Dark Mode Light Mode

 Η παράταξη Χρυσανίδη ψήφισε αρνητικά λόγω Σιμιτσή- Συνέντευξη Ηλία Καλανταρίδη

Φωτογραφία: Kavalapoint.gr

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας προχθές συζητήθηκε και αποφασίστηκε η ίδρυση στο Δήμο ενός Αναπτυξιακού Οργανισμού.

Ένα «εργαλείο» καινούργιο για τους Δήμους όλης της χώρας. Η απόφαση δεν ήταν ομόφωνη. Η παράταξη του Χαράλαμπου Χρυσανίδη συμφώνησε όπως φαίνεται με την ουσία, διαφώνησε με την επιλογή του πρώτου προέδρου του Οργανισμού.

Τη θέση αναλαμβάνει μετά από την πρόταση του κ. Μουριάδη, ο Κωστής Σιμιτσής. Κατά την παράταξη Χρυσανίδη ο πρώην Δήμαρχος Καβάλας δεν έχει τις προϋποθέσεις. Στην Πρωινή μίλησε ο Ηλίας Καλανταρίδης, δημοτικός σύμβουλος εκλεγμένος με την παράταξη Χρυσανίδη.

Η συνέντευξη

Ερ: Εγκρίθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο η ίδρυση του Αναπτυξιακού Οργανισμού του Δήμου. Ποια ήταν η θέση της παράταξης σας;

Απ: Το θέμα της δημιουργίας του Αναπτυξιακού Οργανισμού τελικά εγκρίθηκε. Εμείς ήμασταν αντίθετοι. Ψηφίσαμε αρνητικά. Αν και να πω την αλήθεια ακούστηκε και από άλλες δημοτικές παρατάξεις αυτή η σκέψη. Να υπάρχει δηλαδή ένας οργανισμός που να τρέξει τα έργα, τα προγράμματα. Ένας οργανισμός που να είναι προς όφελος των πολιτών. Τελικά διαφωνήσαμε σαν παράταξη στην επιλογή του Δημάρχου να οριστεί επικεφαλής αυτού του Αναπτυξιακού  Οργανισμού ο κ. Σιμιτσής. Θεωρούμε άλλωστε ότι στο σκεπτικό του σχετικού νόμου είναι να τοποθετούνται στους συγκεκριμένους οργανισμούς άνθρωποι, οι οποίοι θα είναι το αντικείμενο τους η ανάπτυξη. Να είναι άνθρωποι οι οποίοι έχουν βγει μέσα από την αγορά, γνωρίζουν πως λειτουργούν αυτά τα πράγματα και μπορούν να βοηθήσουν με τη σκέψη τους να κατευθυνθεί όλο αυτά σε ένα θετικό πρόσημο.

Ερ: Λέτε δηλαδή, καλή η ιδέα αλλά λάθος τα πρόσωπα που θα την υλοποιήσουν…

Απ: Έτσι ακριβώς. Αυτή ήταν και η θέση μας. Τουλάχιστον αυτή τη στιγμή γνωρίζουμε το ένα πρόσωπο. Από εδώ και πέρα θα αρχίσει η συζήτηση για τα άλλα πρόσωπα που θα στελεχώσουνε τον Οργανισμό. Για μας η επιλογή του κ. Σιμιτσή είναι λάθος. Το λέμε ξεκάθαρα. Το είπαμε και μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο. Θα έπρεπε να είναι ένα άτομο το οποίο θα είναι επαγγελματίας του είδους. Να έχει δώσει εξετάσεις, να έχει πετύχει σε αυτόν το τομέα έτσι ώστε να περιμένουμε πραγματικά μια θετική εξέλιξη σε όλη αυτή προσπάθεια.

Ερ: Ο Οργανισμός υποτίθεται ότι θα έχει κι άλλα στελέχη, δε ξέρουμε βέβαια πως θα συγκροτηθεί.

Απ: Από τα λεγόμενα του προέδρου μιλάμε αρχικά για τρείς ανθρώπους. Οι οποίοι θα στελεχώσουν αυτή την προσπάθεια. Ο πρόεδρος, ο Διευθύνων Σύμβουλος και ο Διευθυντής της Τεχνικής Υπηρεσίας, ο οποίος προβλέπεται από το νόμο. Μιλάμε δηλαδή για τρεις ανθρώπους.

Ερ: Θα προλάβει να γίνει αυτός ο Οργανισμός; Έχει μια προθεσμία μέχρι 30 Ιουνίου. Μήπως η προθεσμία αφορούσε την απόφαση που πάρθηκε προχθές;

Απ: Δεν υπάρχει περίπτωση μέχρι τις 30 Ιουνίου να μπορέσει αυτός ο Οργανισμός να στηθεί και να λειτουργήσει. Προφανώς η προθεσμία έχει να κάνει με την λήψη της αρχικής απόφασης. Το να καταφέρει να οργανωθεί και πραγματικά να δώσει κάτι σ’ όλη αυτή την αναπτυξιακή προσπάθεια της περιοχής μας, νομίζω ότι θα πρέπει να περιμένουμε. Νομίζω ότι αυτά θα υπάρξουν σ’ ένα, σε δύο, να μην πω σε παραπάνω χρόνια. Μην περιμένουμε κάτι νωρίτερα. Μακάρι να τρέξει πραγματικά με ρυθμούς σπριντ αλλά σ’ αυτές τις περιπτώσεις -ιδίως όταν δεν έχεις το ανθρώπινο δυναμικό που θα στελεχώσει αυτόν τον Οργανισμό- τα πράγματα δεν είναι εύκολα. Είμαστε ακόμη στο «θα βρούμε αυτούς τους ανθρώπους». Στο «θα στελεχώσουν», στο «θα οργανώσουν» και πάει λέγοντας… Είναι κάτι το οποίο το βλέπω για το αρκετά μακρινό μέλλον.

Προηγούμενο άρθρο

«Ερχόταν άνθρωποι μας στις συγκεντρώσεις και έλεγαν ότι θα ψηφίσουν άλλο κόμμα»

Επόμενο άρθρο

Ηλίας Ιωαννίδης: «Να δυναμώσει η πραγματική Αριστερά»