Λίγο πριν από το Πάσχα οι τοπικοί σύλλογοι δηλώνουν πάλι την παρουσία τους. Όλοι έχουν επιστρέψει σε δραστηριότητα λόγω και της χαλάρωσης των μέτρων.
*Φυσιολατρικός Όμιλος Καβάλας: «Με επιτυχία πραγματοποιήσαμε την προγραμματισμένη πεζοπορική εξόρμηση στο μονοπάτι μετά τον Άγιο Σίλα και επάνω από τον οικισμό του Σταυρού την Κυριακή 10/04. Η ομάδα μας αποτελούνταν από μεγάλους και παιδιά, που ήρθαν με τους γονείς τους, μέλη και φίλοι του ΦΟΚ. Όλοι ακούραστα ακολουθήσαμε τη διαδρομή, που ήταν εύκολη και διανύσαμε περίπου 7χλμ.απολαμβάνοντας την ποικιλία της χλωρίδας του βουνού ,τις άγριες ανεμώνες με τα κρινάκια που ήταν στις δόξες τους καθώς και τον κάμπο των Φιλίππων που απλωνόταν στο βάθος .Ο καιρός ήταν με το μέρος μας, κατάλληλος για περπάτημα. Μερικοί συνεχίσαμε μετά την πεζοπορία και ήπιαμε παρέα τον καφέ μας στον Αμυγδαλεώνα. Ευχαριστούμε όλους τους φίλους και τα μέλη που συμμετείχαν. Μετά το Πάσχα θα επανέλθουμε με νέες δράσεις (φωτογραφία)».
*Θρακική Εστία Καβάλας: «Την Κυριακή 10 Απριλίου τιμήσαμε τα χιλιάδες θύματα των διωγμών του Θρακικού Ελληνισμού. Διωγμοί που κορυφώθηκαν στις 6 Απριλίου του 1914 , που έμεινε στην ιστορία το “μαύρο Πάσχα” των Θρακών με δολοφονίες, βιασμούς, λεηλασίες. Η 6η Απριλίου είναι χαραγμένη βαθιά στην μνήμη απανταχού των Θρακιωτών. Συμμετείχαμε στην Αρχιερατική θεία λειτουργία , χοροστατούντος του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη Φ.Ν.Θ. κ.κ. Στεφάνου στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου. Εκεί πραγματοποιήθηκε και το μνημόσυνο τιμή στους προγόνους μας.
Στη συνέχεια πραγματοποιήσαμε τρισάγιο στο μνημείο πεσόντων των Φιλίππων . Ομιλήτρια για το χρονικό των διωγμών και την πορεία του Θρακικού Ελληνισμού ήταν η πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Φιλίππων κ. Βάσω Σογαντζή.
Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων από τους εκπροσώπους των Πολιτικών Αρχών και των Πολιτιστικών Συλλόγων της Καβάλας και της ευρύτερης περιοχής της Δημοτικής Ενότητας Φιλίππων.Η σημερινή εκδήλωση εντάχθηκε στο πλαίσιο των δράσεων που πραγματοποιεί ο Δήμος Καβάλας, σε συνεργασία με τους Προσφυγικούς Πολιτιστικούς Συλλόγους, για τα 100 χρόνια από την Μικρασιατική Καταστροφή και ευχαριστούμε θερμά την Δημοτική αρχή».
*Ιχνηλάτες: «Το απόγευμα της Τρίτης 12 Απριλίου είμασταν καλεσμένοι και χορέψαμε στην Ετήσια Έκθεση του 1ου Εργαστηριακού Κέντρου Καβάλας με συνεργασία με το 1ο, 2ο & 4ο ΕΠΑΛ Καβάλας.Ευχαριστούμε θερμά ακόμα μια φορά για την πρόσκληση».
* Η Λέσχη Ποντίων Ν. Καβάλας τίμησε με την παρουσία της τις εκδηλώσεις Μνήμης για τα θύματα των Διωγμών του Θρακικού Ελληνισμού που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 10 Απριλίου, στο Μνημείο Πεσόντων στους Φιλίππους, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου κ.κ. Στέφανου, από την Θρακική Εστία Καβάλας και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Φιλίππων.
*Σύλλογος Εθελοντών κατά του Καρκίνου: «Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος επισκεφτήκαμε μέλη του ΔΣ το Νοσοκομείο Καβάλας, για να δώσουμε τις λαμπάδες που χειροτεχνήθηκαν απο τα χέρια μελών μας, τόσο στο Ογκολογικό τμήμα του Νοσοκομείου, όσο και στο Ιατρικό και Νοσηλευτικό προσωπικό του τμήματος αυτού.
Δεχτήκαμε απ’ όλους αγάπη και χαμόγελα κι ευχηθήκαμε να περάσουν όλοι ένα όμορφο Πάσχα γεμάτο από υγεία και αγάπη».
* Ο Σύλλογος Φίλων Γραμμάτων και Τεχνών Καβάλας ανακοινώνει ότι προχωρά στη διαδικασία για την έκδοση του τρίτου τεύχους του περιοδικού «Νέο Υπόστεγο».
Όσοι/ες ενδιαφέρονται μπορούν να στείλουν για δημοσίευση λογοτεχνικά κείμενα οποιασδήποτε θεματικής, επιστημονικές μελέτες, φωτογραφίες, έργα τέχνης (φωτογραφίες τους με συγκεκριμένες προδιαγραφές). Απαραίτητη προϋπόθεση να μην έχουν ήδη δημοσιευθεί. Επιπλέον της ελεύθερης θεματικής για το τεύχος αυτό επιλέχθηκαν δύο επιπλέον θεματικοί άξονες: 1η θεματική : Με αφορμή την επέτειο μνήμης 100 χρόνων από την Μικρασιατική καταστροφή ορίζεται μία θεματική με κείμενα πεζά ή ποιητικά, με κεντρικό θέμα τη βιωμένη απώλεια της πατρίδας αλλά και του οικείου, του αγαπημένου, του ασφαλούς, του απαραίτητου και στοιχειώδους. Προσβλέπουμε σε κείμενα που θα αναδείξουν τη διαδικασία της απώλειας ή μέρη της, το γεγονός, τις διεργασίες που τίθενται σε κίνηση πριν και μετά, την άρνηση, τον θρήνο, την αποδοχή ή τη μεταμόρφωση. Η συγγραφική οπτική μπορεί να κυμαίνεται από την απόλυτα προσωπική μέχρι το “ανοιχτό πλάνο” που εξετάζει το γεγονός σε επίπεδο κοινωνικό και πολιτισμικό. Τα κείμενα (ποιητικά ή πεζά) δεν θα πρέπει να ξεπερνούν σε έκταση τις 500 λέξεις. Μπορούν να συνοδεύονται και από (αυθεντικό κατά προτίμηση) φωτογραφικό υλικό. -2η θεματική: Ο 21ος αιώνας και το τέλος των ανθρωπιστικών επιστημών: Τμήματα αρχαιολογίας, φιλοσοφίας και φιλολογίας κλείνουν ανά τον κόσμο, δίνοντας τη θέση τους στην τεχνολογική εξέλιξη. Τι σημαίνει αυτή η αλλαγή για το μέλλον των ανθρωπιστικών επιστημών; Είναι άραγε τόσο παρωχημένες και μη απαραίτητες για την ζωή σήμερα; Πώς μπορεί να γεφυρωθεί το χάσμα παρελθόντος (ανθρωπιστικές επιστήμες) και παρόντος (τεχνολογική εξέλιξη).