Dark Mode Light Mode

Η ταυτότητα της Καβάλας και η πολιτιστική κληρονομιά των καπναποθηκών της «Στο Κέντρο» του ΕΡΤ News

Φωτογραφία αρχείου

Η εκπομπή της ERTNEWS “Στο Κέντρο” που παρουσιάζει ο δημοσιογράφος, Γιώργος Κουβαράς, θα προβάλει την Τρίτη 27 Αυγούστου, στις 22:00, το ειδικό αφιέρωμα για την Καβάλα, με τον γενικό τίτλο: “Η ταυτότητα της πόλης και η πολιτιστική κληρονομιά των καπναποθηκών”.

Περιεχόμενο

Η πόλη της Καβάλας αντιπροσωπεύει μια ελληνική περίπτωση με έντονη αρχιτεκτονική και πολιτιστική κληρονομιά που επικεντρώνεται στην επεξεργασία και στο διεθνές εμπόριο καπνού από τα μέσα του 19ου έως τα μέσα του 20ου αιώνα προσφέροντας σήμερα μια μοναδική ευκαιρία αξιοποίησής της σε μια προσπάθεια να αντεπεξέλθει στις σύγχρονες ανάγκες μιας πόλης.

Με συνοδηγό τον δήμαρχο Καβάλας, Θόδωρο Μουριάδη, ο Γιώργος Κουβαράς ιχνηλατεί τα αρχιτεκτονικά και ιστορικά μνημεία του καπνού που ενισχύουν την ταυτότητα της πόλης και καθιστούν αναγκαία την ανάδειξη και επανάχρησή τους στον σημερινό πολιτιστικό χάρτη της.

Συγγραφείς, αρχιτέκτονες, άνθρωποι της Τέχνης και του πολιτισμού, μιλούν για τον αγώνα να καλλιεργηθεί προς όλες τις κατευθύνσεις μια κοινή αντίληψη υπέρ της διάσωσης των σπάνιων αυτών οικοδομημάτων. Ταυτόχρονα η ίδια η πόλη, η μεγάλη πρωταγωνίστρια της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, παρουσιάζει την μοναδική της ομορφιά μέσα στο ελληνικό θέρος.

Στην εκπομπή “Καβάλα: Η ταυτότητα της πόλης και η πολιτιστική κληρονομιά των καπναποθηκών”, συμμετέχουν:

  • Θόδωρος Μουριάδης, Δήμαρχος Καβάλας
  • Μανίνα Ζουμπουλάκη, συγγραφέας
  • Κυριάκος Λυκουρίνος, ιστορικός
  • Σαπφώ Αγγελούδη, Αρχιτέκτων Δρ. ΑΠΘ
  • Ιωσήφ Μεβοράχ, συγγραφέας

πηγή: Δήμος Καβάλας

Προηγούμενο άρθρο

Μάγδα Βαρούχα, Argalios και Flicker Motel δίνουν ιδιαίτερο ηχόχρωμα στις συναυλίες του CosmoHome

Επόμενο άρθρο

Ο ΑΟΚ ενισχύθηκε στα γκολπόστ, ανακοίνωσε την απόκτηση του Mihajlo Miskovic