Με την ευκαιρία αποχώρησής του από τη θέση του Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Καβάλας, αφού εδώ και λίγες ημέρες ανέλαβε καθήκοντα Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης ΑΜΘ, ο Κώστας Μπαντίκος μίλησε χθες στους δημοσιογράφους. Αποχαιρετιστήριο χαρακτήρα είναι η συνέντευξη τύπου. Δίπλα στον κ. Μπαντίκο κάθισε ο Χρήστος Αρβανιτόπουλος, προσωρινός Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στην περιφερειακή ενότητα Καβάλας.
Ο κ. Μπαντίκος δήλωσε απολύτως ικανοποιημένος από το παραγόμενο έργο στη διάρκεια των τριών ετών, ενόσω δηλαδή βρισκόταν στη θέση του Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Καβάλας. Ξεχώρισε τα σημαντικότερα, ευχήθηκε να υπάρχει καλή συνεργασία με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης προκειμένου οι διευθύνσεις εκπαίδευσης να γνωστοποιούν ευρύτερα τη δραστηριότητά τους, κάτι απαραίτητο για το κοινωνικό σύνολο.
Ο κ. Μπαντίκος ξεχώρισε ειδικότερα θέματα που διαχειρίστηκε όπως για παράδειγμα το προσφυγικό, για το οποίο κάναμε το καλύτερο δυνατό, όπως τόνισε. Ξεχώρισε επίσης την υλοποίηση του προγράμματος των δωρεάν σχολικών γευμάτων, την εφαρμογή της διετούς υποχρεωτικής σχολικής εκπαίδευσης νηπίων – προνηπίων, επεσήμανε το σημαντικό κτηριακό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν νηπιαγωγεία στην πόλη της Καβάλας και ειδικότερα στη δυτική πλευρά, ζήτησε να εξασφαλισθεί περισσότερο βοηθητικό προσωπικό τώρα που εφαρμόζεται η υποχρεωτική διετής φοίτηση.
Μνημόνευσε ότι επί των ημερών του ιδρύθηκαν 15 τμήματα ένταξης, εξασφαλίσθηκε ο διαχωρισμός περιοχής μετάθεσης που έλυσε προβλήματα και έγινε η αναμοριοδότηση σχολικών μονάδων. Προσπαθήσαμε σε αντίξοες συνθήκες να κάνουμε τη δουλειά μας με τον καλύτερο τρόπο, δώσαμε εξωστρέφεια στην υπηρεσία, σημείωσε ο κ. Μπαντίκος. Σε ερώτηση σχετικά με τις απαραίτητες συγχωνεύσεις σχολείων τώρα που ο αριθμός των μαθητών μειώνεται, ο κ. Μπαντίκος εξήγησε ότι οι συγχωνεύσεις γίνονται για παιδαγωγικούς λόγους. Επί των ημερών του, τόνισε, έγιναν μόνο στοχευμένες, αν και όπως παραδέχθηκε σε πολλά σχολεία οι μαθητές είναι λίγοι. Καμιά συγχώνευση δεν είναι μόνιμη, επεσήμανε ο κ. Μπαντίκος.
Επίσης, διαπίστωσε και μνημόνευσε ότι σε πολλά δημοτικά σχολεία του Δήμου Παγγαίου παρατηρείται αλλαγής της σύνθεσης των μαθητών. Εννοώντας τους μετανάστες που εγκαθίστανται στην περιοχή, εργάζονται εκεί κι άρα τα παιδιά τους φοιτούν στις εκεί σχολικές μονάδες.