Dark Mode Light Mode

Η πρωτοποριακή παράσταση «Απόψιν τα μεσάνυχτα» στο Αρχαίο Θέατρο Φιλίππων

«Απόψιν τα μεσάνυχτα»

Διοργανωτής: Λύκειο Ελληνίδων Καβάλας, σε συνεργασία με το πολυφωνικό σύνολο ΣυνΩΔΗπόροι της Καβάλας

Αρχαίο Θέατρο Φιλίππων

Κυριακή 25 Αυγούστου, ώρα 21.00

 

Το Λύκειο Ελληνίδων Καβάλας, σε συνεργασία με το πολυφωνικό σύνολο ΣυνΩΔΗπόροι Καβάλας παρουσιάζουν στο πλαίσιο του 67ου Φεστιβάλ Φιλίππων, την Κυριακή 25 Αυγούστου στις 21.00 στο Αρχαίο Θέατρο Φιλίππων, την παράσταση «Απόψιν τα μεσάνυχτα».

Στον κόσμο που στροβιλιζόμαστε, η αυταπάτη της αθανασίας είναι αυτή που μας κρατά δυνατούς, είναι και αυτή που μας προκαλεί να πληγώνουμε το μόνο άφθαρτο κομμάτι μας, την ψυχή μας. Κι από κήπος, γίνεται πεδίο μάχης, η απατηλή ζωή μας, περνώντας από “βάσανα και πάθια”, μέχρι να καταλαγιάσει στη γαλήνη της κάθαρσης.

Μ’ αυτό το θέμα, στην πρωτοποριακή αυτή παράσταση θα παρουσιαστούν σπάνια παραδοσιακά τραγούδια, επιλεγμένα από τον χοροδιδάσκαλο του Λυκείου Ελληνίδων Καβάλας, κο Πολυχρόνη Ιωαννίδη, διασκευασμένα δυτικότροπα από τον Μαέστρο κο Γιάννη Κανάκη, που θα ερμηνευτούν από τους 50 ΣυνΩΔΗπόρους, υπό τη διεύθυνση του μαέστρου τους, ενώ χορευτικά θα αποδίδονται από 50 και πλέον χορευτές του Λυκείου Ελληνίδων Καβάλας και θα συνοδεύονται από ευρωπαϊκή ορχήστρα 5 μουσικών οργάνων. Στα μεταξύ των μουσικών έργων διαστήματα, θα απαγγέλλονται αποσπάσματα από διηγήματα του Παπαδιαμάντη -του κατ’ εξοχήν εκφραστή της ανθρώπινης ψυχής, Έλληνα κλασσικού συγγραφέα- που θα αγκαλιάζουν θεματικά τα τραγούδια. Την απαγγελία των διηγημάτων, θα ντύνουν μουσικά 3 παραδοσιακά όργανα, υπό τη διεύθυνση του κου Μανώλη Παργεντάκη.

 

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:

Διοργανωτής: Λύκειο Ελληνίδων Καβάλας (Πρόεδρος Μαρίνα Φιλιππίδου), σε συνεργασία με το πολυφωνικό σύνολο ΣυνΩΔΗπόροι της Καβάλας (Πρόεδρος Δέσποινα Τσιμπεράκη).

Χοροδιδάσκαλος: Πολυχρόνης Ιωαννίδης

Μαέστρος: Γιάννης Κανάκης

Σκηνοθεσία: Ανδρέας Λαδάς

Σκηνογράφος: Χριστίνα Γλυφού

Ευρωπαϊκή ορχήστρα: Κακουλίδου Σοφία (κρουστά), Κατσαβούνη Πωλίνα (σαξόφωνο), Kόζαλης Χρήστος (βιολοντσέλο), Μπαξεβάνη Ελπίδα (πιάνο), Τζιβένης Επαμεινώνδας (βιολί).

Παραδοσιακοί όργανα: Ελένη Ορφανίδου, ταμπουράς, Αγγελική Παπαδοπούλου, μαντολίνο, Μανώλης Παργεντάκης, λαούτο, λάφτα, σαζι, ταρ, αυτοσχέδιο δωδεκάχορδο

Επιλογή-Επιμέλεια κειμένων: Γιούλη Αποκατανίδου (πάνω σε έργα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη)

Θεατρική απόδοση κειμένων:  Αυλωνίτου Έλσα, Βουρβουτσιώτης Τόλης, Ζαφειρίου Γεώργιος, Καμπουρίδου Έμυ, Κεσόγλου Μαριάννα, Κουκιάς Γιάννης, Κουκουζίκας Ναπολέων, Σουσαμλή Κέλλυ.

Graphic Design: Nas Production 2024

Κατασκευή σκηνικού: Γιώργος Μαστοράκης

Βίντεο παράστασης:

 

«Απόψιν τα μεσάνυχτα»

Αρχαίο Θέατρο Φιλίππων

Κυριακή 25 Αυγούστου, ώρα 21.00

 

Τιμές Εισιτηρίων: 10€ Κανονικό // 8€ προπώληση // 5€ Παιδικό (6 – 18 ετών), Φοιτητικό, Ανέργων

 

Ηλεκτρονική Προπώληση: https://www.ticketservices.gr/event/kavala-apopsin-ta-mesanixta/

 

** Τα έσοδα θα διατεθούν για φιλανθρωπικό σκοπό στο ΕΙΔΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΒΑΛΑΣ.

 

Προπώληση

Καβάλα: Κέντρο πληροφόρησης επισκεπτών Δήμου Καβάλας (πρώην ΕΟΤ) Κεντρική Πλατεία, τηλ: 2510-620566, καθημερινά από τις 10:00 μέχρι τις 14:00 και από τις 18:00 μέχρι τις 21:00, ενώ την ημέρα της παράστασης θα γίνεται προπώληση στο ταμείο του Αρχαίο Θεάτρου Φιλίππων από τις 19:00 το απόγευμα.

 

Κρηνίδες: Café «Προσκήνιο», Αρχαίο Θέατρο Φιλίππων, τηλ. 2510516090

 

Δράμα: «Americanino 30» Γ. Παπανδρέου 30, Τηλ. 2521058206

 

* Απαγορεύεται η είσοδος στο θέατρο μετά την έναρξη της παράστασης.

 

**Για άλλη μία χρονιά, θα υπάρξει δυνατότητα μεταφοράς θεατών από λεωφορείο του ΚΤΕΛ Καβάλας από και προς το αρχαίο θέατρο Φιλίππων με την επίδειξη εισιτηρίου της εκάστοτε θεατρικής παράστασης και ειδικό αντίτιμο 4.00€.

Αναχώρηση από το ΚΤΕΛ Καβάλας στις 18.45 και επιστροφή μετά το πέρας της παράστασης.

 

Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις θέσεων μπορείτε να καλείτε στα τηλέφωνα του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας 2510. 220876 ώρες γραφείου.

 

ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας

Προηγούμενο άρθρο

Πάρτι υπό τη μαγεία της Πανσέληνου στην Καλαμίτσα (φωτογραφίες)

Επόμενο άρθρο

Παληό Καβάλας: «Εδώ έχεις την ευκαιρία να κάνεις ήσυχες διακοπές»