Dark Mode Light Mode

Η όπερα «La Boheme» σε δύο παραστάσεις στο «Απόστολος Μαρδύρης»

Σε συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του ΔΗΠΕΘΕ προ λίγων ημερών, εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία η πρόταση πραγματοποίησης εκδήλωσης όπερας. Για δύο βράδια, στο εκθεσιακό κέντρο «Απόστολος Μαρδύρης». Στο πλαίσιο του φεστιβάλ «CosmoClassical». Αντίθετα ψήφισε μόνο η κ. Ευγενία Παπαναστασίου (εκπρόσωπος της παράταξης του Γιάννη Εριφυλλίδη). Η εκδήλωση με γνωστά ονόματα της όπερας και πολλά νέα παιδιά, θα κοστίσει στο Δήμο και στο ΔΗΠΕΘΕ 20.000 ευρώ.

Σύμφωνα με την εισήγηση θα συμβούν τα εξής: « Μετά την εξαιρετικά επιτυχημένη παραγωγή όπερας “Così fan tutte” του Wolfgang Amadeus Mozart τον Νοέμβριο 2021, το Cosmopolis επιστρέφει φιλοξενώντας και πάλι νέους τραγουδιστές όπερας και μουσικούς κλασικής ορχήστρας όλων των εθνικοτήτων (18 – 29 ετών), στην παραγωγή της φημισμένης όπερας “La Bohème” του Giacomo Puccini στα πλαίσια της ενότητας CosmoClassical. Η παράσταση θα λάβει χώρα στην πόλη της Καβάλας (εκθεσιακό κέντρο Απόστολος Μαρδύρης), στις 6 και 7 Δεκεμβρίου 2024, και θα είναι πλήρως σκηνοθετημένη με μια ορχήστρα αποτελούμενη από νέους μουσικούς του διακεκριμένου παγκοσμίως μουσικού Πανεπιστημίου της Νυρεμβέργης (Hochschule für Musik Nürnberg) και επιλεγμένους τραγουδιστές τόσο από την Ελλάδα, όσο και από τον υπόλοιπο κόσμο (Κορέα, Κίνα, Ιταλία, Κόσοβο, Κροατία, Ηνωμένο Βασίλειο). Η Αλεξία Βουλγαρίδου, η διεθνώς καταξιωμένη Ελληνίδα σοπράνο με καταγωγή από την πόλη της Καβάλας, θα μεταφέρει ως καλλιτεχνική επιμελήτρια στην παραγωγή την τεράστια εμπειρία της έχοντας τραγουδήσει ρόλους όπως η Mimì, η Madama Butterfly, η Micaëla και η Tosca σε κάθε άκρη της γης. Οι δύο προγραμματισμένες παραστάσεις θα πραγματοποιηθούν υπό τη διεύθυνση του διεθνούς φήμης Γερμανού μαέστρου Guido Rumstadt, καθηγητή διεύθυνσης ορχήστρας στο Musikhochschule Nürnberg και αρχιμουσικού GMD του Theater Regensburg στην Γερμανία.

Ο Ολλανδός coach, συνθέτης και μαέστρος Jan Roelof Wolthuis, που έχει εργαστεί ως επικεφαλής μουσικός σε διάφορες όπερες στις Κάτω Χώρες και την Γερμανία εγγυάται την άψογη προετοιμασία των τραγουδιστών που θα ξεκινήσει ήδη από τις 13 Νοεμβρίου στην πόλη της Νυρεμβέργης και θα συνεχιστεί μετά τις 19 Νοεμβρίου μέχρι και τις παραστάσεις στην πόλη της Καβάλας, πάντα σε συνεργασία με την Αλεξία Βουλγαρίδου. Ο σκηνοθέτης της παράστασης Raffaele Bartoli με την πολύ δυναμική μέχρι τώρα πορεία αλλά και τις ανανεωτικές ιδέες του, υπόσχεται μια διαφορετική σκηνοθετική προσέγγιση του έργου, συνοδευόμενος από την εξειδικευμένη ομάδα του».

Προηγούμενο άρθρο

Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος ζητά να τοποθετηθούν γιατροί στα περιφερειακά ιατρεία

Επόμενο άρθρο

Με ή χωρίς Δέμπα οι εκλογές στο Επιμελητήριο