Dark Mode Light Mode

Η Περιφέρεια ΑΜΘ στη φετινή ΔΕΘ

Με απόφαση που ήταν ομόφωνη και πάρθηκε από τα μέλη της Περιφερειακής Επιτροπής της Περιφέρειας ΑΜΘ, η Περιφέρεια ΑΜΘ θα είναι παρούσα και στη φετινή ΔΕΘ.

Το περίπτερο της στο οποίο θα φιλοξενήσει κι άλλους τοπικούς φορείς, θα έχει κόστος κατασκευής και λειτουργίας 37.000 ευρώ. Η Επιτροπή αποφάσισε ως εξής: «Η δράση αυτή αφορά την συμμετοχή της Περιφέρειας στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ), που αποτελεί ένα εκθεσιακό γεγονός με θεσμικό χαρακτήρα, άρρηκτα συνδεδεμένο με την ιστορία της οικονομικής και πολιτισμικής ανάπτυξης της χώρας.

Από την ίδρυσή της, το 1926, μέχρι και σήμερα, αντανακλά τους ρυθμούς και τις τάσεις όχι μόνο της εγχώριας αλλά και της διεθνούς επιχειρηματικότητας. H 88η ΔΕΘ θα παρουσιάσει τις νέες προτάσεις της αγοράς σε θέματα τεχνολογίας, καινοτομίας, προστασίας του περιβάλλοντος, ενέργειας, εκπαίδευσης, νεοφυών επιχειρήσεων και ηλεκτρονικής διακυβέρνησης κ.α. αντανακλώντας ουσιαστικά τη σύγχρονη κοινωνικο-οικονομική πραγματικότητα της χώρας.

Επιπλέον, πλήθος εκδηλώσεων και πρωτότυπων αφιερωμάτων θα εμπλουτίσει τον ψυχαγωγικό χαρακτήρα της επερχόμενης ΔΕΘ, προσελκύοντας το ενδιαφέρον όλων των ηλικιών. Στη φετινή διοργάνωση, ο θεσμός της τιμώμενης χώρας θα φιλοξενήσει τη Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γερμανίας υπό τον τίτλο-ομπρέλα “made in Germany”.

Η συμμετοχή της Γερμανίας στην 88η ΔΕΘ, θα αποτελέσει μεγάλη ευκαιρία για την ενίσχυση και εμβάθυνση των ελληνο-γερμανικών πολιτικών, οικονομικών και επιχειρηματικών σχέσεων.

Στόχος-σκοπός της δράσης: Στόχος είναι η συμμετοχή της Περιφέρειας για ακόμη μια χρονιά στην Δ.Ε.Θ. προκειμένου να παρουσιάσει τη παραγωγική δυναμική της η Περιφέρεια μέσα από το πρίσμα του τουρισμού με απώτερο σκοπό την προβολή και ανάδειξή της προωθώντας νέες συνεργασίες και διατηρώντας υπάρχουσες.

Τόπος και Χρόνος πραγματοποίησης: H έκθεση θα πραγματοποιηθεί από 07-15 Σεπτεμβρίου 2024 στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης».

Προηγούμενο άρθρο

Τα καλά και τα άσχημα του φετινού Cosmopolis

Επόμενο άρθρο

Υπουργός στα σύνορα των Κήπων για λιγότερη αναμονή