Dark Mode Light Mode

Η ΠΟΕΔΗΝ αναδεικνύει τα προβλήματα του Ε.Σ.Υ. στο Ν. Καβάλας

Η Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία της χώρας ασχολείται με τα προβλήματα των νοσηλευτικών ιδρυμάτων στη Β. Ελλάδα.

Υπάρχουν και αναφορές τοπικά. Για το Νοσοκομείο Καβάλας: «Το Νοσοκομείο έχει μεγάλη έλλειψη Νοσηλευτικού και Παραϊατρικού προσωπικού που ξεπερνά το 50%. Εξαιτίας και της έλλειψης αυτής δεν τέθηκε σε λειτουργία ακόμη ο Αγγειογράφος.

Στο Ιατρικό προσωπικό η κάλυψη είναι περίπου στο 67%. Υπάρχει μία ΜΕΘ με 12 κλίνες λειτουργούν οι 9. Τα χειρουργεία από τις 6 αίθουσες ανοιχτές είναι οι 3 ή 4 ανάλογα τα περιστατικά. Το Νοσοκομείο Καβάλας δεν έχει επίσης Διοικητικό συμβούλιο εδώ και 18 μήνες με ότι αυτό συνεπάγεται πχ. προμήθειες. Θα προσληφθούν οι ίδιοι που ήδη εργάζονται στο Νοσοκομείο και έτσι δεν αυξάνεται ο αριθμός».

Για το Κέντρο Υγείας Ελευθερούπολης: «Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι με τα ασθενοφόρα γιατί δουλεύουν με κλιμάκιο της αεροπορίας. Είναι 6 άτομα και προστέθηκαν 3 ένστολοι.

Υπάρχουν ιατρικά μηχανήματα τα οποία υπολειτουργούν γιατί υπάρχει μόνο μία χειρίστρια και έρχεται μια γιατρός από το Κ.Υ. Καβάλας για έλεγχο και γνωμάτευση. Τα περισσότερα φεύγουν χωρίς γνωμάτευση.

Κτιριακά προβλήματα υπάρχουν πολλά γιατί το κτίριο είναι παμπάλαιο αλλά περιμένουν την ενεργειακή αναβάθμιση. Επίσης το Μικροβιολογικό δεν λειτουργεί εδώ και χρόνια λόγω έλλειψης προσωπικού. Προσλήψεις δεν έχουν γίνει».

Και για το Κέντρο Υγείας Χρυσούπολης: «Το μείζον πρόβλημα στο Κέντρο Υγείας που υπάρχει είναι το ασθενοφόρο που εδώ και ένα χρόνο καλύπτεται από στρατιωτικούς οι οποίοι είναι οδηγοί.

Οι 3 υπάλληλοι συνοδοί ασθενοφόρου που έχει το Κ.Υ. δεν φτάνουν για να βγουν οι βάρδιες και δεν μπορούν να πάρουν ούτε τις άδειές τους. Δεν υπάρχει επίσης Τραυματιοφορέας και τηλεφωνικό κέντρο.

Υπάρχει μόνο ένας φύλακας ο οποίος δεν μπορεί να καλύψει όλες τις βάρδιες. Ένα με δύο πρωινά έρχεται ένας Ακτινολόγος από άλλο Νοσοκομείο και έτσι υπολειτουργούν. Δεν υπάρχει επίσης Μικροβιολόγος εδώ και χρόνια παρά μόνο μία Παρασκευάστρια».

Προηγούμενο άρθρο

Δράση του Φυσιολατρικού Συλλόγου Δήμου Παγγαίου PLANET με θέμα την κλιματική αλλαγή

Επόμενο άρθρο

Αυτοί είναι οι εκπρόσωποι της Καβάλας στη νέα Σύγκλητο του Δ.Π.Θ.