Όπως είναι γνωστό σε όλους συμπληρώνονται εφέτος δύο χρόνια από την τραγική εκείνη στιγμή του πρωτοφανούς σιδηροδρομικού δυστυχήματος στην περιοχή των Τεμπών, το οποίο προκάλεσε τον αιφνίδιο και άδικο θάνατο πενήντα επτά (57) Ελλήνων πολιτών, ως επί το πλείστον νέων παιδιών στην ηλικία.
Η τοπική μας Εκκλησία, αφουγκραζόμενη το κοινό περί δικαίου αίσθημα, ενώνει την παρηγορητική φωνή της, ως στοργική μητέρα, με την επιδιωκόμενη δικαίωση της μνήμης των θυμάτων του εν λόγω δυστυχήματος και εντείνει την προσευχή της για την ανάπαυση των ψυχών των βιαίως τελειωθέντων αδελφών μας, όπως και για την παρηγορία και ανακούφιση των σκληρά δοκιμαζομένων συγγενών τους.
Για τον λόγο αυτό την προσεχή Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου και ώρα 10 το πρωΐ ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Στέφανος μαζί με όλους τους ιερείς των Ενοριών της Καβάλας θα ψάλλει νεκρώσιμο τρισάγιο στον ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Καβάλας, κατά την διάρκεια του οποίου θα ηχήσουν πένθιμα 57 φορές οι καμπάνες του Ναού, αναλογικά προς τον αριθμό των θυμάτων του σιδηροδρομικού δυστυχήματος, σε ένδειξη σεβασμού και στη μνήμη τους.
Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως Φιλίππων, Νεαπόλεως & Θάσου