Dark Mode Light Mode

Η συλλογή απο ουράνια τόξα συνεχίζεται …

Το άλμπουμ με τις φωτογραφίες ουράνιων τόξων ολοένα και εμπλουτίζεται και δεν ξέρω αν θα χρειαστούμε και δεύτερο γιατί ακόμα έχουμε μπροστά μας τον Αύγουστο που είναι παραδοσιακά ο μήνας των μελτεμιών και των μπουρινιών.

Δηλαδή ρε παιδιά αν τον Ιούνιο και τον Ιούλιο έχουμε μελανιάσει στα μπουρίνια και στις καταιγίδες τον Αύγουστο που έτσι και αλλιώς το κύριο χαρακτηριστικό του είναι η καιρική  αστάθεια με οτι αυτό συνεπάγεται  τι θα γίνει ;

Και ενώ  προχθές  έβρεξε σε όλη την Ελλάδα δεν έβρεξε στην Αττική για να κοπάσει η φωτιά που ξέσπασε σε περιοχές της Αττικής όπως η Ραφήνα και το Νέο Βουτζά στέλνοντας στον θάνατο 60 ανθρώπους αν και ο Δήμαρχος Ραφήνας υποστηρίζει με δηλώσεις του οτι οι νεκροί μπορεί να είναι και περισσότεροι.

Άνθρωποι που κάηκαν ζωντανοί γιατί δεν είχανε δρόμο διαφυγής και κάηκαν είτε μέσα στα σπίτιας τους , είτε μέσα στα αυτοκίνητα τους , είτε πνίγηκαν γιατί αρκετοί ήταν και αυτοί που αναγκάστηκαν να πέσουν μέσα στην θάλασσα για να γλυτώσουν απο τις φλόγες.

Καταλαβαίνετε οτι και μόνο απο την περιγραφή μπορεί κάποιος να αντιληφθεί το μέγεθος της τραγωδίας που σε αρκετές περιπτώσεις προκακαλεί ανατριχίλα.

Η μανία της πυρκαγιάς σε πολλές περιπτώσεις σταμάτησε μόνο ότα έφτασε στην θάλασσα.

Τώρα όσο αφορά τα φετεινά μπουρίνια και αυτή την  γενικότερη καιρική αστάθεια που μας ταλαιπωρεί νομίζω οτι θα πρέπει να το πάρουμε απόφαση οτι έτσι θα κυλήσει το φετεινό καλοκαίρι και μην περιμένουμε να στρώσει η κατάσταση στο υπόλοιπο του καλοκαιριού.

Όπως έχει πει και ο φίλος ο Γιαννάκης μόνο τα χαλιά στρώνουν.

Είναι γεγονός οτι ο καιρός φέτος το καλοκαίρι ήταν ο μεγαλύτερος αντίπαλος μας.

Ο καιρός χάλασε αρκετά Σαββατοκύριακα , ματαίωσε πολλές εκδηλώσεις και ματαίωσε και πολλές εκδρομές Βαλκάνιων που ήταν έτοιμοι να έρθουν για ολιγοήμερες διακοπές προς τα μέρη μας αλλά τελευταία στιγμή τις ανέβαλαν αφού ο καιρός δεν ήταν καλός.

Να έρθουν για μία εβδομάδα και τις τέσσερις ημέρες να είναι με την ομπρέλα στα χέρια ;

Είναι αλήθεια οτι αλλιώς το περιμέναμε το φετεινό καλοκαίρι και δυστυχώς αλλιώς εξελίσσεται.

Λιγότερος κόσμος , λιγότεροι τουρίστες , πολλές βροχές, πολλά ουράνια τόξα και πρόβλημα και με τους Ρώσους τουρίστες που επιλέγουν μετά τα γνωστά γεγονότα τα παράλια της Τουρκίας και αυτοί.

Και εκεί που λέγαμε οτι γλυτώσαμε απο τις μέδουσες που πέρσι το καλοκαίρι σε αρκετές περιπτώσεις κάνανε το μπάνιο μας πολυτέλεια και ήταν ένας ανασταλτικός παράγοντας για τους τουρίστες ήρθανε τα μπουρίνια και η φτηνή Τουρκία φέτος για να μας θυμίσουν οτι πάντα υπάρχουν τα χειρότερα και δεν θα πρέπει τίποτα να θεωρούμε δεδομένο.

Παρόλα αυτά εμείς είμαστε έτοιμοι για να ζήσουμε τα υπόλοιπα του φετεινού καλοκαιριού γιατί έχουμε μπροστά μας έναν ολόκληρο μήνα που είναι παραδοσιακά ο μήνας των διακοπών με τους έλληνες είτε με τον ένα είτε με τον άλλο τρόπο να κάνουν τις διακοπές τους.

Τα τελευταία χρόνια τις κρίσης παίζουν πολύ οι διακοπές φιλοξενίας.

Ο ένας φιλοξενεί τον άλλο και έτσι όλοι είναι ευχαριστημένοι.

 

Και ενώ ο Κικίλιας ετοιμάζεται για διακοπές η πρώην αγαπημένη του η Μπαλατσινού είναι σε διακοπές.

Και ενώ σύμφωνα με το ρεπορτάζ η Τζένη όσο ήταν με τον Κικίλια ετοιμαζόταν να πουλήσει το εξοχικό της στην Πάτμο τελικά αλλάξανε τα σχέδια και το ακίνητο παραμένει

στην ιδιοκτησία της και δεν πωλείται.

Ο ξαφνικός χωρισμός της ήταν μάλλον η αιτία της ματαίωσης της πώλησης.

Πάντως η Τζένη Μπαλατσινού μετά απο τρία παιδιά και έντονη σχετικά ζωή με σκαμπανεβάσματα παραμένει σε καλή κατάσταση και κυρίως φόρμα κάτι που δείχνει οτι και αυτή αφιερώνει αρκετές ώρες σε ψυχολόγους, για την υγεία της ψυχής και σε γυμναστήρια για την υγεία του σώματος.

 

Αυτά τα λίγα και για σήμερα.

Να είστε καλά και να έχετε το νού σας γιατί οι καιροί παραμένουν δύσκολοι και κρίσιμοι.

Όλα θα πάνε καλά , δεν υπάρχει περίπτωση να συμβεί κάτι άλλο και αν συμβεί θα το επαναφέρουμε εκεί που πρέπει.

ΑΛΟΡΑ !

 

 

Προηγούμενο άρθρο

μικρά πρωινά απο τον Νίκο Γενικόπουλο

Επόμενο άρθρο

Αυξημένη κίνηση αυτή την ώρα στο λιμάνι της Καβάλας (φωτογραφία)