Dark Mode Light Mode

Η τουριστική περίοδος επηρεάζει προσωρινά την έκδοση νέων οικοδομικών αδειών

φωτογραφία αρχείου

Η δραστηριότητα των Υπηρεσιών Δόμησης των Δήμων του Ν. Καβάλας φυσικά και είναι καθημερινή.

Όπως κάθε μέρα ενημερώνεται και το ηλεκτρονικό σύστημα μέσω του ΤΕΕ. Λόγω του ότι βρισκόμαστε στην «καρδιά» του Καλοκαιριού και της τουριστικής κίνησης, ειδικά αυτές οι επενδύσεις και νέες οικοδομικές άδειες έχουν λιγοστέψει. Προσωρινά φυσικά.

Αντίθετα το πρόγραμμα Εξοικονομώ συνεχίζεται, οι μικροπαρεμβάσεις συνεχίζονται αν και όπως ακούγεται υπάρχουν παράπονα. Οι εγκρίσεις των προτάσεων αργούν και οι πληρωμές των δικαιούχων το ίδιο. Αποτέλεσμα είναι ενώ έχουν γίνει οι διάφορες εργασίες, πολλοί άνθρωποι παραμένουν για καιρό απλήρωτοι.

Από πλευράς έκδοσης νέων οικοδομικών αδειών, αναφερόμαστε στο προηγούμενο 15νθημερο. Ίσως και 20ημερο. Μια ακόμη αποθήκη μετατρέπεται σε κατοικία. Η αλλαγή και το έργο αφορά χωριό του Δήμου Νέστου και όχι παραθαλάσσιο.

Στη Θάσο οι τουριστικού περιεχομένου άδειες που εκδόθηκαν, όλες έχουν σχέση με το επόμενο Καλοκαίρι. Ξεχωρίζουμε: Κτίριο ενοικιαζόμενων δωματίων δύο ορόφων, δύο διώροφα κτίρια κατοικίες με πισίνες, συγκρότημα κατοικιών, δύο επιπλωμένες κατοικίες.

Ιδιώτης εξέδωσε άδεια για να κατασκευάσει 4 μεζονέτες στην παραλία Οφρυνίου. Έργο συντήρησης θα γίνει στο κτίριο διοίκησης της Βιομηχανικής Περιοχής Καβάλας. Τέλος στο κέντρο της Καβάλας διαμέρισμα 5ου ορόφου θα αλλάξει χρήση. Από διαμέρισμα σε επαγγελματική στέγη. Κάτι που κακά τα ψέματα δεν είναι και τόσο συνηθισμένο.


Από το τμήμα Ανατολικής Μακεδονίας του ΤΕΕ υπάρχει ανακοίνωση για όσους πέτυχαν στις εξετάσεις του προηγούμενου μήνα κι εξασφάλισαν άδεια άσκησης επαγγέλματος: «Οι επιτυχόντες των εξετάσεων μπορούν να παραλάβουν τις άδειες άσκησης επαγγέλματος από το ΤΕΕ τμήμα Ανατολικής Μακεδονίας μέχρι τα τέλη Ιουλίου. Για την παραλαβή των εγγράφων είναι απαραίτητος ο ΑΜ υποψηφίου που χρησιμοποιήθηκε κατά την υποβολή των δικαιολογητικών και η ταυτότητα».

Προηγούμενο άρθρο

Υπό έλεγχο η πυρκαγιά στις Κορυφές που ξεκίνησε απο κεραυνό

Επόμενο άρθρο

Αντί για μείωση, αύξηση κατανάλωσης νερού από τους πελάτες της ΔΕΥΑ Παγγαίου!