Dark Mode Light Mode

Η πρώτη Πέμπτη του CosmoHome περιλαμβάνει τους θρυλικούς Blues Wire και τη μοναδική Μπάντα Τέτοια

CosmoHome – Συναυλίες Πέμπτης 8 Αυγούστου

Το CosmoHome είναι και πάλι εδώ! Οι Τρίτες και οι Πέμπτες του Αυγούστου θα φιλοξενήσουν συνολικά 18 μουσικές εκδηλώσεις. Οι Τρίτες έχουν στόχο να αναδείξουν νέους καλλιτέχνες με ιδιαίτερο ηχόχρωμα και ταυτόχρονα, να συμπεριλάβουν τους δρόμους και τα σοκάκια της παλιάς πόλης στα καλλιτεχνικά δρώμενα της περιοχής, ενώ οι Πέμπτες είναι αφιερωμένες σε γνωστότερα σχήματα της ελληνικής μουσικής σκηνής και σε παραδοσιακά γλέντια στα χωριά του Δήμου Καβάλας.

Η πρώτη Πέμπτη του CosmoHome είναι εδώ και υπόσχεται δυνατές συγκινήσεις. Το «μενού» της ημέρας περιλαμβάνει τους θρυλικούς Blues Wire του αξεπέραστου Ηλία Ζάικου και τη μοναδική Μπάντα Τέτοια.

Οι συναυλίες ξεκινούν στις 21:30, ενώ η είσοδος σε όλες είναι ελεύθερη

Blues Wire: Πλατεία Μωχάμετ Άλη

Η μπάντα με το παράσημο της “καλύτερης μπλουζ μπάντας στην Ευρώπη” έρχεται στο CosmoHome. Οι Blues Wire αποτελούν τους πρωτεργάτες του μπλουζ στη χώρα μας με πλειάδα διακρίσεων εντός και εκτός των τειχών, με περισσότερα από 35 χρόνια πορείας, πάνω από 10 δίσκους στο ενεργητικό τους, συνεργασίες με κορυφαία ονόματα του είδους (John Hammond, Louisiana Red, Katie Webster, Carey Bell, Dave Kelly, Angela Brown, Larry Garner, Dick Heckstall Smith, Al Copley, Guitar Shorty, Johnny Mars, Dr. Feelgood), ενώ έχουν ανοίξει συναυλίες των θρύλων Buddy Guy, Albert King, John Mayall και Otis Rush μεταξύ άλλων και έχουν συμμετάσχει σε μεγάλα ευρωπαϊκά φεστιβάλ.

Οι Blues Wire είναι πάνω απ’ όλα μια μπάντα βιωματική με θαυμαστή συνέπεια και αφοσίωση αλλά και το μοναδικό ταλέντο που τους επέτρεψε να ξεχωρίσουν και εντέλει να καθορίσουν τα αγαπημένα τους μπλουζ. Έρχονται στη σκηνή της πλατείας Μωχάμετ Άλη με το νέο τους δίσκο “Ongoing” στις αποσκευές τους, έτοιμοι να ηλεκτρίσουν τη βραδιά και να προσφέρουν στο κοινό μια αξέχαστη μουσική εμπειρία.

 

Οι Blues Wire αποτελούνται από τους:

Ηλία Ζάικο: κιθάρα, φωνή

Σωτήρη Ζήση: μπάσο

Νίκη Γουρζουλίδου: τύμπανα

Μπάντα Τέτοια: Δημοτικό Σχολείο Αμυγδαλεώνα

Σε συνεργασία με τον Μουσικοχορευτικό Μορφωτικό Σύλλογο Αμυγδαλεώνα και την επιστημονική ομάδα “Οψόμεθα εις Φιλίππους“, η ενότητα CosmoHome επιστρέφει στα χωριά το Δήμου Καβάλας όπου τόσο πολύ έχει αγαπηθεί. Το μουσικό σχήμα Μπάντα Τέτοια προσγειώνεται στον Αμυγδαλεώνα και υπόσχεται μια βραδιά γεμάτη κέφι και ατελείωτο χορό με ένα πρόγραμμα ειδικά διαμορφωμένο για ένα αξέχαστο γλέντι.

Τα μέλη του σχήματος είναι:

Γεράκης Τσαρμαντίδης: πνευστά

Γιώργος Παραπέρογλου: ακορντεόν

Γιώργος Μίχου: λαούτο

Μελέτης Παντελίδης: κρουστά

Χάρης Τσιπουρίδης: βιολί

Αναστασία Χατζησταύρου: τραγούδι

Για περισσότερες πληροφορίες σxετικά με την ενότητα CosmoHome που ξεκινάει την Τρίτη και θα «τρέξει» όλον τον Αύγουστο, μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του φεστιβάλ cosmopolisfestival.gr.

Προηγούμενο άρθρο

Θάσος: Νέες συλλήψεις για παράνομη λειτουργία «σφραγισμένου» καταστήματος

Επόμενο άρθρο

Η εικονική πραγματικότητα στο διαδικτυακό πόκερ: Το μέλλον στον κλάδο