Dark Mode Light Mode

Ικανοποίηση προξένων από την επίσκεψη σε Καβάλα – Θάσο

Με πρωτοβουλία του Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού Κώστα Αντωνιάδη, φιλοξενήθηκαν στη Θάσο από την Παρασκευή, πρόξενοι – εκπρόσωποι ξένων χωρών, από προξενεία που λειτουργούν στη Θεσσαλονίκη.

Οι περισσότεροι ήταν πρόξενοι επί τιμή. Δηλαδή Έλληνες υπήκοοι, που διατηρούν στενές σχέσεις με τις χώρες τις οποίες εκπροσωπούν.

Δύο βράδια φιλοξενήθηκαν σε ξενοδοχείο στη Σκάλα Ποταμιάς, γνώρισαν το νησί, τους έγινε ξενάγηση, ακόμη κι από το Δήμαρχο Κώστα Χατζηεμμανουήλ. Χθες το πρωί τους πρόξενους υποδέχθηκε στο γραφείο του ο αντιπεριφερειάρχης Θ. Μαρκόπουλος. Εκεί ήταν ο βουλευτής Ν. Παναγιωτόπουλος, η Δήμαρχος Δ. Τσανάκα, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Άγγ. Τσατσούλης, ο περιφερειακός σύμβουλος Σωτ. Παπαδόπουλος, η Πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης «Δημωφέλεια» Αν. Ιωσηφίδου κ.α.

Εν τω μεταξύ κάποιοι πρόξενοι είχαν ολοκληρώσει νωρίτερα την παρουσία τους στο νομό – όπως για παράδειγμα ο πρόξενος της Τουρκίας και της Ουκρανίας που έφυγαν το Σάββατο – ο πρόξενος από το Μαρόκο δεν εμφανίστηκε, ενώ είχε δηλώσει. συμμετοχή στο πρόγραμμα. Κανονικά συμμετείχε στο πρόγραμμα ο πρόξενος του Πακιστάν, αν και δεν ήταν στους διπλωμάτες των οποίων τα ονόματα ανακοινώθηκαν πριν την έναρξη του προγράμματος φιλοξενίας.

Αρκετοί πρόξενοι ήρθαν στην περιοχή με τις συζύγους τους.

Το τελικό αποτέλεσμα θα φανεί μακροπρόθεσμα. Πολλοί από τους προξένους πρώτη φορά βρίσκονταν στη Θάσο και την Καβάλα. Κάποιοι όπως είπε στους δημοσιογράφους ο Κ. Αντωνιάδης, εντυπωσιάστηκαν από τις ομορφιές της Θάσου. Άλλοι έχουνε κατά νου να προτείνουν ακόμη και επιχειρηματικές συνεργασίες.

Ο αντιπεριφερειάρχης Κ. Αντωνιάδης δεν έκρυψε την ικανοποίησή του για την επιτυχία του εγχειρήματος. Είπε στην εφημερίδα μας τα εξής: «Το Σάββατο περιηγηθήκαμε σε όλο το νησί. Τους δείξαμε φυσικά τις παραλίες μας, επισκεφθήκαμε το αρχαιολογικό μουσείο στο Λιμένα, όπου μας περίμενε εκεί ο Δήμαρχος Θάσου, ο οποίος μας ξενάγησε. Πήγαμε στα μοναστήρια. Είδαμε όλα τ΄ αξιοθέατα. Πραγματικά έμειναν έκπληκτοι με τις ομορφιές του νησιού. Το βράδυ τους παραθέσαμε κι ένα γεύμα, όπου παρευρίσκετο κι ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γ. Παπαφιλίππου. Γενικά νομίζω ότι η εντύπωση τους για την περιοχή μας ήταν θετική. Αυτοί θα είναι οι καλύτεροι πρεσβευτές για τη διαφήμιση της περιοχής μας».

Προηγούμενο άρθρο

Ενημερώθηκε ο υφυπουργός ναυτιλίας

Επόμενο άρθρο

Λευκή Νύχτα 2017: Οι καταναλωτές ικανοποίησαν τους επαγγελματίες