Dark Mode Light Mode

Η πρόεδρος του Κεχρόκαμπου σχολιάζει τα πρώτα μέτρα «… για να μην μεγαλώσει το πρόβλημα της λειψυδρίας»

Η κ. Σόνια Ανανιάδου είναι νέα πρόεδρος της δημοτικής κοινότητας Κεχροκάμπου του Δήμου Νέστου.

Βασικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει το χωριό, αυτό του νερού. Της λειψυδρίας. Έγιναν ήδη κάποιες ενέργειες, αν χρειαστεί θα γίνουν κι άλλες. Η κ. Ανανιάδου αναφέρεται σε αυτό που έγινε. Σχολιάζει και την αλλαγή του κλίματος, την άνοδο της θερμοκρασίας ακόμη και στον ορεινό Κεχρόκαμπο.

Η συνέντευξη

Ερ: Δεν είναι αρκετό το νερό της ύδρευσης στον Κεχρόκαμπο; Τι ακριβώς συμβαίνει και πως το αντιμετωπίζεται;

Απ: Λόγω της παρατεταμένης ανομβρίας, των υψηλών θερμοκρασιών που επικρατούν καθώς και της έλλειψης χιονοπτώσεων, τα αποθέματα του νερού εξαντλούνται. Υπάρχει αδυναμία πλήρους κάλυψης των αρδευτικών αναγκών τόσο στο χωριό μας, όσο και σε άλλες περιοχές. Εμείς είμαστε σε συχνή επικοινωνία τόσο με τον Αντιδήμαρχο Ορεινού του Δήμου Νέστου, όσο και με το Δήμαρχο προκειμένου να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα που έχει προκύψει.

Ερ: Τι λέτε στους κατοίκους του χωριού;

Απ: Έχουμε ενημερώσει τους κατοίκους του χωριού για το πρόβλημα. Συστήσαμε να μη γίνεται αλόγιστη χρήση του πόσιμου νερού. Ο Κεχρόκαμπος είναι ένα κτηνοτροφικό χωριό. Σε συνεργασία με τους κτηνοτρόφους τοποθετήθηκαν φλοτέρ στις εξωτερικές ποτίστρες του χωριού. Επίσης συστήσαμε στους κτηνοτρόφους να γίνεται ελεγχόμενη χρήση του νερού στις κτηνοτροφικές μονάδες. Σε συνεργασία με τα συνεργεία του Δήμου προχωρήσαμε σε επιδιόρθωση βλαβών του δικτύου ώστε να περιορίσουμε όσο μπορούμε τις απώλειες του νερού. Αυτό είναι σημαντικό. Ελπίζω αυτές οι κινήσεις να φέρουν το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Ερ: Από πού υδροδοτείται ο Κεχρόκαμπος;

Απ: Έχουμε τις δικές μας πηγές στα βουνά μας και από εκεί υδροδοτείται. Δυστυχώς τα αποθέματα στερεύουν.

Ερ: Πάντως η παροχή γίνεται κανονικά. Δεν έχετε φτάσει ακόμη σε διακοπές νερού.

Απ: Όχι, δεν υπάρχουν διακοπές νερού. Προσπαθούμε να προλάβουμε ώστε να μη χρειαστεί να προβούμε σε τέτοιες ενέργειες. Με διάφορους τρόπους όπως σας είπα, προσπαθούμε να μειώσουμε τη αλόγιστη χρήση και να φέρουμε τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Ερ: Είναι ίδια η κατάσταση και στα διπλανά χωριά;

Απ: Ναι, ακριβώς η ίδια. Και στον διπλανό Δήμο της Σταυρούπολης. Και εκεί έχουν πάρει μέτρα. Για την ώρα προσπαθούμε να είμαστε όσο μπορούμε πιο καλά.

Ερ: Μνημονεύσατε τους κτηνοτρόφους, χρειάζονται νερό για τα ζώα;

Απ: Φυσικά. Κάποιες μονάδες υδροδοτούνται με το πόσιμο νερό. Συνεργάζονται οι κτηνοτρόφοι. Προσπαθούμε όλοι μαζί το πρόβλημα να μη γίνει μεγαλύτερο.

Ερ: Από ζέστη πως πάει ο Κεχρόκαμπος;

Απ: Πολλή ζέστη. Παλιά ο Κεχρόκαμπος είχε πολύ καλές θερμοκρασίες. Φέτος δυστυχώς βλέπουμε ότι και στο χωριό μας οι θερμοκρασίες έχουν ανέβει πολύ. Το βράδυ είναι λίγο καλύτερα άλλα το απόγευμα έχουμε δυστυχώς υψηλές θερμοκρασίες.

Ερ: Ο Κεχρόκαμπος συνηθίζει το καλοκαίρι να αυξάνει τον πληθυσμό του. Συνέβη κάτι ανάλογο και φέτος; Ήρθε κόσμος απέξω να μείνει στο χωριό;

Απ: Ναι, έχει αυξήσει τον πληθυσμό του αρκετά. Περιμένουμε περισσότερο κόσμο τον Αύγουστο, εκεί κοντά στον Δεκαπενταύγουστο. Για αυτό προσπαθούμε να προλάβουμε και να είμαστε καλυμμένοι τον Δεκαπενταύγουστο για τον ερχομό των επισκεπτών μας.

Ερ: Είστε καινούργια στην αυτοδιοίκηση. Καινούργια πρόεδρος στο τοπικό συμβούλιο. Πως τα βλέπετε τα πράγματα, το εξάμηνο που ασκείται τα καθήκοντα σας;

Απ: Ασχολήθηκα πολλά χρόνια με τον πολιτιστικό σύλλογο αλλά ήταν η πρώτη φορά που αποφάσισα να ασχοληθώ με τις εκλογές της τοπικής αυτοδιοίκησης. Θέλω να ευχαριστήσω τους χωριανούς μου για το γεγονός ότι επέλεξαν για τη θέση αυτή. Ως εργαζόμενη μητέρα καταβάλω μεγάλη προσπάθεια για να μπορέσω να δικαιώσω τους ανθρώπους. Παρόλο που είναι μικρό το διάστημα που είμαι σ’ αυτήν τη θέση, είμαι αρκετά ευχαριστημένη για τη συνεργασία με τους συγχωριανούς μου και το Δήμο μας. Ο χρόνος θα δείξει τα αποτελέσματα. Όλη μέρα χτυπάει το τηλέφωνο μου αλλά αυτό δεν είναι το πρόβλημα. Μακάρι να μπορούμε να λύνουμε τα προβλήματα.

Ερ: Έχετε ένα μικρό πορτοφόλι σαν πρόεδρος του τοπικού στον Κεχροκάμπο, για κάποια έξοδα άμεσα να αντιμετωπίσετε ή τα οικονομικά είναι δύσκολα για την τοπική κοινότητα;

Απ: Τα οικονομικά είναι δύσκολα για όλες τις τοπικές κοινότητες. Παρόλα αυτά η συνεργασία με το Δήμο φαίνεται να αποδίδει. Σιγά-σιγά με μικρά βηματάκια, δε γίνονται θαύματα, πιστεύω ότι θα έχουμε κάποια αποτελέσματα. Θέλω να ελπίζω ότι θα έχουμε κάποια αποτελέσματα.

Προηγούμενο άρθρο

Διήμερες εορταστικές/λατρευτικές εκδηλώσεις στον Πλαταμώνα Καβάλας (φωτογραφίες)

Επόμενο άρθρο

«Σε όλη την Ελλάδα περιμέναμε ένα καλύτερο τουριστικά Καλοκαίρι»