Τον Ιούλιο του 2012, λίγες μέρες πριν τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, η Βούλα Παπαχρήστου, 23 ετών τότε, πρωταθλήτρια του άλματος τριπλούν, έκανε μία ανάρτηση στο λογαριασμό της στο Twitter με ένα απαράδεκτο, εμετικό, ρατσιστικό ανέκδοτο.
Η ενέργειά της εκείνη αλλά και η διαδικτυακή της φιλιά με τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ηλία Κασιδιάρη, τον οποίο μάλιστα τότε δικαιολόγησε για την on air απαράδεκτη συμπεριφορά του απέναντι στη Λιάνα Κανέλλη, προκάλεσε αρνητική εντύπωση, κύμα αντιδράσεων και είχε ως αποτέλεσμα τον αποκλεισμό της από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου με σχετική απόφαση της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής.
Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια αναγνώρισε το λάθος της και ζήτησε στη συνέχεια επανειλημμένως και σε κάθε ευκαιρία συγνώμη ενώ δεν προκάλεσε ξανά από τότε το κοινό αίσθημα με ανάλογες ενέργειες, δηλώσεις η αναρτήσεις στα κοινωνικά δίκτυα.
Όταν επανήλθε στην αγωνιστική δράση είχε πολλές και μεγάλες διακρίσεις και έφερε στην Ελλάδα πέντε μετάλλια συμμετέχοντας σε παγκόσμιες και Ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Ένα χρυσό, ένα ασημένιο και τρία χάλκινα.
Η Βούλα Παπαχρήστου δεν είναι Τσιάρτας. Και όταν ένας άνθρωπος, ένα κορίτσι μόλις 23 χρόνων, αναγνωρίζει το λάθος της, ζητά συγνώμη, μεταμελείται και δεν δίνει στη συνέχεια αφορμές, περιμένει να εισπράξει τουλάχιστον την συγκατάβασή μας κι όχι την μικροψυχία μας. Ο Δήμος Καβάλας την τίμησε μαζί με 17 άλλες γυναίκες σε μια εκδήλωση που διοργανώθηκε με την ευκαιρία της γιορτής της γυναίκας στις 8 Μαρτίου (φωτογραφία). Μια εκδήλωση που νομίζω δεν ήταν “ένας τραγέλαφος για το ξέπλυμα μιας χρυσαυγήτισας”.
Θόδωρος Θεοδωρίδης