Η δήμαρχος Δήμητρα Τσανάκα και η αντιδήμαρχος Ευαγγελία Δρακονάκη επανήλθαν χθες στο θέμα της γέφυρας που κατέρρευσε με νεότερα γύρω από την υπόθεση, αλλά και με σχόλια επί των όσων μεσολάβησαν στη διάρκεια των τριάντα ημερών από το περιστατικό της πτώσης.
Η δήμαρχος δήλωσε στην ΠΡΩΙΝΗ ότι τη Δευτέρα παρελήφθη από το δήμο Καβάλας η γνωμοδότηση του καθηγητή κ. Χρυσόγονου. Η γνωμοδότηση, σημείωσε η Δήμητρα Τσανάκα, δικαιώνει το δήμο για τα περί ευθύνης και αρμοδιότητας στη γέφυρα. Χωρίς να δώσει συγκεκριμένες λεπτομέρειες, περιέγραψε το συμπέρασμα του καθηγητή νομικής ότι τα θέματα ευθύνης και συντήρησης της γέφυρας ανήκουν στην αρμοδιότητα της περιφέρειας ΑΜΘ.
Προκειμένου η δήμαρχος να δρομολογήσει το έργο επανακατασκευής της γέφυρας και τη μορφή που αυτό θα έχει, ζήτησε τη μεσολάβηση του βουλευτή Κώστα Μορφίδη ώστε να εξασφαλισθεί ραντεβού με τον υπουργό κ. Σπίρτζη.
Εντωμεταξύ, η αντιδήμαρχος Ευαγγελία Δρακονάκη δήλωσε στην ΠΡΩΙΝΗ ότι ο δήμος επεξεργάζεται ένα νέο σενάριο διαπλάτυνσης κι επέκτασης της υφιστάμενης οδού προς την πλευρά της θάλασσας, πάνω στα μπάζα που προέκυψαν από την κατάρρευση της γέφυρας. Προκειμένου να αποφασιστεί οριστικά τι θα συμβεί και πως θα διαμορφωθεί η κυκλοφορία στη συγκεκριμένη περιοχή, είναι απαραίτητο να προηγηθεί κυκλοφοριακή μελέτη και ταυτόχρονα να εκπονηθεί η μελέτη για την κατασκευή του έργου.
Τα συμπεράσματα θα διεξαχθούν από τις συγκεκριμένες μελέτες, παρατήρησε η κ. Δρακονάκη. Σε ερώτηση σχετικά με το εάν η πραγματογνωμοσύνη του Παναγιώτη Αϊβαζίδη για τα αίτια πρόκλησης της κατάρρευσης θα είναι έτοιμη κατά την οριζόμενη ημερομηνία από την εισαγγελική αρχή, η αντιδήμαρχος απάντησε αρνητικά.
Μιλώντας για τον φάρο που ξηλώθηκε από την κακοκαιρία το Δεκέμβριο του 2017, η κ. Δρακονάκη διευκρίνισε ότι υπάρχει μελέτη αποκατάστασης κι ενίσχυσης του υφιστάμενου, ένα έργο προϋπολογισμού 250.000 ευρώ. Το έργο θα επιχειρηθεί να χρηματοδοτηθεί από το πρόγραμμα «ΦιλόΔημος». Σε διαφορετική περίπτωση θα πρέπει να κατασκευαστεί με πόρους του δήμου Καβάλας.