και πράγματι να σου δώσει ένα μεγάλο κομμάτι των τόσο απαραίτητων εσόδων που έχουμε ανάγκη οι τοπικοί σύλλογοι. Πολύ καλά πράττουν οι σύλλογοι. Τα τελευταία χρόνια γίνεται ένας απογαλακτισμός από την αναμονή αυτών των εσόδων ή από τη βοήθεια από την κεντρική και τοπική διοίκηση. Γιατί δεν υπάρχει δυνατότητα. Ακριβώς για αυτό το λόγο πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί με τα έσοδα μας και νομίζω ότι τα έσοδα από ένα λαϊκό πανηγύρι είναι πολύ βασικός μοχλός για κάθε σύλλογο.

Ερ: Φέτος το καλοκαίρι είδαμε την κλασσική οδό των εθελοντών όπου ο σύλλογος που διοργανώνει έχει εθελοντές οι οποίοι στρώνουν, ψήνουν κτλ. Και είδαμε και την άλλη οδό με το κέτερινγκ.

Απ: Ακριβώς. Εμείς ακολουθήσαμε την πεπατημένη που βρήκαμε στο σύλλογο από το προηγούμενο διοικητικό.  Έχουμε ένα κέτερινγκ και έναν εκπληκτικό επαγγελματία. Αναλαμβάνει τα πάντα. Θα μας φέρει τα τραπέζια, θα τα στρώσει, θα ψήσει, θα μαζέψει μετά. Αυτό είναι πάρα πολύ μεγάλο πράγμα και πολύ σημαντικό. Εμείς είμαστε εθελοντές σε αυτή τη διαδικασία. Μέσα από τον ελάχιστο χρόνο που έχουμε, προσφέρουμε στην τοπική κοινότητα. Υπό αυτές τις συνθήκες είναι πάρα πολύ δύσκολο να ακολουθήσεις με εθελοντική δουλειά τις απαιτήσεις μιας τέτοιας εκδήλωσης.

Ερ: Πως ήταν το καλοκαίρι στη γειτονιά σας, στη συνοικία σας; Είχατε τουρίστες;

Απ: Ναι, υπάρχουν τουρίστες. Υπάρχουν αρκετά καταλύματα και στη δικιά μας τη γειτονιά. Είναι κοντά με την παραλιακή Καλαμίτσα, οπότε έρχεται εδώ πέρα ο κόσμος. Υπάρχουν πολλά σπίτια τα οποία έχουν τη δυνατότητα να φιλοξενήσουν κόσμο. Το βλέπαμε καθημερινά στο κέντρο, ότι η Καβάλα είχε πολλούς τουρίστες.

Ερ: Η είδηση για τη Νεάπολη, είναι η κατασκευή της εκκλησίας της Αγίας Φωτεινής. Ο νέος ιερός ναός θα τελειώσει μέχρι τέλος του έτους;

Απ: Υπάρχει αρκετά μεγάλη πρόοδος και είμαστε πάρα πολύ χαρούμενοι για αυτό. Το βλέπουμε καθημερινά εδώ πέρα. Ελπίζω να καταφέρει να τελειώσει αυτή η εκκλησία, είναι πάρα πολύ σημαντικό. Είχαμε την εκκλησία μας αλλά δεν είχαμε τη μορφή αυτή που έχουν όλες οι συνοικίες της Καβάλας, μέσα από τη θρησκευτική μας παράδοση. Είμαστε πάρα πολύ ιδιαίτερα χαρούμενοι για το γεγονός ότι γίνεται ένα καταπληκτικό κτίριο.

Προηγούμενο άρθρο

Ο Φυσιολατρικός Όμιλος γιορτάζει

Επόμενο άρθρο

Πεντακάθαρες οι θάλασσες στο Ν. Καβάλας φέτος το Καλοκαίρι!