Dark Mode Light Mode

Η ξεχωριστή εκδήλωση με την συμμετοχή και του Βασίλη Λέκκα

Στο ραδιόφωνο της Πρωινής μίλησε το πρωί της Τετάρτης ο γνωστός πανελληνίως ερμηνευτής Βασίλης Λέκκας.

Το βράδυ του Σαββάτου (28/9) συμμετέχει στην μεγάλη επετειακή συναυλία που οργανώνει η Ιερά Μητρόπολη Φιλίππων Νεαπόλεως Θάσου. Στο αρχαίο θέατρο των Φιλίππων.

Η συνέντευξη

Ερ:  Συμμετέχετε κ. Λέκκα στο σημαντικό μουσικό γεγονός το Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου στο Αρχαίο Θέατρο των Φιλίππων. Έχετε έρθει στην Καβάλα; Έχει αρχίσει η προετοιμασία;

Απ:  Η προετοιμασία μας έχει ξεκινήσει εδώ και καιρό. Μεταξύ Θεσσαλονίκης και Καβάλας, υπό τη διεύθυνση της ορχήστρας του κ. Καμπάνη.

Είναι ένα πολύ απαιτητικό έργο, το οποίο πρέπει να γνωρίζουν όλοι οι Καβαλιώτες ότι θα παρουσιαστεί σε πρώτη παγκόσμια εκτέλεση. Αυτό είναι πολύ σημαντικό και λόγω του ότι περιλαμβάνει και το μήνυμα της ιερότητας του έργου. Ο τόπος επίσης που θα παρουσιαστεί είναι σημαντικός αφού το Αρχαίο Θέατρο είναι ένα σύμβολο παγκόσμιο. Μας δίνετε η ευκαιρία όλοι μαζί να ζήσουμε και να απολαύσουμε ένα καταπληκτικό έργο του Θανάση Στογιαννίδη  του συντοπίτη σας που είχα τη χαρά να τον γνωρίσω πρόσφατα μετά από πρόταση που μου έγινε να συμπράξω, να τραγουδήσω σε αυτό το έργο μαζί με την εξαιρετική Σόνια Θεοδωρίδου .

Ερ: Είναι κάτι καινούργιο και έτσι πρέπει να προετοιμάσουμε το κοινό.  Δεν είναι μια συναυλία, από αυτές που έχουν κάνει πάρα πολλές ο Βασίλης Λέκκας και η Σόνια Θεοδωρίδου. Είναι μια ποιοτική δουλειά.

Απ:  Είναι ένα έργο που γράφτηκε και θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά. Το «ΠΑΥΛΟΥ ΕΓΚΩΜΙΟΝ» έχει θρησκευτικό περιεχόμενο όπως καταλαβαίνετε.

Είναι ύμνος στο Θεό.  Είναι για μας μια στιγμή κατάνυξης. Και για τους καλλιτέχνες αλλά και για τον κόσμο που θα το παρακολουθήσει.

Ερ: Στη σύμπραξη εμπλέκονται και μαθητές. Αυτό δίνει το κάτι το διαφορετικό ;

Απ: Από εκεί και πέρα συμμετέχουν: οι χορωδίες «Νίκος Αστρινίδης» Θεσσαλονίκης και η παιδική χορωδία του 1ου Γυμνασίου Τούμπας Θεσσαλονίκη (Διδασκαλία & Διεύθυνση Vassiliki Katsouka) και η χορωδία του Μουσικού Σχολείου Καβάλας (Διδασκαλία & Διευθυνση: Κωνσταντία Κύπρου). Συμμετέχει η Νέα Συμφωνική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης. Όλο αυτό το έργο απαιτεί πολλές φωνές. Απαιτεί πλούσιες ορχήστρες. Βεβαίως έχουμε την αφήγηση και την παρουσίαση του Αλέξη Κωστάλα και της Φιλαρέτης Κομνηνού. Είναι ένα έργο πλήρες.  Έχω την αίσθηση ότι αυτό που κατά κάποιο τρόπο καταξιώνει ένα έργο,  είναι το γεγονός ότι δεν αναφερόμαστε μόνο στον σολίστα. Οι απαιτήσεις είναι μεγαλύτερες.  Παίζει μεγάλο ρόλο και η αφήγηση και η παρουσίαση. Δεν πρόκειται μόνο για μεμονωμένα τραγούδια ενός καλλιτέχνη. Προετοιμάζουμε τον κόσμο για ένα ολοκληρωμένο έργο. Είναι πολύ μεγάλη χαρά του ίδιου του κ. Στογιαννίδη που παρουσιάζεται για πρώτη φορά το έργο του στην πατρίδα του.

Προηγούμενο άρθρο

Ευχαριστήριο για τις εκδηλώσεις στο δάσος των Πεντακοσίων

Επόμενο άρθρο

Στην επιτροπή του άρθρου 152 υπάρχουν περισσότερες ελπίδες…