Dark Mode Light Mode
ΑΟΚ - Νίκη Βόλου 1-1: Έχασε τη νίκη στο 92'... (φωτογραφίες-videos)
Η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης συμμετείχε σε έκθεση τροφίμων στη Στοκχόλμη
Κυριακή 16 Φεβρουαρίου η 20η Αλφαβητοπαρέλαση

Η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης συμμετείχε σε έκθεση τροφίμων στη Στοκχόλμη

[στην φωτογραφία η αντιπροσωπεία της Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης στην έκθεση μπροστά στο περίπτερο]

Η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης συμμετείχε με περίπτερό της στην έκθεση Nordic Organic Expo, η οποία έλαβε χώρα στις 9 & 10 Οκτωβρίου στην πρωτεύουσα της Σουηδίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πρόκειται για την μοναδική έκθεση τροφίμων με διεθνή χαρακτηριστικά, η οποία θεωρείται ως η πλέον ανερχόμενη καθώς συγκεντρώνει συμμετοχές από πολλές χώρες, ενώ πρόσφατα μεταφέρθηκε ο χώρος διεξαγωγής της από την πόλη του Malmo, στην Στοκχόλμη.

Η έκθεση απευθύνεται στο καταναλωτικό κοινό της Σουηδίας, κυρίως αλλά και δευτερευόντως στο κοινό  των όμορων χωρών, καθώς υπάρχουν και κάποια κοινά δίκτυα διανομής.

Το Σουηδικό κοινό χαρακτηρίζεται πρώτον από τα σημαντικά αριθμητικά δεδομένα του, δεύτερον από το σημαντικά υψηλό βιοτικό επίπεδο των πολιτών της χώρας, αλλά και από την γενικευμένη συμπάθεια αλλά και προτίμηση των Σουηδών απέναντι στην χώρα μας.

Η Περιφέρειά μας αποφάσισε την συμμετοχή της για πρώτη φορά με βάση τα παραπάνω χαρακτηριστικά αλλά και μετά από την επίσκεψη Σουηδών εισαγωγέων και Retailer τροφίμων στην περιοχή μας, πριν από μήνες, η οποία επιβεβαίωσε τις αναπτυξιακές δυνατότητες που υπάρχουν και τις οποίες η διοίκηση της Περιφέρειας ΑΜΘ έχει επιλέξει να στηρίξει με κάθε ενδεδειγμένο τρόπο.

Στην έκθεση συμμετείχαν οι επιχειρήσεις:

 «KOMOTINI MILLS» Αλευροβιομηχανία – Σιμιγδαλοποιεία Κομοτηνής

«MELISSEON» Ελένη Βογιατζόγλου (Μέλι κ.α.)

«GREEK IMPERATOR»  Δήμητρα Τσιάχα (Ελαιόλαδο)

«THE GRECIALS» ΣΕΚΕ ΑΕ (Μέλι κ.α.)

«APOS EVOO» Γεώργιος Δηλούδης (Ελαιόλαδο).

Θα πρέπει, επίσης, να αναφερθεί ότι στην έκθεση συμμετείχε σημαντικός αριθμός επιχειρήσεων και από άλλες Περιφέρειες της χώρας (Κρήτη, Θεσσαλία, Πελοπόννησος κ.α.).

Την Περιφέρεια ΑΜΘ στην έκθεση εκπροσώπησαν οι κ.κ. Δρ Θ. Μαρκόπουλος (Γεωπόνος, Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας & Αναπληρωτής Περιφερειάρχης) και ο Δρ Σ. Παπαδόπουλος (Γεωπόνος, Γενικός Διευθυντής Αγροτικού Τομέα), οι οποίοι κατέγραψαν τις σχετικές τάσεις, αλλά και τις δυνατότητες της παραπέρα δρομολόγησης των προσπαθειών των επιχειρήσεων τροφίμων της Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης στην Σουηδική αγορά.

Στα πλαίσια της έκθεσης υπήρξε και συνάντηση με την εμπορική ακόλουθο της ελληνικής πρεσβείας κα Πελαγία Σουσιοπούλου, με την οποία υπήρξε μία εποικοδομητική συζήτηση για την προοπτική ενίσχυσης των εμπορικών μας σχέσεων, αλλά και τις ευκαιρίες προώθησης των τοπικών μας προϊόντων στην σουηδική αγορά και συμφωνήθηκε να διατηρηθεί μία συνεχής γραμμή επικοινωνίας και συνεργασίας.

Τέλος, σύμφωνα με την πολιτική της διοίκησης της Περιφέρειας ΑΜΘ, μετά το πέρας της έκθεσης θα υπάρξει και ειδικότερος απολογισμός, με σκοπό την αξιολόγησή της και εκ μέρους των εκθετών.

(ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ)

Προηγούμενο άρθρο

ΑΟΚ - Νίκη Βόλου 1-1: Έχασε τη νίκη στο 92'... (φωτογραφίες-videos)

Επόμενο άρθρο

Κυριακή 16 Φεβρουαρίου η 20η Αλφαβητοπαρέλαση