Dark Mode Light Mode

«Η Βόλβη»: Ο Τάσος Περδίκης εξηγεί πως προέκυψε το όνομα του αυθεντικότερου ψητοπωλείου της Αθήνας (φωτογραφίες)

Γράφει ο Στάθης Χαρπαντίδης


Για το σουβλάκι και το σουτζουκάκι του Τάσου έχουν εκφραστεί με τα καλύτερα λόγια το σύνολο του ημερήσιου και περιοδικού τύπου της Αθήνας. Ο Καβαλιώτης Τάσος Περδίκης τέταρτης γενιάς κρεοπώλης, έμαθε την τέχνη από τον Μικρασιάτη πατέρα του τον μπαρμπα- Νίκο που “μεγάλωσε” την Καβάλα με το απαράμιλλο σουβλάκι του, το καλοζυμωμένο σουτζουκάκι και το χειροποίητο ζουμερό λουκάνικο.

Ένα χρόνο λοιπόν εδώ στη Βαρβάκειο αγορά ο Τάσος μας ταΐζει χοιρινό σουβλάκι και αφράτο μοσχαρίσιο σουτζουκάκι σε αλάδωτη πίτα έτσι όπως τα έμαθε από τον πατέρα του, κρέας καθαρισμένο με το χέρι από τα περιττά λίπη του, χωριάτικη ντοματούλα ζουμερή, κρεμμυδάκι μπόλικο, σκέτα μυρωδικά και… τίποτα άλλο. Όσοι θελήσουν πατάτες ας προχωρήσουν στο επόμενο σουβλατζίδικο.

Μετέφερα στον Τάσο Περδίκη τις ερωτήσεις των αναγνωστών γιατί ονόμασε “Βόλβη” το μαγαζί του και όχι Καβάλα. Η απάντηση που μου έδωσε ήταν να ανατρέξουν στη ταινία του Σταύρου Τσιώλη «Ας περιμένουν οι γυναίκες», που αποτέλεσε και έμπνευση για το όνομα του μαγαζιού.

Προηγούμενο άρθρο

ΑΟΚ Βόλεϊ: Στη Λάρισα για την Προημιτελική Φάση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Κ18

Επόμενο άρθρο

Ο Φυσιολατρικός Σύλλογος Δήμου Παγγαίου Planet μας καλεί να «βάλουμε το σώμα μας σε δράση»