Dark Mode Light Mode

Η ομάδα των Παραμυθάδων στη Μεγάλη Λέσχη και στο δημοτικό σχολείο Κοκκινοχώματος

*Στις 8 του Μάη η ομάδα των Παραμυθάδων τίμησε την γιορτή της μητέρας με αφηγήσεις παραμυθιών που θυμόμασταν από τις δικές μας μανούλες. Αφιερώσαμε μάλιστα την ημέρα στις μάνες που ο Θεός τους μοίρασε έναν πιο δύσκολο αγώνα από αυτόν των υπολοίπων. Στον Σύλλογο Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων ατόμων με αυτισμό της Π.Ε Καβάλας.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στον πανέμορφο χώρο της Μεγάλης Λέσχης. Αν και η προσέλευση ήταν περιορισμένη, ίσως λόγω των πολλών παράπλευρων εκδηλώσεων, η ατμόσφαιρα ήταν γλυκιά και τρυφερή, ως συνήθως όταν υπάρχουν ανάμεσα μας μικρά παιδιά. Μας τίμησε ιδιαιτέρως με την παρουσία του ο δήμαρχος Καβάλας, κ. Μουριάδης, ο οποίος έδειξε μια ιδιαίτερη ευαισθησία στα προβλήματα του νεοσύστατου συλλόγου και υποσχέθηκε στα μέλη του ΔΣ ότι θα ασχοληθεί ιδιαιτέρως με τα θέματα τους, εντάσσοντάς τους σε σχετικά προγράμματα. Ευχόμαστε από καρδιάς να ήμασταν η αφορμή να πραγματοποιηθεί κάτι τέτοιο, δίνοντας αποτέλεσμα στην πρωτοβουλία της ομάδας μας.

Συμμετείχαν οι: Καπατζιάς Τάσος, Κεσικιάδου Ελισάβετ, Μίχα, Μέλη, Μπουγά Μαρία, Ράπτη Αδελαϊς, Τσαπανίδου Ζωή, Τσίρκας Χρήστος και Τσιφλίδου Αρετή, ενώ στην μουσική συνδοδεία μας υποστήριξαν ο Μανώλης Παργεντάκης και η Φωτεινή Σπαθάρη.

* Υπέροχο συναίσθημα να βρίσκουμε πάλι τους μικρούς μας φίλους! Η επίσκεψη στο δημοτικό σχολείο του Κοκκινοχώματος είναι η πρώτη από μια σειρά επισκέψεων στα σχολεία που πρόκειται να πραγματοποιηθεί. Ήταν τόσο όμορφα όλα γύρω μας όταν φτάσαμε που αμέσως πήραμε την απόφαση να περάσουμε το πρωινό μας στην αυλή, κάτω από τα δέντρα, κοντά στην φύση.

Ζεστή ήταν η υποδοχή από τις εκπαιδευτικούς, μικρά χεράκια που μας χαιρετούσαν από τα παράθυρα και φωνούλες που τραγουδούσαν ρυθμικά «ΠΑ-ΡΑ-ΜΥ-ΘΑ-ΔΕΣ….ΠΑ-ΡΑ-ΜΥ-ΘΑ-ΔΕΣ»! Ξεκινήσαμε με τις τάξεις της Α’ και Β’ τάξης με αφηγήσεις παραμυθιών, τραγουδήσαμε το Κοκοράκι και παίξαμε το παιχνίδι με τα αγαπημένα μας ζωάκια.

Η Γ’ και Δ’ τάξη, που όπως μάθαμε κάνουν συνδιδασκαλία, ήταν η δεύτερη ομάδα που μας συνάντησε. Συζητήσαμε με τα παιδιά την αξία των παραμυθιών, συγκρίναμε τον σημαντικό ρόλο τους σε σύγκριση με την τηλεόραση και ακολούθησε η αφήγηση παραμυθιών και φυσικά το παιχνίδι που ενθουσίασε τους φίλους μας που φώναζαν «πάλι …πάλι….»

Η παρέα της Ε’ και ΣΤ’ τάξης επέλεξε να καθίσουμε στον ίσκιο ενός μεγάλου δέντρου. Άλλα παιδιά στρώθηκαν στο γρασίδι, άλλα έφεραν τα καρεκλάκια τους και ένα ημικύκλιο από ζεστά χαμόγελα δημιουργήθηκε. Οι αφηγήσεις των παραμυθιών ξεκίνησαν και τα παιδιά απορροφήθηκαν. Γεγονός που μας ξάφνιασε ευχάριστα γιατί συνήθως σε αυτές τις ηλικίες, μεταξύ παιδικότητας και εφηβείας τα παιδιά αποστασιοποιούνται, θεωρώντας ότι πλέον είναι πολύ μεγάλα για να ακούνε παραμύθια. Κι όμως αυτά ζητούσαν κι άλλο παραμύθι…κι άλλο….κι άλλο!Ένας από τους μαθητές μάλιστα μας εξομολογήθηκε ότι θα προσπαθήσει και αυτός να γίνει ένας παραμυθάς! Εξομολόγηση θησαυρός! Ένας από τους μαθητές μάλιστα μας εξομολογήθηκε ότι θα προσπαθήσει και αυτός να γίνει ένας παραμυθάς! Εξομολόγηση θησαυρός! Ζήτησαν μόνοι τους να παίξουμε παιχνίδι και ίσως ακόμη να παίζαμε αν δεν επενέβαιναν οι δάσκαλοι. Όσο για τους εκπαιδευτικούς, έχουμε να σας πούμε ότι παρακολούθησαν και συμμετείχαν με τόσο κέφι σε όλη την διάρκεια που υποψιαζόμαστε ότι διασκέδασαν περισσότερο από τους μικρούς μαθητές τους. Τελικά μέσα μας πάντα ένα κομμάτι μένει παιδί! Ακούστηκαν τα παραμύθια: «Ο γίγαντας Κοκκινογένης», «Ο Αυγερινός και η Πούλια», «Η Ευχή της μάνας», «Οι δύο τεμπέληδες», «Οι έντεκα κύκνοι», «Η ιπτάμενη κασέλα», «Μπαλ σεντέν, μασάλ Μπεντεβή». Συμμετείχαν οι: Ελισάβετ Κεσικιάδου, Μαρία Μπουγά, Αδελαΐς Ράπτη, Ζωή Τσαπανίδου και Αρετή Τσιφλίδου.

Προηγούμενο άρθρο

Νίκος Παναγιωτόπουλος: Η ημερομηνία που προτιμά για τις εκλογές και η κριτική στους συλλόγους ποντίων

Επόμενο άρθρο

Ισοπαλία (0-0) του Βύρωνα με την Προσοτσάνη (φωτογραφίες)