Dark Mode Light Mode

Η Θώμη Αγγέλου προετοίμασε και παρουσιάζει έκθεση αφίσας (συνέντευξη-video)

Από χθες Τρίτη 4 Ιουλίου έως την Παρασκευή 7 Ιουλίου στο ισόγειο της Μεγάλης Λέσχης, πρωί και απόγευμα, λειτουργεί έκθεση που επιμελήθηκε και ετοίμασε η Θώμη Αγγέλου. Τίτλος της «Η Καβάλα των φεστιβάλ- η ιστορία της εκτύπωσης μέσα από τη δημιουργική της μας».

Η έκθεση προβάλει τις αφίσες προηγούμενων διοργανώσεων. Φεστιβάλ της περιοχής και απλών εκδηλώσεων. Αφίσες που πέρασαν από τα χέρια της Θώμης Αγγέλου, είναι ιδέες της.

Μιλώντας στην Πρωινή η κ. Αγγέλου είπε:

«Είναι μια αναδρομική έκθεση. Είναι αφιερωμένη στο χώρο της τυπογραφίας και στους ανθρώπους της. Είναι μια έκθεση αφίσας, κάτι που δεν συνηθίζεται. Το θέμα της έκθεσης είναι αρκετά πρωτότυπο. Είναι έκθεση αφισών, αφίσες που είναι το επικοινωνιακό εργαλείο για μεγάλες διοργανώσεις και φεστιβάλ στο πέρασμα 30 προηγούμενων ετών.

Αφίσες που προβάλλουν τον πολιτισμό της πόλης μας και της ευρύτερης περιοχής. Μέσα από τις αφίσες που εκτίθενται βλέπουμε την πορεία των φεστιβάλ. Το ξεκίνημα τους. Τη συνέχεια τους. Υπάρχουν αφίσες του φεστιβάλ Φιλίππων, Cosmopolis, Άδοντες και Ψάλλοντες κτλ.

Αφίσες πολλών ειδικότερων εκδηλώσεων που έγιναν στην Καβάλα. Η αφίσα είναι το πρώτο επικοινωνιακό εργαλείο που έχει μια διοργάνωση. Πάντα ξεκινάμε από το λογότυπο της διοργάνωσης. Συνεχίζουμε στην αφίσα, στο λοιπό έντυπο υλικό προβολής. Το οποίο πλέον είναι και ηλεκτρονικό.

Πως θα στηθεί και θα λειτουργήσει όλο αυτό στην κάθε διοργάνωση. Πάντα αυτές οι διοργανώσεις έχουν πολύ δουλειά ενώ μεγάλη είναι και η ευθύνη. Γιατί αν όλα αυτά δεν σχεδιαστούν σωστά ο διοργανωτής έχασε την επικοινωνία με τον κόσμο. Άρα και την προσέλευση».


Παράλληλες δράσεις ανοιχτές στο κοινό από την γραφίστρια-εικαστικό Θ.Αγγέλου: Πέμπτη 6 Ιουλίου 2023. Ισόγειο Μεγάλης Λέσχης, Δημοτικός Κήπος Καβάλας, 10:00-12:00 Masterclass : Οι συμμετέχοντες θα εισαχθούν στην έννοια της αφίσας ως βασικό επικοινωνιακό εργαλείο, στην ιστορία της, στα βασικά βήματα για την δημιουργία της και σε καλές πρακτικές. WorkShop: Οι συμμετέχοντες δημιουργούν τη δική τους αφίσα εμπνευσμένη από το θεσμό των Ελευθερίων, με την καλλιτεχνική τεχνική εκτύπωσης Stencil Art. Δηλώσεις Συμμετοχής στα τηλέφωνα: 2510 232005 & 6977 527317. (Η έκθεση λειτουργεί και το πρωί 10-1 και το απόγευμα 7 με 10 το βράδυ)

Προηγούμενο άρθρο

Δόξα Αμυγδαλεώνα: Ανανεώθηκε η συνεργασία με τον Ισαάκ Κουτσοκλένη

Επόμενο άρθρο

«Θα είμαστε η επόμενη διοίκηση της Περιφέρειας ΑΜΘ»