Dark Mode Light Mode

Η περίεργη στάση της ΕΤΑΔ για την Καλαμίτσα

Στο ραδιόφωνο της ΠΡΩΙΝΗΣ μίλησε χθες η αντιδήμαρχος Ευαγγελία Δρακονάκη σχετικά με τις επαφές της δημάρχου με τους εκπροσώπου του ΤΑΙΠΕΔ, στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Τρίτης όταν ο πρόεδρος και ο διευθύνων σύμβουλος του ταμείου βρέθηκαν φιλοξενούμενοι στον Οργανισμό Λιμένα.

Από τις δηλώσεις της κ. Δρακονάκη προέκυψε η περίεργη στάση της ΕΤΑΔ που συνεχίζει να αποφεύγει το διάλογο με το δήμο Καβάλας αναφορικά με την ακτή Καλαμίτσα. Η κ. Δρακονάκη σημείωσε ότι τόσο η ίδια όσο και η δήμαρχος επισκέφθηκαν το μεσημέρι της Τρίτης τον ΟΛΚ κατόπιν προτάσεως της διοικήσεώς του για μία συζήτηση με τους επικεφαλής του ΤΑΙΠΕΔ.

Για την Καλαμίτσα ο δήμος Καβάλας θα συντάξει και θα αποστείλει υπόμνημα στο ΤΑΙΠΕΔ που υποσχέθηκε να μεσολαβήσει προς την ΕΤΑΔ. Ο καιρός ωστόσο περνά και η ΕΤΑΔ αποφεύγει να συζητήσει με το δήμο Καβάλας για την ακτή. Κατά την εκτίμηση της Ευαγγελίας Δρακονάκη: «Το γιατί θα πρέπει να διατυπωθεί προς την ΕΤΑΔ. Αυτή έχει και το καρπούζι και το μαχαίρι. Εμείς θέλουμε την Καλαμίτσα αλλά φαίνεται ότι στην ΕΤΑΔ επικρατεί ακόμη πίκρα για το πρόστιμο των αυθαίρετων κατασκευών. Να σας πω την αλήθεια, δεν έχω καταλάβει το λόγο για τον οποίον αρνούνται το διάλογο μαζί μας. Εμείς αντίθετα, επιδιώκουμε να συζητήσουμε με την ΕΤΑΔ».

Υπενθυμίζεται ότι κατά το παρελθόν μεσολάβηση μεταξύ του δήμου Καβάλας και της ΕΤΑΔ ανέλαβαν και οι βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας. Τότε μάλιστα υπήρξε μια πρώτη συμφωνία για την παραχώρηση στο δήμο του παλιού δικαστηρίου. Έκτοτε η ΕΑΤΔ εξαφανίστηκε. Εδώ κι ένα περίπου χρόνο δεν επανήλθε ούτε για την υπόθεση της Καλαμίτσας ούτε για την υπόθεση του παλιού δικαστηρίου.

Προηγούμενο άρθρο

Ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ είδε από κοντά τα λάθος διόδια

Επόμενο άρθρο

Μεγάλη κινητοποίηση υπέρ των πυρόπληκτων