• 1 Ιουλίου 2024,
cialis Online φαρμακείο Farmakeio Trikala με τις καλύτερες τιμές στην Ελλάδα. Looking for a cutting-edge trading platform? Immediate Edge offers state-of-the-art tools for modern traders.

Η συζήτηση για τη λαϊκή αγορά Νέας Περάμου μόλις ξεκίνησε! Συνέντευξη του Ανέστη Τσαβδαρίδη

 Η συζήτηση για τη λαϊκή αγορά Νέας Περάμου μόλις ξεκίνησε! Συνέντευξη του Ανέστη Τσαβδαρίδη

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Παγγαίου την περασμένη Τρίτη το βράδυ συζητήθηκε -αν και δεν ήταν στα θέματα της ημερήσιας διάταξης- η πρόταση να δημιουργηθεί και να λειτουργήσει στη Νέα Πέραμο λαϊκή αγορά.

Το ίδιο είχε γίνει και την Κυριακή, στην ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Παγγαίου. Την Τρίτη αποφασίστηκε το θέμα να συζητηθεί εφ’ όλης της ύλης σε επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Παρόλα αυτά φάνηκε ότι η Διοίκηση δεν συμφωνεί με την ιδέα.

Το συμπέρασμα ίσως δεν είναι οριστικό αφού επί του θέματος δεν εκφράστηκε ακόμη ο δήμαρχος Φίλιππος Αναστασιάδης αλλά και ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος για την δημοτική ενότητα Ελεύθερων Χρήστος Πριονίδης. Η έκπληξη είναι μεγάλη καθώς διαπιστώνεται ότι αντιδρούν στη συγκεκριμένη ιδέα ακόμη και δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης όπως ο Σταμάτης Ματσάγγος.

Στο σημείο αυτό πρέπει να θυμηθούμε ότι αρχικά και προ μηνών οι επαγγελματίες της Νέας Περάμου ζήτησαν (και ζητούν) η Νέα Πέραμος να έχει λαϊκή αγορά. Είναι μία πρωτοβουλία του νέου διοικητικού συμβουλίου του συλλόγου των επαγγελματιών.

Το θέμα φάνηκε να μην έχει καμία συνέχεια και η πρόταση εμμέσως πλην σαφώς να απορρίπτεται. Επειδή αυτή επανέρχεται και μάλιστα πιο τεκμηριωμένα, είναι βέβαιο ότι θα συζητηθεί αναλυτικά. Όπως πρέπει άλλωστε, σε επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Παγγαίου.

Ο Ανέστης Τσαβδαρίδης δημοτικός σύμβουλος της αντιπολίτευσης (φωτογραφία), υποστηρίζει την πρόταση και έτσι είπε στην Πρωινή τα ακόλουθα:

«Στην ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την περασμένη Κυριακή εκπρόσωπος των επαγγελματιών της Νέας Περάμου έθεσε το θέμα. Ζήτησε να το ξαναδεί η διοίκηση του Δήμου. Το αίτημα κατά την άποψή μου είναι δίκαιο, είναι διαχρονικό και είναι αίτημα της τοπικής κοινωνίας της Νέας Περάμου και όχι μόνο των επαγγελματιών.

Η διοίκηση του Δήμου δείχνει να είναι αρνητική. Όλα τα τεχνικά θέματα που αφορούν την πρόταση έχουν λυθεί. Δηλαδή υπάρχει πρόταση για το που θα γίνεται η λαϊκή αγορά αλλά και το ποια μέρα θα λειτουργεί. Γνωρίζω ότι οι παραγωγή είναι σύμφωνοι αλλά οι έμποροι των λαϊκών αγορών όχι.

Διαπιστώνω ότι κάποιοι βλέπουν το θέμα τοπικιστικά και εξ αυτού του λόγου είναι αντίθετοι. Είναι αντίθετοι ακόμα και δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης.  Θέλω όλους να τους διαβεβαιώσω ότι μία λαϊκή αγορά στη Νέα Πέραμο δεν θα επηρεάσει και δεν θα πλήξει τη λαϊκή αγορά της Ελευθερούπολης όπως ανησυχούν. Ή δείχνουν να ανησυχούν».

Διαβάστε επίσης