Dark Mode Light Mode

Η προσωρινή λύση για την πιάτσα μπορεί και να είναι μόνιμη!

Η κ. Ευαγγελία Δρακονάκη δήλωσε στην Πρωινή περασμένη Πέμπτη αυτό που ισχυρίζονται πολλοί. Η προσωρινή πιάτσα των ταξί μπροστά από τον Δημοτικό Κήπο μπορεί να είναι κι η μόνιμη. Η κ. Δρακονάκη σχολίασε και το εκτελούμενο έργο στην πλατεία Καπνεργάτη.

Η συνέντευξη

Ερ: Μιλήστε μας για το πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο, για τη συνεδρίαση της περασμένης Τετάρτης.

Απ: Για μια ακόμη φορά συζητήθηκε η μεταφορά της πιάτσας των ταξί. Αρχικά να πούμε και να διευκρινίσουμε ότι είναι επιβεβλημένη η μεταφορά της πιάτσας. Σ’ ένα σημείο προσωρινό σε πρώτη φάση, από την περιοχή στην οποία είναι σε εξέλιξη το γνωστό έργο. Η ανάπλαση της περιοχής της πλατείας Καπνεργάτη. Να ξαναθυμίσουμε ότι είναι ένα έργο το οποίο έχει καθυστερήσει πολύ. Δεν θα πρέπει να δίνουμε ως Δήμος «πάτημα» στην κοινοπραξία, η οποία εκτελεί το έργο. Να προβάλει δικαιολογίες για νέα καθυστέρηση του λόγω μη απομάκρυνσης της πιάτσας. Το έργο πρέπει να ολοκληρωθεί, πρέπει να προχωρήσει κι είμαι περίεργη… Είμαι σε αναμονή για το τι γίνεται μ’ αυτό το περίφημο υλικό που δεν στρώθηκε τόσο καιρό. Η στρώση του έχει σχέση και με τη θερμοκρασία. Φοβάμαι ότι σε λίγο καιρό -μόλις πέσει η θερμοκρασία- ότι θα μας πουν πάλι ότι δεν έγινε κάτι και δεν στρώθηκε το υλικό…

Ερ: Προέκυψε από τη συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο ότι κανείς δεν ξέρει πότε θα τελειώσει το έργο στην Πλατεία Καπνεργάτη.

Απ: Θεωρητικά είμαστε στην τελευταία φάση του έργου. Το έργο έχει ημερομηνία περαίωσης, τελευταία απόφαση δημοτικής επιτροπής, χρονοδιάγραμμα μέχρι 31 /12. Ήταν ένα ντόμινο στην ουσία διαδοχικών παρατάσεων. Το υλικό που σας είπα ότι δεν στρώθηκε, δεν στρώθηκε γιατί είχαμε πολύ υψηλές θερμοκρασίες και δεν μπορούσε να επιστρωθεί. Μακάρι να είναι θέμα λίγων ημερών η στρώση του. Σχετικά με την πιάτσα, στη συνεδρίαση της Τετάρτης συζητήθηκε και αφέθηκε ένα παράθυρο διαλόγου από πλευράς του Δημάρχου Καβάλας. Να ξανασυζητηθεί η προσωρινή δημιουργία πιάτσας ταξί από το σημείο που ξεκινάει από το Σοκολατοπωλείον μέχρι τις σημαίες του Δημοτικού Κήπου. Ο κ. Χρυσανίδης πριν έρθει στο Δημοτικό Συμβούλιο έκανε μια κρούση στον πρόεδρο των Αστικών Λεωφορείων, ο οποίος στην προφορική τους επικοινωνία συνομιλία είπε ότι δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα. Σε κάθε περίπτωση αυτό που μου έκανε εντύπωση και με προβλημάτισε αρκετά είναι ότι ενώ και αυτή η πρόταση ήταν μέσα στην εισήγηση της τεχνικής υπηρεσίας, απορρίφθηκε. Θεώρησαν ότι δεν μετακινηθούν οι στάσεις αστικών λεωφορείων. Δεν θα δεχθεί το Αστικό. Σε κάθε περίπτωση θεώρησα και θεωρώ ότι η συνάντηση που έχει δεσμευτεί να κάνει ο Δήμαρχος με τους εκπροσώπους των οδηγών ταξί, θα πρέπει να έχει παρόντα και εκπρόσωπο από το Αστικό ΚΤΕΛ. Πνιγόμαστε σε μια κουταλιά νερό. Η επιλογή του τμήματος της οδού Βενιζέλου σ’ εκείνο το σημείο, είναι οφθαλμοφανές ότι είναι η καλύτερη επιλογή. Έχει μεγαλύτερο πλάτος η οδός Βενιζέλου. Δεν θα υπάρχει υποχρεωτικότητα  για πορεία μόνο ευθεία. Τα ταξί θα έχουν την ευχέρεια να κινηθούνε και στη νησίδα έμπροσθεν της Στρατιωτικής Λέσχης. Είναι πιο φωτεινός δρόμος. Δεν υπάρχουν καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος. Αυτή η λύση μπορεί να είναι και μόνιμη γιατί νομίζω ότι καλύπτει το βασικότερο του ζητήματος μετακίνησης, αυτό της ασφάλειας για το οποίο δεν μπορούμε όλοι οι υπόλοιποι να κωφεύουμε όταν τόσο έντονα διατυπώνεται.

Προηγούμενο άρθρο

Φεστιβάλ πίτσας από τον Φούρνο του Μενέλαου (φωτογραφίες)

Επόμενο άρθρο

Μπορούν να δημιουργηθούν ως και 8 θέσεις ταξί μπροστά από τον Δημοτικό Κήπο