Dark Mode Light Mode

«Η πίεση των γονέων είχε αποτέλεσμα στο σχολικό έργο των Κρηνίδων»

Φωτογραφία αρχείου

Ο Κώστας Στεφανίδης ήταν από τους γονείς- κηδεμόνες μαθητών των Κρηνίδων που τα προηγούμενα χρόνια πρωτοστάτησε στην πίεση ως προς το γνωστό σχολικό έργο. Από την προηγούμενη εβδομάδα κι αφού το έργο ολοκληρώθηκε, το ανακαινισμένο Γυμνάσιο- Λύκειο Κρηνίδων επανήλθε.

Βελτιωμένο σημαντικά. Ο κ. Στεφανίδης θυμήθηκε τι προηγήθηκε και σχολίασε την πίεση προς την αυτοδιοίκηση. Μόνο η συντονισμένη και κατόπιν συνεργασιών των συλλόγων έχει αποτέλεσμα, είναι το συμπέρασμα του.

Η συνέντευξη

Ερ: Ο αγώνας δικαιώθηκε: Επαναλειτούργησε το Γυμνάσιο-Λύκειο των Κρηνίδων. Ήσασταν από τους γονείς και συλλόγους που πιέσατε πάρα πολύ προς αυτήν την κατεύθυνση. Το έργο ολοκληρώθηκε, εκπαιδευτικοί και μαθητές επέστρεψαν στη σχολική μονάδα της περιοχής.

Απ: Ο αγώνας δικαιώθηκε μετά από 7 χρόνια, έντονης και ιδιαίτερα μεγάλης πίεσης. Το συμπέρασμα που βγαίνει είναι αυτό της συνεργασίας μεταξύ των συλλόγων γονέων και των δύο σχολείων. Μόνο τότε υπήρξε το επιθυμητό αποτέλεσμα, όταν όλοι μαζί πιέσαμε προς αυτήν την κατεύθυνση και πλέον το σχολείο είναι ανανεωμένο ολοκληρωτικά. Η λογική του «πάω μόνος μου» που επικρατούσε τόσα χρόνια μας οδήγησε στα… ψυχιατρεία! Οι μαθητές μπήκαν μέσα σ’ ένα εντελώς καινούριο σχολείο. Έχουν μείνει ορισμένες μικρές λεπτομέρειες, ωστόσο το σχολείο άλλαξε συνολικά.

Ερ: Μήπως τα 7 χρόνια αναμονής ήταν περισσότερα; Φαίνονται πιο πολλά…

Απ: Ναι, περιμέναμε περισσότερα χρόνια. Ουσιαστικά τα τελευταία 7 χρόνια εντατικοποιήθηκε η πίεση από τους γονείς.

Ερ: Οι Κρηνίδες έχουν θέμα υπογεννητικότητας; Το σχολείο θα έχει αρκετά παιδιά;

Απ: Το πρόβλημα αυτό είναι γενικότερο, καθώς ένα μεγάλο ποσοστό του πληθυσμού έχει φύγει στο εξωτερικό. Δεν είμαι σε θέση να προσδιορίσω ενδεχόμενη λύση του προβλήματος.

Ερ: Δεδομένου του ότι το σχολείο μπορεί να φιλοξενεί δραστηριότητες συλλόγων τα απογεύματα, είναι σωστό να πούμε πως έχει αναβαθμιστεί;

Απ: Το σχολείο έχει αναβαθμιστεί σ’ όλα τα επίπεδα όμως από εκεί και πέρα το θέμα εξαρτάται από τον Δήμο. Αν θα θέλει δηλαδή οι σχολικοί χώροι να παραμένουν ανοικτοί και τις απογευματινές ώρες, πώς θα παρεμποδίσει την είσοδο στους εξωσχολικούς κτλ… Σε κάθε περίπτωση, το σχολείο πρέπει να προστατευτεί. Η τοποθέτηση καμερών ή η παρουσία νυχτοφυλάκων δεν είναι λύση…

Ερ: Σε τέτοιες περιπτώσεις (σ.σ. μετά την ολοκλήρωση ενός έργου), συνηθίζεται να λέμε και ένα «ευχαριστώ»…

Απ: Να ευχαριστήσουμε τους συλλόγους γονέων/κηδεμόνων και τους γονείς. Μέχρι εκεί…

Προηγούμενο άρθρο

Μνημόνιο συνεργασίας του Δήμου Παγγαίου με το Τμήμα Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του ΑΠΘ

Επόμενο άρθρο

Συμβολική αποχή των δικηγόρων του Ν. Καβάλας χθες