Η ΝΟΔΕ Καβάλας συνεχίζει να λειτουργεί, να παρεμβαίνει ακόμη κι αν αυτό δεν γίνεται αντιληπτό ή δεν προβάλλεται. Το συμπέρασμα προκύπτει από τις δηλώσεις του προέδρου της, ο οποίος θα είναι πάλι υποψήφιος για τη θέση. Ο κ. Δράκος αναφέρθηκε σε δραστηριότητα προσαρμοσμένη στα δεδομένα των ημερών (τηλεδιασκέψεις) και συντονισμό της ΝΟΔΕ με Νίκο Παναγιωτόπουλο και Γιάννη Πασχαλίδη. Στις δηλώσεις του ο κ. Δράκος δεν έκανε καμία αναφορά στον Μακάριο Λαζαρίδη
Η συνέντευξη
Ερ: Τι λέει η ΝΟΔΕ Καβάλας για το θέμα των πλημυρισμένων Τεναγών;
Απ: Πρέπει να λυθεί αυτό το πρόβλημα, δεν το συζητάω. Νέοι ήμασταν και γεράσαμε. Εγώ το ακούω από τη μέρα που κατάλαβα τον εαυτό μου. Από το 1962-63 από τότε που ήθελαν οι Ρώσοι να πάρουν την τύρφη .Ευτυχώς δεν δόθηκε τότε προς εκμετάλλευση, ένα τόσο παραγωγικό μέρος και έμεινε και αυτή στη στιγμή κάποιοι νομοί εκμεταλλεύονται άλλος λιγότερο, άλλος περισσότερο την περιοχή.
Ερ: Τι λέι ο ΝΟΔΕ Καβάλας για την αντιχαλαζική προστασία από αέρα;
Απ: Εμείς το θέσαμε σαν ΝΟΔΕ. Πριν από 30 μέρες περίπου, δημόσια. Όχι μόνο το χαλάζι στο οποίο είμαστε πίσω ενώ οι άλλοι νομοί έχουν προστασία του χαλαζιού αλλά και τις χαμηλές αποζημιώσεις που πήρανε και προσδιοριστήκανε να πάρουν οι αγρότες μας από τις περσινές καταστροφές του Σεπτεμβρίου και από τις φετινές που σύμφωνα με πληροφορίες μου ακόμη δεν έχουν έρθει οι εκτιμήσεις. Όλα αυτά που είναι πάρα πολύ βασικά για τους παραγωγούς μας, πρέπει να τα βλέπουμε σαν κύρια δραστηριότητα μας, εμείς σαν οργάνωση αλλά και οι βουλευτές οι οποίοι πρέπει να προασπίζουν τα συμφέροντα των πολιτών της Καβάλας, τουλάχιστον από καταστροφές. Τώρα οι καταστροφές στα ακτινίδια με την χαλαζόπτωση πριν 10 μέρες είναι και αυτό μια δουλειά που θα τους πάει τρία χρόνια πίσω. Δεν είναι μόνο η καταστροφή της σημερινής παραγωγής. Όταν πλήττονται τα δένδρα, πλήττονται δυναμικά και για να έρθουν σε 100% παραγωγή μετά, πρέπει να περάσουν 3 χρόνια.
Ερ: Τι λέτε για την ιδιωτικοποίηση της αλάνας που την ξεκινάει απ` ότι φαίνεται το ΤΑΙΠΕΔ;
Απ: Είμαστε υπέρ της αξιοποίησης. Αυτό εκεί πρέπει να τελειώνει. Δεν μπορεί να μείνει έτσι. Είναι φιλέτο για την Καβάλα. Μπορούσαν να γίνουν πολλά πράγματα. Κάτι πρέπει να γίνει. Από εκεί και μετά, κάτι συζητήθηκε ανάμεσα στο Δήμαρχο και τον Νίκο Παναγιωτόπουλο αλλά δεν έχω ενημέρωση, θα μάθω. Είπαν για εγκαταστάσεις όπου έχουμε εγκαταστάσεις στου Ασημακοπούλου και στου Κωτσάλου. Πάρα πολλές εγκαταστάσεις, ωραία κτίρια τα οποία κάποια μπορούμε να κρατήσουμε, όμως προέχει αυτό που είπε ο Δήμαρχος που κολλάει με το σχέδιο πόλης του Περιγιαλίου κτλ.
Είναι ευκαιρία τώρα που είναι Νίκος Παναγιωτόπουλος υπουργός, να μπορέσουμε να προχωρήσουμε κάποια θέματα τα οποία χρονίζουν περίπου μια 20ετία. Από την εποχή του Αθανασιάδη.
ΕΡ: Υπάρχουν επίσης παράπονα των πολιτών για τους κλειστούς κόμβους της Εγνατίας Οδού. Εκεί μπορείτε να βοηθήσετε σαν ΝΟΔΕ;
Απ: Έχουμε έρθει σε επαφή, εγώ σε προσωπικό επίπεδο, δυο φορές με τον αρμόδιο υπουργό με τον κ. Καραμανλή. Έχουμε πει δυο τρεις κουβέντες, δεν έχω κάτι ανακοινώσιμο. Ότι είναι ανακοινώσιμο το λέει η Εγνατία Οδό, ούτε καν το Υπουργείο. Ανά πάσα στιγμή είμαστε σε επαφή με τον κ. Καραμανλή όπου υπάρχει μια προσωπική γνωριμία. Δουλεύουμε, τα γραφεία μας είναι ανοιχτά, ήταν ανοιχτά και εν μέσω καραντίνας, 2-3 ώρες την ημέρα. Πιστεύουμε ότι η πολιτική είναι ανταποδοτική. Τώρα βέβαια δεν είναι Νομαρχιακή Διοικούσα Επιτροπή. Άλλαξε από το συνέδριο και μετά το όνομα. Έγινε Διοικούσα Επιτροπή Εκλογικής Περιφέρειας Καβάλας. Αυτή είναι η ονομασία.
Ερ: Εσείς έχετε τώρα και τις εσωκομματικές εκλογές;
Απ: Ναι τις έχουμε οι οποίες βέβαια αναβλήθηκαν τον Μάιο. Τώρα λογικά αν τον Σεπτέμβριο, Οκτώβριο δεν έχουμε κανένα πρόβλημα, θα γίνουν. Εμένα με ανησυχεί προσωπικά και θέλω να δω πως θα πάει. Παίρνω μηνύματα από την τηλεόραση, τι έγινε μέσα σε ένα τριήμερο και ανησυχώ. Δεν ξέρουμε τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο, όταν θα ξαναχειμωνιάσει που θα πάει αυτή η ιστορία.
Ερ: Θα είστε και πάλι υποψήφιος κ. Δράκο;
Απ: Θα είμαι.
Ερ: Οι βουλευτές έχουν λόγο σε αυτή τη διαδικασία; Και αν ναι, νιώθετε ότι θα σας στηρίξουν;
Απ: Όχι δεν έχουν. Ορίζεται από την πολιτική επιτροπή μια κεντρική εφορευτική επιτροπή η οποία αναλαμβάνει το συντονισμό όλως των εκλογών. Αυτή έχει το συντονισμό. Δεν σταματάνε τις δραστηριότητες οι Νομαρχιακές εκτός από τον πρόεδρο ο οποίος συνεισφέρει τις γνώσεις του.