Dark Mode Light Mode
ΤΑ ΕΥΣΗΜΑ
“Η Περιφέρεια να ανακαλέσει την απόφαση για τον Ζέφυρο”
Ακυρώθηκε το Φεστιβάλ Χρωμάτων στην Καλαμίτσα

“Η Περιφέρεια να ανακαλέσει την απόφαση για τον Ζέφυρο”

Κείμενο του Κωστή Σιμιτσή


Η απόφαση της ΠΕ Καβάλας να επισπεύσει τις εργασίες στο αμφιθέατρο του Διοικητηρίου εγείρει εύλογες υποψίες ότι επιχειρείται λογοκρισία στο πολιτιστικό έργο που επιτελεί η Κινηματογραφική Λέσχη του Συνδέσμου Φίλων Γραμμάτων και Τεχνών Καβάλας.

Αν συμβαίνει αυτό, θα πρόκειται για τραγική οπισθοδρόμηση στα πολιτιστικά, κυρίως όμως στα πολιτικά πράγματα του τόπου μας. Η συντεταγμένη πολιτεία και οι θεσμικοί της εκπρόσωποι τόσο στην κεντρική διοίκηση όσο και στην αυτοδιοίκηση (περιφερειακή και τοπική) δεν επιτρέπεται να υποχωρούν εξαιτίας κραυγών που προέρχονται από ακροδεξιούς και θρησκόληπτους κύκλους.

Υπηρετούν το Σύνταγμα μιας προηγμένης δυτικής χώρας και λειτουργούν με ανεξιθρησκία, ισονομία και χωρίς διακρίσεις οποιουδήποτε είδους. Η διοίκηση της Περιφέρειας πρέπει να διαψεύσει έμπρακτα τις δικαιολογημένες διαμαρτυρίες, που ακούστηκαν για το θέμα.

Οφείλει να ανακαλέσει την απόφαση για το πρόωρο κλείσιμο του θερινού κινηματογράφου «ΖΕΦΥΡΟΣ» και να αφήσει την Κινηματογραφική Λέσχη να ολοκληρώσει το φετινό πρόγραμμα προβολών, όπως έχει σχεδιαστεί και ανακοινωθεί.

Λίγες μέρες καθυστέρησης δεν πρόκειται να επιβαρύνουν το έργο της ανακαίνισης του αμφιθεάτρου και δεν θα προκαλέσουν καμιά βλάβη είτε στον εργολάβο, είτε στο ίδιο το έργο. Κάθε άλλη στάση επιβεβαιώνει τις υποψίες για λογοκρισία και συνιστά προσβολή στο δημοκρατικό μας πολίτευμα.

Προηγούμενο άρθρο

ΤΑ ΕΥΣΗΜΑ

Επόμενο άρθρο

Ακυρώθηκε το Φεστιβάλ Χρωμάτων στην Καλαμίτσα