Dark Mode Light Mode
Η Υφυπουργός Υποδομών Χριστίνα Αλεξοπούλου στη σχολή πιλότων
Η ξεχωριστή πράξη αγάπης για τη Μητέρα από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Φιλίππων (φωτογραφίες)
Επίσκεψη του Κώστα Χρυσόγονου στο Δημαρχείο Καβάλας

Η ξεχωριστή πράξη αγάπης για τη Μητέρα από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Φιλίππων (φωτογραφίες)

Και ο Θεός έπλασε την γυναίκα- μάνα! Το Tμήμα Πλεκτικής του Πολιτιστικού Συλλόγου Φιλίππων την Κυριακή 12 Μαΐου 2024, πρόσφερε σε όλες τις μητέρες από ένα πλεκτό στεφανάκι με πολύχρωμα λουλούδια. Το δώρο ήταν συμβολικό. Συμβολίζει τον κύκλο ζωής μας με την μάνα που είναι γεμάτος με λουλούδια. Με πολύχρωμα λουλούδια όπως το διαφορετικό χρώμα που δίνει η μάνα στην ζωή μας.

Λένε πως η ιστορία μας ξεκινά πάντα από την ιστορία της μητέρας μας. Εκείνη είναι η αρχή στην ζωή μας γιατί μια μητέρα μας φέρνει στον κόσμο. Μας ποτίζει με την αγάπη και την φροντίδα της. Ακολουθεί κάθε μας βήμα, στηρίζει κάθε μας όνειρο.

Ισιώνει τις στραβές γραμμές και μας βοηθά να τραβήξουμε ίσιες. Στέκεται πίσω μας και όταν χρειάζεται δίπλα μας. Είναι αυτή που μας μαθαίνει πώς να αγαπάμε, αλλά και πώς να είμαστε κι εμείς μητέρες. Δεν υπάρχουν λόγια για να περιγράψουν τη σημασία της μάνας στη ζωή μας.

Οι λέξεις δεν αρκούν για να μπορέσουμε ποτέ να πούμε όλα αυτά που νιώθουμε για εκείνη. Ούτε για να την ευχαριστήσουμε για όσα έκανε και συνεχίζει να κάνει για εμάς. Μάνα δεν είναι μόνο αυτή, που κυοφορεί για εννιά μήνες και γεννά ένα παιδί.

Μάνα είναι αυτή που δεν κατάφερε να κάνει παιδιά και υιοθετεί δίνοντας την ψυχή της. Είναι εκείνη η γυναίκα που βάζει πάνω από όλα το παιδί της και την ενδιαφέρει πώς θα το κάνει ευτυχισμένο. Η μητέρα μας είναι πάντα μπροστά στις δύσκολες στιγμές και μας προστατεύει μέσα στην μεγάλη, αστείρευτη αγκαλιά της.

Mάνα είναι αυτή που δεν κατάφερε να γεννήσει το παιδί της. Μάνα είναι αυτή που γέννησε και έχασε το παιδί της. Μάνα είναι αυτή που επιλέγει να γεννήσει το παιδί της, αλλά αναγκάζεται να το δώσει για υιοθεσία, ελπίζοντας ότι θα του εξασφαλίσει ένα καλύτερο αύριο.

Μητέρα, είναι αυτή που θα γίνει συνοδοιπόρος στα όνειρα του παιδιού της, ακόμη κι αν δεν είναι σύμφωνη. Μητέρα είναι αυτή που δε θα ρίξει ευθύνες στο παιδί της ποτέ. Βρίσκεται δίπλα του και στο φως και στο σκοτάδι. Δεν το εγκαταλείπει ποτέ, ακόμα κι αν το παιδί εγκαταλείψει τον εαυτό του.

Χρόνια πολλά σε κάθε γυναίκα που νιώθει ΜΑΝΑ και σε κάθε γυναίκα που αξίζει αυτό τον τιμητικό τίτλο! Ευχαριστούμε ιδιαίτερα τα μέλη του τμήματος πλεκτικής για την προσφορά τους σε κάθε δράση του συλλόγου.

Πολιτιστικός Σύλλογος Φιλίππων

Προηγούμενο άρθρο

Η Υφυπουργός Υποδομών Χριστίνα Αλεξοπούλου στη σχολή πιλότων

Επόμενο άρθρο

Επίσκεψη του Κώστα Χρυσόγονου στο Δημαρχείο Καβάλας